Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за датчик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за датчик

Здравейте на всички!
    Колеги трябва ми датчик от типа на този дето включва перката на охладителната система на автомобил.Проблема е, че трябва да включва на околу 60*C и да изключва примерно на околу 30*C или 20*.Та въпроса е, съществуват ли изобщо такива датчици ако да от какво или къде да се търси.Благодаря
    Последно редактирано от Emil_Pz; 05-10-10, 21:54.

От: Въпрос за датчик

Първоначално публикуван от dt 125 Преглед на мнение
    Здравейте на всички!
    Колеги трябва ми датчик от типа на този дето включва перката на охладителната система на автомобил.Проблема е, че трябва да включва на околу 60*C и да изключва примерно на околу 30*C или 20*.Та въпроса е, съществуват ли изобщо такива датчици ако да от какво или къде да се търси.Благодаря
    Да включва на към 60, примерно датчика от интеркулера на Паджеро. Ама надали ще да изключва толков ниско. А защо така? Каква е целта на мероприятието.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами правя ел. охлаждане (радиатор+ ел. вентилатор) на масло в хидравлична система, и тъй като на помпата и дават макс. препоръчителна температура на маслото 60* затова търся такъв датчик.А температурата на изключване не е много важна (по принцип я дават минимум 30*).

Коментар

Купи си един регулируем за бойлер и си го настройвай как ти е кеф. Хем са ефтини, хем са пробвани.
        Толеранса им е 5-10 градуса но за това което си написал няма значение. Слагаш на 50 и готово.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          Купи си един регулируем за бойлер и си го настройвай как ти е кеф. Хем са ефтини, хем са пробвани.
          Толеранса им е 5-10 градуса но за това което си написал няма значение. Слагаш на 50 и готово.
          A, баш!
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Понеже ще се използва на открито в мръсна среда (вода,прах и тн.) не мисля, че такъв датчик е добро решение. Такъв като на колите е много по подходящ според мен, стига да има такъв какъвто ми трябва де.

Коментар

Използвай термо реле като тези на кафе машините има и за 60градуса, хистерезиса им е около 10% и са компактни и херметични. Другия вариант е електронен терморегулатор с регулируем хистерезис но там ценета е доста висока.
              Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Да включва на към 60, примерно датчика от интеркулера на Паджеро. Ама надали ще да изключва толков ниско.
                Колега дай малко повече инфо за този датчик, какво представлява за какво служи при паджерото и тн.

Коментар

Първоначално публикуван от dt 125 Преглед на мнение
                  Колега дай малко повече инфо за този датчик, какво представлява за какво служи при паджерото и тн.
                  Седи на интеркулера и мери температурата ма нагнетения от турбото въздух. Пуска вентилатора на интеркулера при над 60 градуса (по спомен) на въздуха.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    ......при над 60 градуса (по спомен) на въздуха.
                    Като го духам с топъл въздух на 50 гр. включва. На 40 изключва.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Сблъсках се с този проблем (да търся датчик) преди 2 месеца.Най евтино намерих за 120лв в магазин за хл.системи.Датчик от бойлер със сонда струва 8лв+едно 5 крака автомобилно реле 3,50лв за да се реверсира датчика защото той е направен да Е включен до X градуса,а на теб ти трябва да се включи НАД X градуса.Настройваш го на ок 50 и мисля че ще се получи.Самото тяло на датчика можеш да го защитиш в малка уплътнена кутийка от квото и да е.Монтиран имам такъв на джипа за независимо охлаждане и работи безупречно.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

В зависимост от околната температура този термостат за бойлер имаотклонения при сработване по големи от 10 градуса и не мисля че е подходящт за целта
                        Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Него го интересува да не прехвърли 60 градуса.Ако трябва ще гу регулира на 40 (ако трябва и на 30) градуса и ще е на 100% сигурен.Не съм го отварял самият датчик но щом всяко домакинство има поне по 1 такъв който е закачен за потенциална бомба, то би трябвало да има някаква надежност в него.Още повече че датчика не може да изгори защото се връзва на оперативната верига на релето,а там тоците са много далеч от реалните за които е направен да работи .Може да се повреди само механиката.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X