Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Големи ферити - откъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Големи ферити - откъде?

Баща ми ме е запънал да му търся сърцевини EC90 или EC120. От няколко дена ровя из нет-а, pdf-и бол, но не и реално някой да ги продава. Освен братята китайци, естествено.
    Та въпросът ми е следния: виждали ли сте някъде подобни ферити тук, в България?

От ТМЕ ми вкараха някаква оферта за 180 кинта на бройка Ясно, че няма да си купя от тях, все пак същото нещо в Тайвански магазин на дребно излиза 30 лева. Има ли вариант да се купят от тук или да влизам в преговори с китайчетата?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Големи ферити - откъде?

Във Фарнел провери ли? В Комет има изложени доста ферити, предполагам, че са мостри и едва ли ги имат на склад. Звънни и виж какви са условията за доставка.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

В Перник търси. Ако има останал още някой жив от оня завод.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Във Фарнел провери ли? В Комет има изложени доста ферити, предполагам, че са мостри и едва ли ги имат на склад. Звънни и виж какви са условията за доставка.
        Във Фарнел, а и в другите, които проверих, имат само дребосъци. Или аз не търся както трябва? В Комет-а съм проверявал само онлайн, но и там е същото. освен ако имат на витрината нещо, което липсва в каталога? В кой точно магазин си ги гледал?

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        В Перник търси. Ако има останал още някой жив от оня завод.
        Адаш, не знам дали в Перник въобще са произвеждали EC някога, а и ми трябва нещо с гарантирани параметри, че са за експерименти.
        Всъщност, чия собственост е завода в Перник в момента? Ако е на Магси - магнитите им са отлични, но като че ли друго не произвеждат.

Коментар

Всъщност Комет имат доста разновидности на склад, но чак такъв кютук - надали. Може да ги питаш дали не може да се поръча, със все макари и прочие, стига KASCHKE да ги произвежда. Хубавото е че си имат и даташити, и всичко, ако ще се прави нещо над 30-50 килохерца? За единични бройки от Китай ще ти излязат златни. За съжаление тежат прилично и транспорта става гнус като цена, ако искаш да ги получиш бързо. (примерно 2-3 седмици).

Да не сте тръгнали да правите електрожен?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Всъщност Комет имат доста разновидности на склад, но чак такъв кютук - надали. Може да ги питаш дали не може да се поръча, със все макари и прочие, стига KASCHKE да ги произвежда. Хубавото е че си имат и даташити, и всичко, ако ще се прави нещо над 30-50 килохерца? За единични бройки от Китай ще ти излязат златни. За съжаление тежат прилично и транспорта става гнус като цена, ако искаш да ги получиш бързо. (примерно 2-3 седмици).

Да не сте тръгнали да правите електрожен?
            То вярно, че и за електрожен стават, но в случая са експерименти с домашен мини-ВЕЦ.

Коментар

Еми, някакъв вариант е да ползвате няколко Е-Е или Е-I, сбрани един до друг в пакет. Друга вариант е да разделите силовата част на няколко части с общо управление. Удобството е че по тоя начин ще може да се надгражда мощност колкото е нужна, само с добавянето на "стандартни" модули. Това се ползва често из телекомите, например.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Във Фарнел, а и в другите, които проверих, имат само дребосъци. Или аз не търся както трябва? В Комет-а съм проверявал само онлайн, но и там е същото. освен ако имат на витрината нещо, което липсва в каталога? В кой точно магазин си ги гледал?
                В централният им офис в Дружба 2. Има ги изложени по витрините.

И коментаторите...

Коментар

Еми, някакъв вариант е да ползвате няколко Е-Е или Е-I, сбрани един до друг в пакет. Друга вариант е да разделите силовата част на няколко части с общо управление. Удобството е че по тоя начин ще може да се надгражда мощност колкото е нужна, само с добавянето на "стандартни" модули. Това се ползва често из телекомите, например.
                  Е, то идеята си е за модули. Ама ако са по киловат, ще излезе малко соленко вързването на 5 или 8 киловата. Не знам, баща ми си ги е смятал, все още не ми остава време да се зачепам и аз с тия играчки, просто това ми поиска, това търся

В централният им офис в Дружба 2. Има ги изложени по витрините.
                  Благодаря!
                  Ще им звънна след малко.

Коментар

То вярно, че и за електрожен стават, но в случая са експерименти с домашен мини-ВЕЦ.
                    Лош човек, нищо не разказваш...

И коментаторите...

Коментар

Лош човек, нищо не разказваш...
                      Сега убеждавам баща ми, че ЕЕ ще му свърши работа , да видим Комета за колко време ще ги доставят. Не, че е спешно де.

Иначе няма кой знае какво за разказване. Има един дребен ВЕЦ на ранчото, макс мощност малко над киловат. В комплект с два акумулатора е достатъчен за ежедневни нужди.
                      За да върши наистина работа обаче, си трябва малко електроника. Дебита на водата е непостоянен, а и понякога се налага, макар и за малко, да се включи по-голям консуматор и тук точно опираме до един по-корав трансфертер. Ще има и по-дребен, 250-300 вата, за дребни консуматори от сорта на хладилник, но там е лесно.
                      Има и проект за по-голям ВЕЦ, там нещата отиват на към 4-5 киловата, но него ще го мислим по-нататък.

За начало ще се пробва с Е100, макар и да е малко по-мършав, отколкото ми се иска, но за експерименти ще свърши работа. Всъщност, приемам разумни идеи всякакви.

Коментар

Сега убеждавам баща ми, че ЕЕ ще му свърши работа
                        Е, че то разликата с EC е само кръглата сърцевина и по-удобния крепеж. Не че е малко, ама не е и фатално.

Коментар

Е, че то разликата с EC е само кръглата сърцевина и по-удобния крепеж. Не че е малко, ама не е и фатално.
                          Вярно, че не е фатално, но навиването е далеч по-приятно, а и луфтовете в намотките са по-контролируеми. Както и да е, засега ще е ЕЕ, за по-нататък ще видим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X