Здравейте,Надявам се хората които разбират от електроника да могата да ми помогнат.Имам проблем с чистачките на моя камион даф.Чистачките не работят на интервал и в комбинация с пръскалките които пък си работят.Другият проблем е че на нормалната и бързата скорост спират там където ги спра не се връщат в най долно положение.Моторчето го смених но проблема остана.С много мъки открих схемата и се оказа че този модел е с вградено реле в електронният блок за управлени на двигателя.Ако се сменя то се сменя целият блок който е доста скъп.Та мисълта ми е да изолирам този блок и да си сложа обикновено реле от друг камион и от какъв.Ако можете да ми дадете идея как да го направя най културно и технически грамотно ще съм ви благодарен.А заради това реле не мога да си регистрирам камиона и си губя времето вече 2 седмици да се опитвам да го оправя.Камиона не е в България за съжаление в Норвегия е и нещата са молко по сложни тука(финансово)
.Утре ще замеря сигнала от моторчето който отговаря за позиционирането на чистачките ,това е единственото за което се сещам.

Коментар