Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светодиодни крушки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светодиодни крушки

Днес си купих една светодиодна крушка само 3 вата е а свети прекрасно и веднага ми дойде идеята да подменя крушките на няколко металорежещи машини на които работя защото там от постоянните вибраций горят бързо и понеже инсталацията е 24 волта светят много мижаво и от тях ефекта не е голям. Та въпроса ми е има ли крушки с нормален или малкия цокъл но на 24 волта ?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3118.jpg
Прегледи:1
Размер:86.6 КБ
ID:5899048
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

От: Светодиодни крушки

http://www.led-cfl-lighthouse.com/page/1433707
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Колега,при мене нещата са решени с 220волта прожектор на Г образна тръба над струга.На нея си закачам и шишето с водата.Тока на прожектора се пуска от главната инсталация,и се гаси с обикновен ключ.Стандартната лампа ту свети ту не.Някъде явно дава утечка по инсталацията и се видях в чудо...

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
        Колега,при мене нещата са решени с 220волта прожектор на Г образна тръба над струга.На нея си закачам и шишето с водата.Тока на прожектора се пуска от главната инсталация,и се гаси с обикновен ключ.Стандартната лампа ту свети ту не.Някъде явно дава утечка по инсталацията и се видях в чудо...
        ...то голямата инсталация. От лампата до таблото са просто 2 жици. Смени ги, и готово. Ела да видиш на фрезата. Спря да тръгва. Върти само с натискане на черното копче откъм скоростите. И това додето не реших да сменя скоростта с по-висока. О! ЧУДО! Всичко си дойде на мястото! Чак тогава загрях че явно в скоростната кутия има нещо, дето и казва дали всички ръчки са си на мястото.

За крушките - за имане - има. Из интернет съм гледал бол, ама тук по магазините - тсъ. На Илиянци трябва да има 24 волтови, ама за кола.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ...то голямата инсталация. От лампата до таблото са просто 2 жици. Смени ги, и готово. Ела да видиш на фрезата. Спря да тръгва. Върти само с натискане на черното копче откъм скоростите. И това додето не реших да сменя скоростта с по-висока. О! ЧУДО! Всичко си дойде на мястото! Чак тогава загрях че явно в скоростната кутия има нещо, дето и казва дали всички ръчки са си на мястото.

За крушките - за имане - има. Из интернет съм гледал бол, ама тук по магазините - тсъ. На Илиянци трябва да има 24 волтови, ама за кола.
          При наще фрези има и ел.блокировка в скоростната кутия защото се управлява от три лоста единя да не е на мястото си и включва две скорости не че е страшно тогава горят направо поне два от 63 амперовите предпазители в таблото. Имам една 321 в работата на която и се е откачила някоя от вилките вътре и на повечето скорости блокира но още не и е дошъл реда да я правя. При струговете на супорта и двежещите се части ходи само оперативно напрежение 24 волта високото е само в таблото това е за да се избегне евентуално светването на оператора при протриване на някой от кабелите някои машини даже са с делителен трансформатор 220 на 220 . Това е при С 11 на СУ всички серий мотора за бързия ход е директно куплиран на супортната кутия и там в снопа ходят три фази. В нас на моя струг мога да си променям къквото искам къквото и да стане касае само мен но в работата не смея да тегля 220 волта защото ако нещо стане бедна ти е фантазията колко институций идват и почват да мерят и разпитват. За това търся готово решение . Капаците с изключвателите на учебните машини ги правих точно след подобен инцидент на един идиот универсала му хвана дрехата и му счупи ръката въпреки че е бил изрично предупреден на инструктажа и се е подписал.

Коментар

Аз съм ползвал едни но са с цокъла на луничките( Г07 май се казваше) - стърчат само 2 пинчета. Работят от 12 до 24 волта и няма значение полярността. Много са хубави и се правят в БГ. Крушките по колата ми са такива и никакви проблеми вече 6 месеца.
            Ето тия момчета са.
            I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              При наще фрези има и ел.блокировка в скоростната кутия защото се управлява от три лоста единя да не е на мястото си и включва две скорости не че е страшно тогава горят направо поне два от 63 амперовите предпазители в таблото. Имам една 321 в работата на която и се е откачила някоя от вилките вътре и на повечето скорости блокира но още не и е дошъл реда да я правя. При струговете на супорта и двежещите се части ходи само оперативно напрежение 24 волта високото е само в таблото това е за да се избегне евентуално светването на оператора при протриване на някой от кабелите някои машини даже са с делителен трансформатор 220 на 220 . Това е при С 11 на СУ всички серий мотора за бързия ход е директно куплиран на супортната кутия и там в снопа ходят три фази. В нас на моя струг мога да си променям къквото искам къквото и да стане касае само мен но в работата не смея да тегля 220 волта защото ако нещо стане бедна ти е фантазията колко институций идват и почват да мерят и разпитват. За това търся готово решение . Капаците с изключвателите на учебните машини ги правих точно след подобен инцидент на един идиот универсала му хвана дрехата и му счупи ръката въпреки че е бил изрично предупреден на инструктажа и се е подписал.
              Е явно и в мойта фреза има същото. То явно за това е черното копче най-отгоре при скоростите - да донаместиш нещо ако трябва, докато сработи зеленото, под него.

според схемата, поне на C11MT, лампата е на 24 волта променливо, но до бутона за самохода си отиват 220В от разделителния траф. Отделно има трифазно за охладителната помпа и трифазно за мотора на самохода, което си върви в корпуса на машината и с него грижи няма.

Аз не съм казвал да променя нещо по машината. Просто да си дръпне нови жици от лампата до таблото. Вероятно с времето има прекъснато някъде.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе те светят но понеже от доста години няма 24 волтови крушки с тоя цокъл останали са само 36 волтови и те на 24 светят много мижаво. Най вероятно ще си направя моите машини с диодни крушки и с цокъл от луничка такива има. Много хубаво свети тая пущина сложих си я на лампата на компютъра и и се радвам вече трети ден само 3 вата и 5 лева а къква хубава светлина дава и на теория е вечна
                Последно редактирано от sek.1; 23-08-10, 13:09.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  ... 3 вата и 5 лева а къква хубава светлина дава
                  А от къде си я купи толкова евтино? Аз си купих 1 от кауфланд за да пробвам, но мисля, че 30 лв. струваше.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От един мой познат който продава много неща има магазин някъде в младост но идва всяка събота на битака и продава основно ножки оптики и други такива . Има и диодни на малкия цокъл и лунички но аз сега взех една за проба и ще ходя да купя още от всичките модели защото са хубави . Китайски са със сигурност пише го на опаковката но то в днешно време това вече е плюс. Бих му постнал визитката но да не влезем в разрез с правилата на форума .

Коментар

Ами на "лични"?
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От една година започнах да подменям осветлението вкъщи. Пазарувам от този магазин: [URL="http://www.***[/URL]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X