Предлагат ми един дизел сравнивнително нов -98 год, за много добра цена.
Обаче има един проблем
Казаха ми за въпросната кола че са и сменяли главата и от тогава почнала да харчи масло. В момента забелязах че са и наляли масло 20w50.
При работа на място не пуши- изгорелите газове са безцветни, на мирис не са съвсем като на нов двигател - има го аромата като на изгорели газове на камаз.
От капачката на маслото духа сравнително леко, от щеката също.
Около студената част на турбината е доста омаслено с засъхнала кал.
Двигателя работи сравнително равномерно и не пуши много.
При запалване прави облак сиво и след това изчиства дима.
Интересува ме как в полеви условия без инструменти да разбера горе долу откъде харчи маслото и дали има още живот в този двигател.
Как да разбера на място дали е от износени сегменти(цилиндри) или гумички на клапаните или е от турбото?
Колата е в село и варианти като сервиз и диагностика отпадат.
Обаче има един проблем
Казаха ми за въпросната кола че са и сменяли главата и от тогава почнала да харчи масло. В момента забелязах че са и наляли масло 20w50.
При работа на място не пуши- изгорелите газове са безцветни, на мирис не са съвсем като на нов двигател - има го аромата като на изгорели газове на камаз.
От капачката на маслото духа сравнително леко, от щеката също.
Около студената част на турбината е доста омаслено с засъхнала кал.
Двигателя работи сравнително равномерно и не пуши много.
При запалване прави облак сиво и след това изчиства дима.
Интересува ме как в полеви условия без инструменти да разбера горе долу откъде харчи маслото и дали има още живот в този двигател.
Как да разбера на място дали е от износени сегменти(цилиндри) или гумички на клапаните или е от турбото?
Колата е в село и варианти като сервиз и диагностика отпадат.
Коментар