Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прибори за диагностика на ДВГ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прибори за диагностика на ДВГ

Здравейте колеги,

попаднаха ми няколко прибора за диагностика и настройка на ДВГ. Произведени са поне преди 20 год. и нямам идея за какво могат да се ползват сега.
    Може ли някой да помогне с информация и съвет?
    Прикачени файлове
    LZ1AZA
    MAZDA B2500 4x4 2004

До: Прибори за диагностика на ДВГ

Полезни изкопаеми да. Първото мери вакум /дядо ми го имаше на москвича/ , второто мисля че е за центровка на варбург и трабант /може да се ползва и за друго/ , третото е за регулиране клапаните на лада /кои ли ги прави вече/.

Коментар

Най вляво,е прибор който се връзва на всмукатулния колектор на двигателя тип ВАЗ или Москвич. По стойността на вакуума се определя натовареността на двигателя,респективно икономичността в зависимост от положението на дроселовата клапа.В инструкцията се спомням ,че позволяваше да се мери и изправността на бензиновата помпа.
      Средният прибор е за центровка на чукчетата на Вартбург.Завива се на мястото на свеща и се определя момента на запалване на всеки цилиндър поотделно.
      Най десния е за регулиране хлабината на клапаните на Жигули,Лада.Доста точен, но неудобен за работа.Има такива с по 4 гнезда за индикатор.

Коментар

Средния прибор, който е предназначен за вартбург ако не ти е потребен ще го продаваш ли.От доста време си търся такъв за моя двутактов вартбург

Коментар

Крайния в дясно е за прецизен реглаж на клапаните на автомобилите ВАЗ . Имам го чисто нов някъде из гаража и никога не съм го ползвал.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колега Fly_free,

а случайно да имаш инструкцията на този вакуум метър? Дали може да се използва за нещо в наши дни? Нямам в пред вид употребата му за Москвич и Лада.
            LZ1AZA
            MAZDA B2500 4x4 2004

Коментар

Нямам я.Можеш да го ползваш за четиритактови карбураторни двигатели.

Коментар

Единия мери налягане в колектира(MAP),с другите могат да се центроват разпределителни валове.
                Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от romel_melkus Преглед на мнение
                  Средния прибор, който е предназначен за вартбург ако не ти е потребен ще го продаваш ли.От доста време си търся такъв за моя двутактов вартбург
                  Не съм мислил за продажба, но ако ти е необходим пиши на ЛС. Може да измислим нещо.
                  LZ1AZA
                  MAZDA B2500 4x4 2004

Коментар

Първоначално публикуван от akalexandrov Преглед на мнение
                    Колега Fly_free,

а случайно да имаш инструкцията на този вакуум метър? Дали може да се използва за нещо в наши дни? Нямам в пред вид употребата му за Москвич и Лада.
                    Може да се ползва при всички НЕтурбинирани бензинови двигатели.
                    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от akalexandrov Преглед на мнение
                      Не съм мислил за продажба, но ако ти е необходим пиши на ЛС. Може да измислим нещо.
                      Немога да пиша ЛС.Ако може да дадеш някакви кооординати за връзка.

Коментар

akalexandrov
                        Утвърден участник
                        | + || ДВиП |* МСС *

Цитат:
                        Мнение на romel_melkus
                        Нямам право все още да пиша ЛС, може ли да дадеш някакви координати за връзка.

Коментар

Колега ако няма какво да правиш с индикаторния часовник за регулиране на клапаните обади се отдавна търся такъв. 0889 57 56 03 Тони или някой друг ако има такъв излишен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X