Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гарнитура глава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гарнитура глава?

Имам въпрос. С какво да си намажа гарнитурата на Варшавата?

Много добре знам, че на една нормална гарнитура не й трябва нищо друго, освен да се сложи на добре почистени и изравнени повърхности и да се стегне цилиндровата глава с предписания момент.

Само че тук израза <<нормална гарнитура>> не важи. За да не ми е скучно и поставянето на гореописаният елемент да не е тривиално, по магазините не се намират щатните стоманено-азбестови изделия, а само българските клингеритово-медни - от едната страна изцяло обшити с тънка медна ламарина. С течение на времето, въпросната гад залепва много прилично за блока, а медната обшивка спомага за бързото кородиране и "изяждане" на алуминиевата глава (естествено медта е обърната към главата, за по-голямо удоволствие на потребителя).

Дали да използвам дядовския метод за намазването на гарнитурата с графитна грес? Това на практика намалява залепването, а пък при експлоатацията на машината с антифриз смятам, че корозията ще бъде отчасти възспряна.

Опция е и изработването на нова гарнитура от правилните материали, но знам ли защо, този вариант не ми е много присърце.
    С "Фармахим" - непобедим
    Дизел - само дънки!

До: Гарнитура глава?

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
    Имам въпрос. С какво да си намажа гарнитурата на Варшавата?

Дали да използвам дядовския метод за намазването на гарнитурата с графитна грес?

Е това си е изпитан метод.На всички проблемни коли съм слагал правена,намазана с графитна грес и забравям повече за проблем с гарнитурата.Намажи я два пъти да попие по-добре.
    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Като бях на твоите години нямаше достъп до нищо читаво, или поне аз нямах и мажех с графитна смазка.

Сам знаеш как да стане качествено!
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

И Аз съм за графитна грес.Само не се унасяй да мажеш на дебело.Колкото да промени цвета на гарнитурата и да прозира е достатъчно. Иначе големото количество отива в антифриза и от там проблем с охлаждането.Това е от собствен опит понеже като бях по-млад се учех на принципа опит-грешка.Тогава нямаше интернет а майсторите си криеха занаята.
        0887284106-Митко
        http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
        http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X