Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложете добър сервиз, където правят коли от америка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Сетих се.
    Не бъзикайте човека. Има сериозен мотив да си трае. Не е за тук.
    Колега, пиши от къде си. Или звънни.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
      Ам' то и аз за сеира, ама... какво толкова специално има в смяната на една водна помпа, пък била и на наводнен автомобил... пък бил той и хамерикански?
      Грешка, той е японски, ма нов внос от Америка.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

И аз това се чудя какво специално има във смяната на водна помпа на 6 цилиндров бензинов мотор, било то японски и внесен от сащ, на бмв , мерцедес и другите немски варели е в пъти по сложно и трудно.,Но е странно,
        че всички отказват и само немски варели правят.

Коментар

Може и да са прави. Дедо Владо се оплакваше, че се наденал на 6-цилиндров Индианец на който мотора се сваля заедно с моста, надолу.
          Ако случая е подобен е разбираемо защо бягат.
          Аз моя мотор го смених на вдигнато във въздуха купе. Помпата на моя е по-голяма от тиган за курбан. Само широкия кош я прави сменяема на място, ....евентуално
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Бягат сервизите защото се бавят много време доставката на части . Ако е нещо по ходовата част и се забави доставката си блокираш крик или работно място за седмици . По далновидните първо поръчват частите и като дойдат разглобяват . Колегата с аваланжа разглобява като дойдат частите . За него пък хептен нищо няма в Европа с тоя мотор 8.1 .
            Последно редактирано от sek.1; 02-06-25, 07:53.

• дядо владо
            дядо владо коментира
            Редактиране на коментар
            Така е и за двамата! На японеца напречен Ве6 и помпа на ангренажа, място малко, възможност за грешки - много....

"Частите са купени" Тая фраза утрепва ентусиазма на почти всички пловдивски сервизи. За софийските не знам. Така отива в небитието отстъпката от 30-50% на търговците към сервизите.
          Малко са истинските майстори които си знаят цената и обявяват цена за работа отделно от цената на частите.
          Пример:
          В пловдивски сервиз на "приятел" ми взеха 650 лв за смяна на маслата в колата. 600лв е цената на маслата (клиентска). 50лв труд. 30-35% отстъпка = 180-200лв. = 250 лв за "майстора" за 1 час работа.
          В Пловдив сервизите не работят с хубави части а с тия части на които има най-голяма отстъпка. На клиента се дава клиентската фактура.

Колега, иди в някой читав сервиз и предложи 300-500лв за смяна. Ако не е съвсем дървеняшки сервиза, ще ти сменят помпата. Ако си от Пловдивско, звънни. Ще те заведа при човек който ще ти свърши работа с купените части.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Поне покрай мене отстъпката не е най важното а наличността и времето за доставка . Частите трябва да пристигнат още докато разглобяваш колата за да ти е заето минималното възможно като време работно място . С части доставени от сервиза / майстора той носи отговорност за качеството и няма интерес примерно след един месец да прави същото за негова сметка а като това което ти си донесъл се скапе след една седмица си плащаш поне още веднъж като поп .
            Последно редактирано от sek.1; 03-06-25, 05:42.

Мотори не се свалят, прави се на самото място, нито се свалят брони и решетки или се разглобява цялата предница или фарове,
          това не е някакъв немски кош.
          Колата като никога не е била в Европа както и мотора, в бг части няма от къде да се купят за нея.
          Аз не искам, да се учат на колата,
          до момента не открих кой иска, всички искат, да правят това което могат, уж.Единия прави Мерцедеси и вика,че били псевдо марка, другите, а мерцедес с мотор на рено какво е?
          Франкенщайн му казвам аз.
          Не съм от Пловдив за съжаление София само.
          Това с доставката на частите,че се бавят са абсолютни глупости с федекс ги поръчвам Петък и понеделник са при мен.
          Да вярно е който не знае от къде и как да си ги поръча може и месеци да ги чака, да не говорим,че съм поръчал и оригинални,части лепила и всичко необходимо.
          Явно трудът е златен в наши дни или просто няма кой да го извърши.
          Помпата е обикновенна не е огромна.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Масова практика е за постигане на възможно най ниска цена . Последно гледах бензинов двигател 1.6 на BMW го слагат на поне 5 - 6 други марки . Двигателя сам по себе си е голям боклук . При бусовете е двигателя Форд Пума . Освен на Форд го слагат на Пежо ; Ситроен ; Фиат и тнт .

За частите знам. Карам трети американец. Имам и един високо технологичен немски дарак в семейството, та знам и каква трагедия са немските премиум курници.
          Лично гледам как германеца хем е на половина на килограмите, хем вътре няма място за нищо, хем не върви кой-знае колко, хем частите са по-скъпи от злато, хем харчи почти колкото моя селскостопански камион, хем недомислиците в него нямат преброяване.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

• vasil lazarov
            vasil lazarov коментира
            Редактиране на коментар
            Вальо, за Макана ли имаш толкова негативно мнение? Дай по подробно, ако е за него, че жената нещо ги заглежда.
            Благодаря

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            За Макана. Бегай далеко. И моята жена го избира по картинка и много си го харесва. За писане на екстри в Мобилето, нема настигане. До сега дава среден разход 11.5 при женско каране. Ако не си технически подготвен си изгорял още в първия магазин. Като с Г класа. ...ама аз съм гърмян заек.
            Панорамата се отваря от горната страна на тавана. Като се замислиш от къде минават водачите ти се изправя косата.
            Колата не се заключва сама като се отдалечиш с ключа.
            От волана няма копче за смяна на станциите на радиото. Няма и за следваща песен. Прави се с ровичкане в менюто или с бучкане по телевизора... бе на волана има по 3 копчета от ляво и от дясно. Като на старо Рено. .... и по една клапа (+ и -) за типтроника. Копчето за подгрев на волана ако не го знаеш къде е, няма намиране.
            Гласовите команди са възможни само със Сири.през Карплей.
            За да не си вадиш ключа от джоба, трябва да си купиш думми тапа. Иначе ключа е като на стар Мерцедес. Завираш го и с него палиш.
            Темпомата е на клечка и е сложена толкова близко до мигачите, че трябва дълго свикване.
            Барчето между седалките има място за 2 малки кафени чашки и нищо друго.
            Опциите за сетинг на колата са 3. Толкова.
            Предното колело има не един, не два а четири шарнира и 4?!?! носача.
            Всичко е щипки и пластмаски и е толко афиф, че не е истина.
            На баскасата пише Босе, мейд ин Джърмани!?!?, а високоговорителя вътре - чайник.
            Калниците са от вестник, праговете, пластмасови събирателки за вода.
            Определено не върви като за 350 коня на това смешно купе. Силвио (1.3i ) почти не му отстъпва. Да не говорим за турбодупката, която е по-голяма от Марианската падина.
            ..и това е кош 2021г ...не ми се мисли колко е дълъг ангренажа. Дано поне това да са направили като хората.

Единственото което ми харесва е, че стои здраво на пътя. Не знам дали не ми се струва така от камионите които аз карам.
            .. ааа и това, че старт-стопа като го изключиш, не се включва сам при следващото палене.

много има за писане
            На кратко: Хемито на сина 2015г според мен е поне 3 нива нагоре. ако щеш дори за глезотиите.
            Последно редактирано от drukman; Вчера, 01:43.

Заформя се готина тема!
          Само Тойота! Ама да е жълта!
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Брее, много се "специализирали" тия "майстори" ...На единия му тесно, другия само ВАГ- ини правил, третия па "мерцедесар" бил..Я ги за.би, пиша ти на лично..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

• sonda
              sonda коментира
              Редактиране на коментар
              Добре, това е Хонда. А на моделите, на които се налага римув на двг, се прави.., друг начин няма..
              Последно редактирано от sonda; 03-06-25, 19:04.

• дядо владо
              дядо владо коментира
              Редактиране на коментар
              Знам ли го, как е на "Хонда" за щатско? В това ръководство което мярнах за по-малките три литрови може и на място, но е зад ангренажния капак, за най-големия трилитров е МЯУ.......и ела да лочим кафе, че на улицата може и да не се познаем вече 😂

• sonda
              sonda коментира
              Редактиране на коментар
              Ще се оправят..,то и момчето дето го дадох на човека да се чуят, се изрази, че вероятно трябва да се разкача мотора...А за кафе ще мина, па и да побъбрим като дръти ора

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X