Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на бензинов двигател за насаждане в джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на бензинов двигател за насаждане в джип

Здравейте!
    Имам едно доста запазено чероки xj с 2,5 бензинов двигател,120 коня.Джипа е с бая подобрения,и съм хвърлил доста работа по него.Напоследък все по често-от нямане на какво да правя се замислям,за смяна на двигателя с по-мощен.За дизелите,има вариянти добре известни,но за бензина не са толкова популярни.Замислям се за 1.8 турбо на ВАГ групата,или за 2.3 компресор на Мерцедес.Ще ми е интересно да обсъдим дали тези двигатели са добри за целта,както и всякакви коментари в темата.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

1,8 турбо на ВАГ е силно надценен двигател и крайно неподходящ за джип. Трябва ти нещо атмосверно с голям обем - 150 коня от 1,8 са съвсем различни от 150 коня от 2,8.
    Фиат Купе
    Опел Фронтера В
    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Мерцедеса е доста широк откъм периферия и трябва да премериш колко е широк коша на черокито. Монтирал съм такъв в Тойота 70 и доста преработване на рамата отнесе .
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Мислих и за някой шестак,атмосферен от БМВ,сега разучавам и гледам,то и затова пуснах темата.
        Yamaha Yz450F
        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Или си сложи 4.0 от чероки и няма да се занимаваш с много преправяне.
          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

• ivo929
            ivo929 коментира
            Редактиране на коментар
            Това беше първия ми замисъл-чероки 4.0 с ръчна АХ15 кутия.Просто сега си изяснявам концепцията,и се оглеждам междувременнно за някой донор,понеже държа да чуя двигателя преди да го купя.

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            +1 s avtomat ot 4l

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X