Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes C200 CDI W204 OM646 - как се разбира кога е в регенерация

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Mercedes C200 CDI W204 OM646 - как се разбира кога е в регенерация

    Здравейте, имал съм доста дизели и на всеки съм бил на ясно, какви са признаците че е в регенерация, за да мога да се погрижа да си изкара регенерацията в максимално оптимални условия. Сега се сблъсквам с Мерцедес C200 CDI W204 с двигател OM646 136 коня. Тук вече съм навъртял към 10 000 км и няма никакви индикации че прави регенерация. Не бих се занимавал с този въпрос, но до сега всяка кола с ДПФ е имала чист ауспух, а тук ауспуха става верен, дори след като го почиста и карам съвсем прилично дълго извънградско. Това ме навежда на мисълта че има нещо, ковюето не е наред. А ДПФ-а си е на мястото. Никаква индикация за грешки няма, а по принцим при Мерцедеса много лесно и често излизат индикации за грешки за много по маловажни неща. Та въпросът ми е как да разбера правили или не прави регенерации този мотор ? По колата нищо не е пипано, няма премахнат ЕГР, няма премахнат ДПФ, няма чипове. До последният ден преди да я взема е обслужвана само в Мерцедес и има пълна история, която е 100% проверена. Което не пречи от своя страна, нещо да не е така, щом ауспуха става черен.

  • #2
    Правена ли е диагностика като прочетеш дпф-а пише кога е направила последно регенерация успешно/неуспешно , на колко процента е задръстен филтара и т.н. Обикновено при неуспешна регенерация и/или задръстен филтАр над определени проценти светка чек на мотора и влиза в сервизен режим.

    Вижте какви грешки има записани причините да не почва да прави регенерация могат да са недостатъчно нафта в момента/имаше някакво изискване за количество/ , не работещи правилно перки на охлаждането , неправилно работеща дюза , малко масло в двигателя, дебитомер
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X