Обява

Свий
Няма добавени обяви.

изрязване на медни гарнитури за глава?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • изрязване на медни гарнитури за глава?

    Някой правил ли е опит да изреже гарнитура за глава на кола или мотор на лазер от мед?
    Знаете ли къде има такъв лазер за изрязване на медна ламарина и съответно от къде мога да си купа мед подходяща за направата на една гарнитура, която искам да е с променена дебелина спрямо оригиналната?
    4ао
    Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

  • #2
    Магазинът за медни ламарини е на "Нишава" ... Не знам номера. Още в първият блок отдясно, като влезеш от "България". Лазерът е в комплекса на БАН на 8-ми километър, обаче ще трябва CAD файл, там са много дупки, много нещо. Нарисувай го, ще те заведа.

    Коментар


    • #3
      В Лозенец,зад Химическия факултет на ул.Кричим има едно иститутче НПМГ.Там има лазер за изрязване срещу заплащане,но мисля че там трябваше cdr. файл.

      Коментар


      • #4
        Покажи ми лазерите, които си пускал в началото на 60-те. Тогава ще ти призная правото да наричаш ония хора "институтче". А дотогава ще се разбера с тях да не ти отрежат нищо.

        Коментар


        • #5
          значи другата седмица като си отида на Враца ще взема старата гарнитура! Ще я донеса ще я исчертая на аутокада и ще се уговорим да се видим и да свършим работата! Много ми е важно!
          4ао
          Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

          Коментар


          • #6
            Дано не е по-дебела от 2 мм, тогава ще има ядове.

            Коментар


            • #7
              може би ще да е малко повече от 2мм, но ще е там някъде!
              А односно идеята за такава гарнитура ще могат ли да я направат като хората и правил ли е някой или аз ще удара сефтето
              4ао
              Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

              Коментар


              • #8
                Ммм ... Не виждам проблем ... Лазерите режат произволни криви, с такава дебелина среза е поносимо гладък. Когато материалът е дебел на границата на мощността на лазера, много плюе и газовите дюзи изгарят. Това е ограничението. И мощността разбира се, но и най-немощните режат 2 мм.

                Коментар


                • #9
                  мда... днес един "разбирач" дето прави гарнитури там около ул. Христо Ботев ми развиваше теории, че несъм знаел кво искам и че това, което искам да го направя ще струва колкото колата и нищо нема да държи (медна гарнитура).... Аман от некадърни... Гледам там с едни ножици като изрязва едни весникарски ламарини и нищо неправи, а взема луди пари за изработката на това НИЩО.... и се питам как може един човек, който се занимава с нещо да несе интересува от това да е перфектен по професията (занаята) с която се е захванал... Просто по магазини за части, по стругари, по фрезисти, абе печка да идеш да си купиш... всеки мой сблъсък с някой от който търся информация ме обеждава, че хората искат да искарват много пари, но невлагат и малкото труд и внимание нужно за усъвършенстването си... С тва мислене "аз съм най-велик и знам всичко и няма накъде и защо да разширявам знанията си" няма да се оправи скоро тъзи страна...
                  4ао
                  Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

                  Коментар


                  • #10
                    Идиотите не си мърдат пръста да разберат дори какво продават, камо ли какво правят. Ако се опиташ да ги научиш нещо стават и агресивни. Строго доказателство за крайна глупост.
                    Тоя с ножицата също е идиот - лазерите режат за няколко стотинки сантиметъра и 10 мм легирани стомани с печалба за собственика си. Просто няма по-евтина технология, и стадо китайци с ножици и карфици са по-скъпи. С друго не можеш и да ги пробиеш. Да, среза е силно закален, но може да се отпусне. А с газерите например не се закалява, но пък гарантирано ръждясва.
                    Интересно, защо не е можело да стане? Може да науча някоя нова тайна на лазерите)) Пак ще почна да събирам идиотизми.

                    Коментар


                    • #11
                      дини с Стефан ако не свършите работа ми пиши в icq ше та прата при наши хора

                      Коментар


                      • #12
                        с теб сме лесни другата седмица като я донеса ще я начертая и ще действаме със Стефан да видим кво ще направат... че амън от "майстори" дет могат и накрая се оказва, че пак аз си права нещата сам!
                        4ао
                        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

                        Коментар


                        • #13
                          Гарнитурата се минава на скенер и не е нужно да смяташ и чертаеш като гламав. Лазери които режат цветни метали, пластмаси и дърво са по различни от тези за стомана и ги няма навсякъде, така че е добре да се поровери дали наистина режат мед или не. Такъв който реже и имат там ламарина има във фирма "ЕФЕКТ". В случай че опреш до тях ще ти дам адрес. Също така разполагат и с водоструйна отрезна машина с която предполагам могат да изрежат и джанти като по "Дискавъри". А знам от къде може да се вземе и матеряла за джантите.
                          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

                          Коментар


                          • #14
                            тая водоструйната машина плазмотрон ли е ? А какви са тези джанти нещо аз незнам закакво става въпрос не че ще правя, само за уграмотяване...
                            А за гарнитурата каде го има този скенер?нищо няма да стане тя ще има плътни очертания... аз доколкото знам те изискват фаил на аутокад, защото машината следи линията ... както при плазмоторна, а на скенера плътната част на гарнитурата ще обърка нещата...
                            Рязал ли си нещо и ако да кажи каде да я сканирам ако наистина става със скенер?
                            4ао
                            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

                            Коментар


                            • #15
                              Водната машина се казва газер, и се предполага че след нея ще има още някаква финишна обработка, след нея ръждясва. Що не четете кво пиша, а?
                              На скенера можеш да я снимаш. Само че после на фотошопа трябва да оставиш само контурите, те ще са със всички дефекти на използваната, и пак ще трябва да ги оправяш. След това трябва да го обърнеш на векторен файл, за да може да го чертае лазерът.
                              А на аутокада като го начертаеш веднъж, завинаги ще знаеш междуцентровите разстояния, и освен че можеш да произведеш колкото си искаш, можеш и лесно да я променяш и препроектираш.
                              За такива дебелини на материала върши работа всеки импулсен ИАГ. За по-дебела мед бързо трябва по-мощен, тя отразява повече от желязото. Но толкова не е кой-знае колко.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X