Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Клапан на обратната нафта на ГНП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Клапан на обратната нафта на ГНП

Клапан на обратната нафта на ГНП-оказва ли влияние при палене на студен(престоял 8-10ч) двигател.
    Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
    Opel Corsa 1.7д 98г

До: Клапан на обратната нафта на ГНП

Според мен да. Иначе нямаше да го слагат и трябва да въртиш докато подкачи. Същия ефект имах при мен, но от леко напукан горивопровод за нафтата от към резервоара.И понеже там винаги е подналягане - нищо не загатва за пробива, няма теч, а вкарва въздух в горивото като работи. А като престои - въъърти, въъърти, докато подкачи.

Коментар

колега оказва влияние , и ти сам си го усетил най вероятно , този клапан не позволява на нафтата да се върне обратно , и ако не работи след продължителен престои ГНП-то засмуква въздух и ........ иска здрав акумолатор , значи този проблем някои го оправят срещу 10 лв , слагат един клапан на маркуча по които нафтата постапва в ГНП-то той пропуска горивото в посока от резорвоара към помпата и не позволява обратното движение , като го поставяш внимавай да не му обърнеш посоката , разпитай за този клапан ефтин е и доста хора каращи дизели са си го сложили !!!

Коментар

Не разбрах защо е намесена линията на "обратното гориво"?
        Там клапана няма какво да прави. Правилното място е м/ду резервоара и филтъра, защото се случва самия филтър да пропуска въздух и така се изпразва линията от него до резервоара на самотек.
        Друго възможно проблемно място може да е ръчната подкачваща помпа монтирана на конзолата на филтъра (прокъсана мембрана или лош О-пръстен на плунжерните). Невъзвратен клапана на правилното място лекува и това.

Ето пример на не-най-правилно място на клапана, но докато нямям зор ще слушам мързела си
        Прикачени файлове

Коментар

Не разбрах защо е намесена линията на "обратното гориво"?
          Там клапана няма какво да прави. Правилното място е м/ду резервоара и филтъра, защото се случва самия филтър да пропуска въздух и така се изпразва линията от него до резервоара на самотек.

[QUOTE]

Клапан на обратната нафта на ГНП- при Гранд Витарата той е част от ГНП-то
          Последно редактирано от petomu; 30-12-08, 16:26.
          Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Не са те разбрали хората, пък и не всеки бърка в ГНП.
            Те говорят за клапан, който не позволява на нафтата да се връща обратно, но по подаващата линия, а ти мисля че говориш за клапана вътре в ГНП-то, от който започва обратната линия. Този клапан е важен и е от основните настройки на ГНП-то, защото определя налягането на помпата за ниско налягане в самото ГНП, а от това зависят всички останали настройки. Много често на него има и цедка.
            А ако не пали след престой не ми се вярва да е той причината...
            Последно редактирано от Паджеровод; 30-12-08, 18:57.

Коментар

+1
              Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

аз такъв клапан сложих на захранващият маркуч за нафтовата печкаиначе без него двигателя засмукваше въздух от обратната нафта на печката

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Не са те разбрали хората, пък и не всеки бърка в ГНП.
                  Те говорят за клапан, който не позволява на нафтата да се връща обратно, но по подаващата линия, а ти мисля че говориш за клапана вътре в ГНП-то, от който започва обратната линия. Този клапан е важен и е от основните настройки на ГНП-то, защото определя налягането на помпата за ниско налягане в самото ГНП, а от това зависят всички останали настройки. Много често на него има и цедка.
                  А ако не пали след престой не ми се вярва да е той причината...
                  Ако говорим за помпа Бош (VE) или производните и, изхода за обратното гориво не е клапан а дроселиран отвор. Регулиращия клапан за налягането в тялото на помпата се намира близо до входа на горивото защото при определено налягане прави байпас изход(вътрешен обем на ГНП) > вход гориво. Настроиката на този клапан е важна за характеристиката на предварението....
                  Така или иначе няма нищо общо с отичането на горивото през горивопровода.

Коментар

Прав си. Кой знае защо ги смесих двата. Отдавна съм чел по въпроса...

Коментар

Прави сте, само разликата е ,че на ГНП с ел. управление Denso не е профилиран щуцер,а клапанче тип пружинка със съчма.
                      Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Първоначално публикуван от petomu Преглед на мнение
                        Прави сте, само разликата е ,че на ГНП с ел. управление Denso не е профилиран щуцер,а клапанче тип пружинка със съчма.
                        Дори и така да е при Denso, (макар че нещо ми се губи смисъла на такъв клапан там) той пак няма да върши работата на невъзвратен клапан на горивната линия преди филтъра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X