Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизело двигател Д2500 (Перкинс)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Дизело двигател Д2500 (Перкинс)

    Колеги, помогите, может у кого есть какаято литература, по етому двигателю, может я его не правильно определил, он трьехцилиндровый,с погрузчика вилочного. есть наклейка на ней написано производитель ЗДД"В.Коларов"- Варна. А модели нет, стерлась. Может у кого-то есть какието схемы, что нибуть, может кто работал с ними, регулировочные данные, подскажите.

  • #2
    До: Дизело двигател Д2500 (Перкинс)

    Приятелю, нямам особена литература за този двигател но тея дни приключвам ремонта на един мотокар с такъв двигател и мога да те посъветвам, ако ремонтраш двигател по - добре сменяи всичко(аз така направих), бележи всеки възел и грешки неможе да има, клапаните се регулират на 0,35, а дюзите по принцип са на 175 атм. но ако са нови разпръсквачите на 185, реда на запалване е 1-ви,2-ри,3-ти цилиндър(на 120 градуса) и наи - важното задължително се сменят водачите на клапаните понеже нямат уплътнения и от там започва да консумира солидно количество масло( не че неможе да се преработи и да се монтират гумички) а уж е правен ремонт. Иначе са много добри мотори но трябва да се внимава много с охлаждането...успех.

    Коментар


    • #3
      Привет
      С какъв момент се затягат болтовете на главата.
      Някой ако сподели инструкция ще съм много благодарен.

      п.п. Намерих - 85-95Нм
      Весели празници!
      Последно редактирано от mnn; 27-12-20, 11:11.

      Коментар


      • #4
        Това го имам от форума, мисля че колегата Станьо го беше качил, но с времето линковете се губят.Имам и английския оригинал на книга, но не знам дали ще успея да я изровя и сканирам.
        https://dox.abv.bg/download?id=3a2baba1a7

        Коментар


        • #5
          Колко коня е това чудо и има ли нещо общо с перкинс четворка, който се води Д3900, че мисля да спася едно тракторче с поставянто на такъв двигател.

          Коментар


          • Kirilpm
            Kirilpm коментира
            Редактиране на коментар
            Четирицилиндровия е около 80кс по спомен, три цилиндровия около 40.Мисля, или по-скоро почти съм сигурен, че го има монтиран заводски на ТЛ30 и ТЛ45.С четирицилиндровия няма много общо, ако идеята ти е да ползваш единия за донор.Заменяеми са частите на четирицилиндровия и шестцилиндровия.Части има бол на смешни цени по фирмите за мотокари.Ако го отвориш и почнеш да мериш бъди подготвен за размери от типа 51.071мм - няма да си сбъркал в измерването просто едно време като са ги адаптирали за нашите условия директно са превръщали от инчове в милиметри и се получават такива еврейски числа.

        • #6
          Документацията за мотокарите и двигателите ВАМО Перкинз Д 2500 и Д 3900 ги има в нета на руски на поне 100 места . https://r-hod.ru/instrukciya_po_remontu
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X