Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се пука глава на какъв да е двигател?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се пука глава на какъв да е двигател?

Витарата си я купих със спукана глава, знаех го.
    Причината - разстоянието между двата радиатора беше плътно запълнено с кал и осили.
    Известно е, че тези пукат глави, но при такива шофьори нищо не издържа.

Коментар

Глава най-често се пука от празна глава
      мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        ...При МАХ обороти 2000...
        ...е умрял кон. Ако викнеш и някой да го бута даже и гориво ще спре да харчи, и глава със сигурност никога няма да хвърли.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На 5-та това са 100км/час. Какво повече от дизелов камион?! Ако ще се надбегвам с некой, зимам Ланчата.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Специално на вм цаката е да не го гасиш горещ
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Малоумна конструкция, а в днешно време и с икономист гл конструктор.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                На 5-та това са 100км/час. Какво повече от дизелов камион?!
                Еми максимално разрешеното по магистрала например, или поне близо до него, без да го мислиш дали ще роди.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  Малоумна конструкция, а в днешно време и с икономист гл конструктор.
                  Или просто мотор, на който мястото му изобщо не е в автомобила, в който е сложен. Истината е че има достатъчно издънки и по времената, по които все още главния конструктор беше с втора специалност икономист, а не с единствена такава.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                    Колега имате ли възможност за някаква конкретизация,че от мойта камбанария и най- "омразните" двигатели, ако не излизат критично от нормалните параметри на експлоатация не пукат глави.
                    Класически пример са пукнатините между клапаните при предкамерните дизели на фолксваген с турбини. Пукнатини край бренерите се получават при всички марки , когато разпръсквача "аварира".
                    При новите коман реал когато умре разпръсквач много преди да умре главата умират буталата . В момента при колегите има едно Рено Колеос с нисанския мотор и три умряли бутала също и един Мерцедес с две . На реното втори месец му чакат частите да дойдат от Франция . Мотора е много проклет за работа има хиляди метри кабели и маркучи а вътре са едниш балансиращи валове та е кеф да го работиш
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Въздух или пара във главата
                      и ето станала белята!

Коментар

Не съм виждал мотор с чогунена глава и чогунен блок да пука глава, въпреки невероятни издеввателства(не от мен), като каране с пробит маслен картер и спукан радиатор, т.е с една шепа масло и без антифриз. Проблемът поради който собственика се отби в сервиът на приятел беше , че няма парно зимата. Истина е , че такива двигатели са доста стари и не са смятани от счетоводители а от инжинери.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Еми максимално разрешеното по магистрала например, или поне близо до него, без да го мислиш дали ще роди.
                          карал съм Вояджър с този мотор и си държи 140 без проблем ,ама като пристигнеш не трябва да го гасиш поне пет минути ,че иначе му завира чайника

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                            ...Не съм виждал мотор с чогунена глава и чогунен блок да пука глава....
                            И аз не съм . И то защото

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                            ... Истина е , че такива двигатели са доста стари и не са смятани от счетоводители а от инжинери.
                            Същевременно обаче съм виждал доста стар двигател със спукана глава . И то баш на "железния" МБ 123 и хем на 2 места .
                            ... но тази глава не беше от чогун , а от чугун . И на всичко отгоре е смятана от инженери .
                            Та сигурно затова се беше спукАла .
                            Друг е въпросът , че така го карах Мерца около 40-50 000 км. Само с доливане на вОда в радиатора .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              И аз не съм . И то защото

Същевременно обаче съм виждал доста стар двигател със спукана глава . И то баш на "железния" МБ 123 и хем на 2 места .
                              ... но тази глава не беше от чогун , а от чугун . И на всичко отгоре е смятана от инженери .
                              Та сигурно затова се беше спукАла .
                              Друг е въпросът , че така го карах Мерца около 40-50 000 км. Само с доливане на вОда в радиатора .
                              616?
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

От загуба на охладителна течност, от неправилно обезвъздушаване, халабави ремъци, запушени радиатори.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X