Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свети лампата за масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Свети лампата за масло

Имаме на работа един бус мерцедес спринтер 316 2002 година. По табло е на 717000км вече, и незнайно колко върнати. Миналата година започна да свети лампата за масло и проблема се оказа в датчика за ниво и налягане, беше пробил и омасляваше през буксата. Смених го и се оправи проблема. Сега започна да премигва лампата при натоварване, на по-високи обороти и горещо време. Угасва след като върна газта и минат 10-15 секунди. Подавам ли газ и да поддържам 90-100км/ч свети минута/две и огасва за малко и пак светва толкова. На ниски обороти не свети. Също и в по-хладно време не свети, примерно нощем и рано сутрин като се кара.
    Съмняват ме лагерите на коляновия вал че са заминали или да има проблем с маслото. Караме си го с репсол 10 W 40 от години наливно от варел. Стана загадка този бус за мене.

От: Свети лампата за масло

че харчи си харчи,няма и да питам.Забележи кога светва обаче - като маслото е на макс на щеката или като е под средата.

Мерцедес за дадени мотори имаха бюлетин да се дьржи маслото на макс.Не казвам,че моя мотор е сьщия,че даже и подобен не е,не твьрдя,че ми е много читав мотора,но на осмак М119 5 литровия като го подкарам с около 220 за повече от 2-3 минутки из баира кьм Вегас и ми светка лампата за маслото ако е под средата,масло Мобил 5-50,хич не го и врьщам и за сега дьржи,ако избие бутало от блока ще пиша пак
    Последно редактирано от BENZBOSS; 27-07-16, 20:11.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Подобен проблем имаше колегата jeko47, но с бензинов Голф 3.
      Ако види темата може и да пише по-подробно.

Мисля че ще е добре пак да смените датчика с некъв читав, и ако пак прави същия номер, тогава се мисли по проблема.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Датчик или маслената помпа. Манометъра ще си каже.Само предполагам.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
          Подобен проблем имаше колегата jeko47, но с бензинов Голф 3.
          Ако види темата може и да пише по-подробно.

Мисля че ще е добре пак да смените датчика с некъв читав, и ако пак прави същия номер, тогава се мисли по проблема.
          Пиша При мен го прави при добре загрял мотор в жегите.Охладителната система е изправна.Карам си по магистралата от София към Ботевград , спазвам си ограничението от 140 и преди тунела , като паднат оборотите под 2800 светка лампа и пищи зумер.При ускоряване няма проблем.Svjokera ми е приготвил оригинален датчик.С Куздов са мерили преди време налягането - всичко нормално.До седмица ще знам , дали е от датчика.
          Иво е прав.Просто трябва манометър с достатъчно дълъг маркуч и да се тества на ход този Мерцедес.
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
            Манометъра..............
            Много си прав за манометъра ама точно на това как се мери с манометър не е истина! Датчик като на нормалните коли няма а тапата за проба с манометър е навряна под виското на перката.

Коментар

Точно при достатъчно добре загрял мотор става. Маслото е на 3/4. Понякога като е на макс ми пищи че е много. Пък и пробега на мотора не е малко. Имаме съмнение и за вкарване на малко антифриз, понеже си го губи по малко, но няма видими течове. До миналата година грееше буса, докато не текна радиатора доволно и не сложих нов. От както съм сложил нов си държи нормална температура. Само че вече втора година парно няма буса на място. Когато е в движение си духа топло. От там съдя че надува в охладителната система. Имаме малко опит с 313, където често пукат глави и издухват гарнитури. Имаме един бус хвърлен така заради спукана глава. А две глави купувахме, тествахме и връщахме, защото се оказаха и те спукани. А докато се извади главата е голяма мъка с ваденето на дюзите. На този въпросния 313, като го отварях спуканото е точно около дюзата. Отгоре изрязах дюзата за да извадя капака и да развия главата. След това на пробата е оказа че няма нужда да вадя дюзата.
              Предполагам че този бус може вече да е милионник. Във фирмата са го вземали на 200 000км, преди 7 години и има навъртени 500 000км при нас. Не вярвам предишния собственик за 7 години да е навъртял само 200 000км.
              Лагерите на коляновия вал ще ги сменя сравнително лесно, но проблема е че сегментите също са за смяна, а не ми се занимава.
              Масло си харчи около литър на 10 000км. Понякога се кара с ремарке (от доста време не е каран) харчеше с ремаркето повече масло.

Коментар

Нищо не е литьр на 10 000

Антифриза и той може да е проблем,но ще си проличи в маслото.Така са ми пищяли дизели но вьтре е имало поне по 1/3 от литьра на 5 литра масло да речем,като го точиш излиза пресечено.

Не е това
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  че харчи си харчи,няма и да питам.Забележи кога светва обаче - като маслото е на макс на щеката или като е под средата.

Мерцедес за дадени мотори имаха бюлетин да се дьржи маслото на макс.Не казвам,че моя мотор е сьщия,че даже и подобен не е,не твьрдя,че ми е много читав мотора,но на осмак М119 5 литровия като го подкарам с около 220 за повече от 2-3 минутки из баира кьм Вегас и ми светка лампата за маслото ако е под средата,масло Мобил 5-50,хич не го и врьщам и за сега дьржи,ако избие бутало от блока ще пиша пак
                  Моя абсолютно същото, та дори и сменях датчик, но след това разбрах.....
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

По начало му, на чисто нова сглобка, какъв вискозитет препоръчват?
                    Малко с малък вискозитет ми се струва, на тоя спринтер на 800к с 10w40, все пак има износване на триещите се части и самата сгобка вече е друга, но зависи по начало, какво му препоръчват..
                    Слагате манометъра и следите, какво става с налягането с увеличение на температурата, при голяма шега, маслото придобива вид на вода и от там идват тези проблеми, но когато е с по-голям вискозитет, това се случва, но в по-малки мащаби..
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Това с манометъра ми е ясно. Днес се обаждах в мерцедес да запиша час за диагностика. Казаха ми че не можели да закачат манометър, но да го закарам да го погледнат. Диагнозата е ясна. Ма шефа се ослушва и не купува нови дръгели

Коментар

Абе Мерджана врътнал 1 милион км. , вие се надате на некачествен датчик и тънко масло ....Ако може и само с маслен филтър да се размине ...ехххх....
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Абе лепете едно черно тиксо на лампата, и карайте.
                          То е мерцедес, не се чупи от разни светещи лампи.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                            Сега започна да премигва лампата при натоварване, на по-високи обороти и горещо време. Угасва след като върна газта и минат 10-15 секунди. Подавам ли газ и да поддържам 90-100км/ч свети минута/две и огасва за малко и пак светва толкова. На ниски обороти не свети. Също и в по-хладно време не свети, примерно нощем и рано сутрин като се кара.
                            .
                            Гледам ,че доста "боб" вече е разхвърлян и няма да е голям проблем да се включа за "спорта".
                            Ако е вярно твърдението ,че на ниски обороти не свети лампата излиза ,че модела е с два контролни датчика за налягането и този за високото налягане при зададени обороти отчита не достатъчно налягане в системата. За конкретния автомобил лечението е 20W50 лятото и 10W40 зимата, което в предвид километрите е напълно нормално.
                            Що се отнася за смяната на лагерите на коляновия вал,че ставало лесно съм малко скептичен гледайки от "моята камбанария",но не искам да задълбаваме.

Коментар

Според мен няма логика проблема да е от износен двигател, на такъв първо почва да му пресветва лампата на ниски обороти няма логика на ниски обороти мас. помпа да смогва да компенсира пропуските на масло а на високи когато дебита и е много по голям не.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X