Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes w210 300TD om606 син пушек ,люти на очите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mercedes w210 300TD om606 син пушек ,люти на очите.

Миналото лято като се качвах към хижа Вихрен ми направи впечатление че пуши леко, едва забележимо. Като слязох на ниското се оправи. Зимата пропушваше пак ,и чукаше двигателя по необичайно, като 123-ка . Един приятел предложи да погледна разпръквачите. Свалихме ги ,пуснахме ги на стенд и всички бяха заминали "пикаели" нафта, не разпрашавали. Сменихме ги ,но може би направихме грешка ,че сложихме такива от фолксваген ,понеже в чужд форум бяха споделили ,че слагат такива от голф ,които пускали с около 10% повече нафта и решихме да сложим същите. Бяха настроени и отново пушеше. Дори повече. Сега има съмнение ,че трябва да се настрои помпата ,но тук за Варна ми казаха един майстор ,който ако се стигне до сваляне на помпа цените отиват над 1000лв ... не знам реално ли е ,ако може да ме ориентирате с някакви цифри. Чудя се дали тези немерцедески разпръсквачи ,не са си на мястото и заради тях пуши. Колата я карах в Бош сервиз за преглед, бутнаха аванса на помпата ,и сега на около 2-3000 оборота малко претриса двигателя и се затормозява да вдигне оборотите ,когато подавам плавно газ, съответно при повече газ пуши повече и вече при високи обороти изчиства и спира да пуши. /за Бош сервиза не казвам нищо лошо ,предложиха ако кажа че ще свалят помпата и разпръсквачите и ги карат подред докато се намери проблема ,но на мен ми се стори като страшно много пари ,дори не питах колко ,все ми се въртяха тези 1000лв които се дават ако се стигне до сваляне на помпа .../ Това е което забелязвам ,посъветвайте ме къде да я закарам.

От: Mercedes w210 300TD om606 син пушек ,люти на очите.

Как са го бутнали аванса на помпата?
    То не че няма врътка, ама

Иначе помпа на ОМ606 се сваля за час с две бири и пакет цигари, втора ръка вървят по 250 лв
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Нямах предвид ,че самото сваляне е 1000лв ,ами ако се наложи да се свали и да се центрова отива към толкова.
      Ами вероятно от врътката ,не знам ,реших да не се интересувам и от това ,ами да я дам на майстор понеже е сложна материя.

Коментар

Я кажи от къде си.
        Турбото гледали ли сте какво налягане дава?
        Диагностика правена ли е изобщо?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Диагностика от приятел който има кабел ,мисля че беше нещо свързано с Бош това с диагностиката му. Турбото гледаха и казаха че е добре. При дисагностика всичко е наред, само дебитомера имал някакви колебания ,но за сега е добре. Не знам ,моята помпа при диагностика дали показва колко подава към разпръсквачите ,тоест от диагностика да се установи къде е проблема. От варна съм.

Коментар

Свържи се с момчетата от Мерцедес клуба във Варна. Имат Стар Диагностика и се срещат почти всяка неделя в един гараж да си "ръчкат" по колите.
            Ще ти направят диагностика за никакви пари (събират кой колкото даде, за да си изплатят уреда).
            Точни са и между тях има доста технически образовани, та няма да слушаш глупости!
            ЕГР клапана как е на този автомобил?
            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

не знам как да ги намеря ,регистриран съм в 2 форума мерцедески ,но там активността е доста слаба.

Коментар

Това да не смуче въздух?
                Коя година е?

Коментар

98

Коментар

Потърси ето този човек.
                    Марто точно там те праща.

Така с писане тук до никъде няма да я докараме.

Коментар

Мдааа . Гледам че специалистите по МБ са се включили отзивчиво със съвети , та да използвам темата на колегата , да попитам :

- гледам , че разпръсквачи от Гоуф стават на Мерцедес . Че и фърлят 10% повече нафта .
                      От какъв модел Гоуф стават на "петак" мотор - да фърля 10% повече и да бега с 10% повече . Ама и да харчи с 10% по-малко ?

ПС. Желателно е да се включи и евентуално колега от Перник , поради спецификата на автомобилния парк там . По възможност с Гоуф бегачка , щот ги разбират нещата .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Бат'Владо, не се евавай! Знаеш много добре, че тия проценти зависят от хиксовете на стоманата и се активират чак когато светне синия неон на ауспуха...
                        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Аре бе Владо, Бош да не правят хиляди милиони видове разпръсквачи Ся че количеството се регулира с пулове е друга тема. Те тия от бош сервиз дето бутали аванса ме бутнаха в киреча

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Аре бе Владо, Бош да не правят хиляди милиони видове разпръсквачи Ся че количеството се регулира с пулове е друга тема. Те тия от бош сервиз дето бутали аванса ме бутнаха в киреча
                            Ше му регулираш дедовия.

Те го те колко са го регулирАли на колегата . Затва е пуснАл тема за помощ .

ПС. На всичко отгоре , какво общо има турбото с темата ?
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А, като няма турбо и олива с нафта пуши и смъди на очите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X