Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на дизелов двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт на дизелов двигател

Колеги здравейте.Моля разбиращите колеги да дадат съвети.Имам мазда 323 1.7 дизел и реших да му правя освновен ремонт.Взех друг блок(заради несполучлив ремонт на моя) и нови ремонтни бутала и сегменти.Откарах го при шлайфисти да хонинговат цилиндрите по новите бутала,също така и челото за да няма кривини.Всичко е наред с цилиндрите.Проблемът обаче е,че се наложи челосване на блока с 0.20мм(две десети)за да се изправи,което ме притеснява,защото за този мотор не се предлагат ремонтни по-дебели гарнитури.Аз вече съм купил оригинална гарнитура.Въпросът ми е към разбиращите колеги,проблем ли ще бъде челосването на блока с 0.20мм,дали няма да ударят буталата в клапаните?Кажете какво мислите,защото всичко е готово и трябва да се сглобява мотора.

От: Ремонт на дизелов двигател

Колега 0.20мм си е доста,щом няма ремонтни по-дебели гарнитури остава да си поръчаш такава.Има фирма в Горна Оряховица които изработват по поръчка и по модел на твоята.Ползвал съм им услугите и съм доволен от тях.

Коментар

С разлика 0.2мм. -две десети- бутала и клапани няма да се срещнат. но с компресията.....УСПЕХ.

Коментар

Абе 0,2 мм си е едно нищо за компресията.
        Главите за УАЗ се свалят с 3,5 мм, че даже и повече носят, та тези две десети не оказват влияние.

Тук сериозния проблем е липсата на подходящата гарнитура. Ако тези две десети не се компенсират с нея-буталото ще се показва с толкова над блока, и ще се удря в главата. Което е недопустимо разбира се. Единствено по-дебела гарнитура, ама ако няма такава от сериозна фирма, която да гарантира, че ще компенсира тези две десети-всичко е на риск.
        Е, с течение на времето буталата ще се набият, и няма да чукат, ама това е варварско, и няма начин да не даде отражение върху другите части от двигателя.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Адаш, става въпрос за дизел. Мани УАзките.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от stmenkov Преглед на мнение
            ..................което ме притеснява,защото за този мотор не се предлагат ремонтни по-дебели гарнитури.
            Тъкмо три модела се предлагат 1.45, 1.50 и 1.55 мм

Коментар

Тъй, тъй - при дизела е доста по-различно. За маздата не знам как е, ама при VW гарнитурите са май през 0.09мм, тъкмо 3 размера. Там се мери надстърчането на буталата над блока и според него се избира гарнитурата.

За компресията не е толкова драма. Основният обем не е над буталата, а вътре в самите тях (в горивната камера). При 1.9TDI на VW сметките са следните - по спецификации 19.5:1 и ако сложиш гарнитура по-тънка с 0.2 отиваш на малко над 20:1.

Ама 0.2 по-малко при VW има друг проблем - разстоянието между буталото и глават е 0.5мм и ако го смъкнеш на 0.3 клапаните почват да се отпечатват по буталата (личен опит). При по-високите обороти имаш и разтегляне на биелата и има шанс и самото бутало да срещне главата, нищо, че има някакво разстояние между тях. Та трябва да се внимава .

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                Тъкмо три модела се предлагат 1.45, 1.50 и 1.55 мм
                Колега сигурен ли си в това което твърдиш,защото на мен ми казаха,че се предлага един вид гарнитура.Има на виктор рейнц и елринг които са по 50лв.Аз взех та купих оригинална на мазда от германия.

Коментар

Благодария на всички за съветите.Аз затова питам,защото дадох много пари и мисля какво да правя преди да го сглобя,защото ако се срещнат бутала и клапани всичко започва от начало.Според вас ако се направи гарнитура по поръчка ще издържи ли натоварването,опасявам се да не прогори след 1 година.Изпипвам всеки детайл,искам всичко да е както трябва.Ако някой е челосвал блок на същия модел двигател нека сподели какво е станало.Благодария

Коментар

Забравих да кажа,не ме интересева,че ще стане по-сгъстен моторът.Лошото е,че май никой не може да каже със сигурност дали щестане.

Коментар

Що сте го шлайфали с 0.20 мм!? Без да търся техн. ръководство, съм сигурен, че кривина от 0.10 мм. е в.допуските!
                      И сега щеше да вземеш най дебелата гарнитура (от тия където Емо е пуснал) и нямаше да има тоя проблем.
                      Сега гарнитура по поръчка.

Коментар

Ако няма нужната гарнитура , възможно ли е да с отнеме една или две десети от буталата?
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                          Ако няма нужната гарнитура , възможно ли е да с отнеме една или две десети от буталата?
                          Ако е равно челото няма проблем, но ме съмнява. Имат някакъв релеф и не знам как ще се отрази на горенето, ако се свали тоя релеф.

Коментар

Да се измери първо. Може и да стане с фабрична ремонтна.

.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Трябва да пише в ръководството за ремонт всичко. От това какъв е допуска за кривина на блока, минимален размер до който може да се шлайфа, колко надстърчат буталата, и какви гарнитури съществуват и коя точно да се ползва. Без ръководство за ремонт, качествен такъв не може да се направи, дори и с най-големия мерак и най-скъпите части.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X