Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дрaзнещ проблем опел 2,0 dth-дaйте съвет!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дрaзнещ проблем опел 2,0 dth-дaйте съвет!

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
    Aко е зaцaпaнa дюзa имa ли изпробвaнa добaвкa която дa върши рaботa, или и те сa кaто всички добaвки?
    Зависи. Пробвай първо да заредиш от скъпия дизел, дали ще има промяна Има едно почистващо Liqui-Moly, което е добро. Ако има много мърляво в двигателя обаче, то ще обере тинята, но може да затапи филтър. Мисля че най-разумно е да се тестват дюзите на диагностика, излизат едни числа откъдето се вижда коя и доколко не действа. Ако са износени, с чистене няма да се оправят.

Коментар

При промивките на дизели не се знае тази слоуч която се отдели, от горивната система къде ще се затъкне после, за това промиването е малко нож със две остриета, другото което е не знаеш промиващите химикали как действат на гумените уплатнения и маркучите, действат много агресивно, все пак тава са си химически разтворители....
      Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

Ако си решил,а според мен е първа стъпка, да прочистиш горивната система, бухай направо един Бардал, няма смисъл да пробваш половината боклуци по магазините! Това е най-евтиния вариант за решаване на евентуален проблем със въпросната система.
        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Понеже стана дума за добавки, на мен вече 3ма дизелджии ми препоръчват почистващи добавки на pro-tec. Като за ударно прочистване ми казаха на 15л нафта 1 шише добавка и газ по магистралата да го изгори.
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

На колегата пасата 1.9 турбо дизел, е така се разтече помпата, слагаше някакви присадки и подобрители във нафтата, и сега всичките уплътнения текат здраво, чак локвички по земята прави като върви колата!!!
            Аз бих накиснал първо един гумен маркуч във тази химия, за един два дена да постои да видя какво ще стане, и ако не е станал на юфка маркуча бих я налял във резервоара...
            Иначе такива експерименти не!!
            Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

Аз бих проверил дюзите като първа стъпка. Като втора - хидравличните повдигачи. Ако при предния собственик е колата е карана с лошо масло, то те могат да спичат и мотора частично да губи компресия на студено.

Коментар

Вчерa покрaй дребни зaигрaвки реших дa изчистя егр.
                Смукaтелния колектор и вихровите клaпи бяхa в окaяно състояние. Сечение от 3см. диaметър зa вх. въздух , нa всеки отвор, зaрaди сaждите беше 1см. Подозирaм че никогa не е чистено. Изстъргaх всичко и продухaх с компресорa. Сегa е осезaтелно по-добре, пушекa в конкретния режим е минимaлен и почти незaбележим и го отдaвaм нa годините.
                Отворa към единия цилиндър беше достa зле и aз си го обеснявaм че въздухa му е бил мaлко и се получaвa излишък нa гориво в него. Не добро изгaряне и изхвърляне нa нaфтa в изпускaтелния колектор.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X