Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Голф 2 1.6 D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Голф 2 1.6 D

Здравейте.Тъй като вече преминах през адските приключение с моята Голф 2-ка,което е 1.6 чистия дизел,54 конски сили,87 година,ако има значение кода на мотора е JP.ПРоблема ми е следния,от известно време ми се появи едно придърпване в движение при по-рязко натискане на педала на газта и при 80 до 95 км има адски вибрации в педала на газта и,в купето.Започнах първоначално със смяна на Горивния филтър и смяна на абсолютно всички маркучи на нафтата,но уви проблема не беше там.Възможно ли е да е от центровката и как да увелича дебита на гориво в ГНП-то,ако е възможно ръчно или трябва да е с ангренажния ремък,че не съм много на ясно.Благодаря предварително !!

От: Проблем с Голф 2 1.6 D

Първоначално публикуван от lubcho_91 Преглед на мнение
    Възможно ли е да е от центровката и как да увелича дебита на гориво в ГНП-то,ако е възможно ръчно или трябва да е с ангренажния ремък,че не съм много на ясно.
    След тоя въпрос потърси грамотен механик - за да се оправиш сам ще ти е нужно доста учене.

Коментар

Придърпването може да е от омекнали демпферни пружини на феродовия диск, или от износени тампони на двигателя.
      Дебита се увеличава от този болт:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GNP golf.jpg
Прегледи:1
Размер:98.7 КБ
ID:5679580
      Разконтряш гайката и навиваш. оригинално има ламаринена пломба на резбата. Не прекалявай с навиването и не очаквай чудеса от 54 к.с. мотор.
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Интересното е,че се появи от скоро.Това ме озадачава.Утре ще пробвам да го увелича,а как мога да разбера колко съм му пуснал ?

Колега,интересното е,че придърпването го има когато даваш по рязко газ...забива муцуната и като дойде нафтата тръгва,направо шах с пешката...
        Последно редактирано от CarTest™; 06-09-15, 20:09.

Коментар

Като почнеш да навиваш леко си вдига оборотите. При рязко подаване на газ трябва да почне да изпушва черно и се ''стряска'' повече.
          По симптомите, които обясняваш, има вероятност помпата да е за ремонт. Особено ако е карана с олио, отработени масла, биодизели и лайна от сорта.
          Между другото- от къде си?

Коментар

Колата от 15 години е при нас и винаги е карана с нафта от бензиностанция,а иначе съм от Пловдив

Коментар

Днес отново борба с колата и забелязах,че има доста въздух в системата,след смяна на маркучите и филтъра преди около 5 дни,оставих да поработи 40 мин на място с регулярно подаване на газ,но въздух отново има и въпроса ми е,дали е възможно от цедката на която е поплавъка да смуче въздух някдъде от там ?

Коментар

Първоначално публикуван от lubcho_91 Преглед на мнение
                Днес отново борба с колата и забелязах,че има доста въздух в системата,след смяна на маркучите и филтъра преди около 5 дни,оставих да поработи 40 мин на място с регулярно подаване на газ,но въздух отново има и въпроса ми е,дали е възможно от цедката на която е поплавъка да смуче въздух някъде от там ?
                За да си сигурен, че е въздух, напълни една бутилка с нафта и забий двата маркуча от помпата в нея. ако заработи нормално- търси проблема някъде по горивопровода.

Коментар

Направих го,за сега се оказа,че е в "о" пръстена които е на поплавъка вътре в резервоара...сега започва голямото търсене

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                    Придърпването може да е от омекнали демпферни пружини на феродовия диск, или от износени тампони на двигателя.
                    Дебита се увеличава от този болт:
                    [ATTACH=CONFIG]823757[/ATTACH]
                    Разконтряш гайката и навиваш. оригинално има ламаринена пломба на резбата. Не прекалявай с навиването и не очаквай чудеса от 54 к.с. мотор.

Не може да е от пружини на феродов диск.Може да е от материала на феродото,но само на полусъединител,когато е в режим на приплъзване
                    В неговият случай,е ръжда по осите на центробежният регулатор в помпата.С една добавка се оправя.Имал съм го този случай на празен ход.

Коментар

Провери статичната центровката с микрометър и със стробоскоп - динамичната. Пробвай как е на обогатител. Той променя аванса с 2.5 градуса по книжка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X