Здравейте.Тъй като вече преминах през адските приключение с моята Голф 2-ка,което е 1.6 чистия дизел,54 конски сили,87 година,ако има значение кода на мотора е JP.ПРоблема ми е следния,от известно време ми се появи едно придърпване в движение при по-рязко натискане на педала на газта и при 80 до 95 км има адски вибрации в педала на газта и,в купето.Започнах първоначално със смяна на Горивния филтър и смяна на абсолютно всички маркучи на нафтата,но уви проблема не беше там.Възможно ли е да е от центровката и как да увелича дебита на гориво в ГНП-то,ако е възможно ръчно или трябва да е с ангренажния ремък,че не съм много на ясно.Благодаря предварително !!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с Голф 2 1.6 D
Свий
X
-
От: Проблем с Голф 2 1.6 D
Първоначално публикуван от lubcho_91 Преглед на мнениеВъзможно ли е да е от центровката и как да увелича дебита на гориво в ГНП-то,ако е възможно ръчно или трябва да е с ангренажния ремък,че не съм много на ясно.
-
Придърпването може да е от омекнали демпферни пружини на феродовия диск, или от износени тампони на двигателя.
Дебита се увеличава от този болт:
Разконтряш гайката и навиваш. оригинално има ламаринена пломба на резбата. Не прекалявай с навиването и не очаквай чудеса от 54 к.с. мотор.На сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
Коментар
-
Интересното е,че се появи от скоро.Това ме озадачава.Утре ще пробвам да го увелича,а как мога да разбера колко съм му пуснал ?
Колега,интересното е,че придърпването го има когато даваш по рязко газ...забива муцуната и като дойде нафтата тръгва,направо шах с пешката...Последно редактирано от CarTest™; 06-09-15, 20:09.
Коментар
-
Като почнеш да навиваш леко си вдига оборотите. При рязко подаване на газ трябва да почне да изпушва черно и се ''стряска'' повече.
По симптомите, които обясняваш, има вероятност помпата да е за ремонт. Особено ако е карана с олио, отработени масла, биодизели и лайна от сорта.
Между другото- от къде си?На сърбела майката му е чесането.
Коментар
-
Днес отново борба с колата и забелязах,че има доста въздух в системата,след смяна на маркучите и филтъра преди около 5 дни,оставих да поработи 40 мин на място с регулярно подаване на газ,но въздух отново има и въпроса ми е,дали е възможно от цедката на която е поплавъка да смуче въздух някдъде от там ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от lubcho_91 Преглед на мнениеДнес отново борба с колата и забелязах,че има доста въздух в системата,след смяна на маркучите и филтъра преди около 5 дни,оставих да поработи 40 мин на място с регулярно подаване на газ,но въздух отново има и въпроса ми е,дали е възможно от цедката на която е поплавъка да смуче въздух някъде от там ?На сърбела майката му е чесането.
Коментар
-
Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнениеПридърпването може да е от омекнали демпферни пружини на феродовия диск, или от износени тампони на двигателя.
Дебита се увеличава от този болт:
[ATTACH=CONFIG]823757[/ATTACH]
Разконтряш гайката и навиваш. оригинално има ламаринена пломба на резбата. Не прекалявай с навиването и не очаквай чудеса от 54 к.с. мотор.
Не може да е от пружини на феродов диск.Може да е от материала на феродото,но само на полусъединител,когато е в режим на приплъзване
В неговият случай,е ръжда по осите на центробежният регулатор в помпата.С една добавка се оправя.Имал съм го този случай на празен ход.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар