Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с двигател на Корса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с двигател на Корса

Здравейте, вчера сутринта ми се появи проблем с двигателя на Корсата 1,4/16V, Х14ХЕ. Тръгнах на гости на приятел в Годеч и някъде на околовръстното в София ми светна чека и мотора взе да вдига обороти сам.На сфетофарите като изключа от скорост веднага се възбужда някъде около 3000об./нямам оборотомер/ ориентирам се по звука. Покарах известно време така и понеже не знам от какво е реших в движение да загася мотора /използвах един наклон за всеки случай, че не бях сигурен дали ще запали ако спра/ след 2-3 секунди пак запалих и чека вече не светеше. Направи ми впечатление че бавно изгасна мотора. Номера с чека ми го направи три пъти на отиване и го оправях като гасях двигателя в движение за да не спирам. На баира преди Бучин проход го надух яко за да продуха системата и горе на билото изкочи със 100. По нататък нямаше проблем, но вечерта като си тръгнах пак около София светна чека. Използвах познатата вече тактика и след два чека се прибрах в Самоков. Понеже на Горубляне заредих газ и после не е светвал. На правата след Мечката я издух на 160 и няма проблем, колата си върви нормално и не светна чека, но вдигането на оборотите остава и дори да не е светнал чека. Други забележки няма, температурата си му е нормална, маслото съм го сменял преди три седмици.
    Та питането ми е някой дали може да ме насочи къде да търся проблема, че така или иначе ще падне ровене по ДВГ-то. Сам си ровя в колите, не пускам друг. Днес по някое време ще я закача на компа да видя има ли записани грешки и ще споделя. В интерес на истината до сега не съм правил нищо по тая кола 10г от както съм я взел /вече е на 16г/, освен едно чистене на ЕГР и то още като я взех.

От: Проблем с двигател на Корса

Здравей,при мен го имаше тоя проблем но при двигател х10хе, сама си променяше оборотите и светваше чека имам оборотомер оборотите варираха от 1500 до 3000.Оказа се стъпковото моторче водих я в официалния сервиз за опел, сменха го и проблема се оправи,но като я пуснат през компа да прочетат грешката ще е наи сигорно .

Коментар

При входа на смукателния колектор има един гофриран гумен преход около 50мм като се спука гофретата точно това прави ,вдига оборотите.

Коментар

Първоначално публикуван от prepodobni Преглед на мнение
        Здравей,при мен го имаше тоя проблем но при двигател х10хе, сама си променяше оборотите и светваше чека имам оборотомер оборотите варираха от 1500 до 3000.Оказа се стъпковото моторче водих я в официалния сервиз за опел, сменха го и проблема се оправи,но като я пуснат през компа да прочетат грешката ще е наи сигорно .
        Колега, моята няма стъпков мотор, а само един датчик на тръбата, който се обдухва от потока въздух. Сложил съм да ми се зареди лаптопа, че му е паднала батерията и ще погледна грешките и данни в реално време.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
          При входа на смукателния колектор има един гофриран гумен преход около 50мм като се спука гофретата точно това прави ,вдига оборотите.
          Благодаря, ще го погледна.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
            Колега, моята няма стъпков мотор,.
            Има,има...но въображението не стига да си представиш къде е...
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Tози датчик не е ли дебитомера,може и тои да е виновникът,компа ще каже наи вярно

Коментар

Колегата bocho64 се оказа прав. Точно този гумен преход на смукателния колектор се оказа прокъсан на едната скоба. Утре ще купя и сменя с нов.
                Иначе компа показа грешка Р0505 "Регулиране въздуха на празен ход". Трия грешката и щом запаля колата светва чека и грешката пак излиза. Надявам се като сменя гумата всичко да си дойде на място.
                Благодаря на всички отзовали се.

Коментар

Гумата сменена и грешка вече не излиза, чека не свети. Колата се държи нормално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X