Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Започна да пуши бяло след като минах през река

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Започна да пуши бяло след като минах през река

Здравейте колеги. Колата е нисан патрол rb28t Проблема е следния. Вчера ми си наложи да мина през една река и малко след като влезнах нисана изгасна по всичко личеше, че е глътнал вода от въздушния филтър. И да, след като вдигнах капака филтъра беше мокър Понеже нямаше кой да ме дръпне реших да пробвам да го запаля Джипа запали от втория път след като излезнах от реката пушеше бяло викам си влезнало е малко вода в цилиндрите ще се оправи, да, но след около 1 час (20км off road) каране джипа продължава да пуши Другото което ми направи в впечатление е, че лампата за маслото започна да премигва от време на време, но това няколко км. преди да влеза в реката. Можеби прекъсва или си внушавам не съм сиг. Дайте предложения какво да права. Благодаря предварително

От: Започна да пуши бяло след като минах през река

Търси си мотор, аз направих подобна дивотия и съсипах мотора и сега нов мотор. По евтино е горе доло отколкото да правиш твоя /поне за витарата де/ Иначе без отваряне няма да мине, поне долу на картера да се види защо е присветвала лампата за маслото.Дано да се разминеш с малко.

Коментар

Ниво и цвят на маслото не е зле да провериш. Да не се окаже че вместо 4л масло имаш 6-10л емулсия. Ако е това ще се оправи със смяна на масло.

Коментар

На лампата не и обърнах много внимание защото още 1 път ми го е правела този номер и сама спря.

Ами маслото го погледнах на цвят беше добре за количестрото немога да кажа,защото след като го оставих джипа си тръгнах нямах време да чакам да се стече всичкото в картера
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 17-04-15, 22:16.

Коментар

Ако е нисана от аватара, няма ли стрелочен индикатор за налягане на масло?
          Има и лампа за масло, но за температура.
          Гасненето на подобен ДВГ във вода е доста притеснително! Свали свещите и продухай цилиндрите. Измери компресията.
          Ако има компресия в нормите и след като ДВГ е подсушен, не трябва да пуши бяло.

Коментар

Нормално ли е ако е влезнала вода в цилиндрите да не я изчисти за повече от час каране на места дори с цялата гас... Двигатела си пали от четвърт и не намерих разлика във вървежа.

Коментар

Мокрият въздушен филтър изхвърли ли го,или го монтира пак?
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Да джипа е същия от снимката. Температурата на антифриза си стига до работните си градуси и не мърда повече. Налягането преди това не съм го заглеждал, но вчера ми се стори ниско над 3-4атм. на 3500 оборота не вдигаше Нямах много време да го мисля след като се случи бързах да го прибера. Джипа сравнително рядко го карам и то само извън пътя кефа максимално не заглеждам таблото

Коментар

Това загасване и повторни паления приличат на нехерметизирана доставна уредба.Това ,че филтъра е мокър не значи ,че мотора е пил вода,виж ако е подгизнал,кутията и нататък е била пълна с вода може.Искам да кажа ,че сякаш си имал проблем преди да влезеш във водата.Успех дано не е пръднал мотора.
                  РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Филтера след 30 мин беши сух като барут Откачих гуфрирания маркуч м/у филтера и турбото и продължаваше да си пуши бяло. След това откачих м/у турбото и всмукателния колектор пушека потъмня.

Коментар

Глътнал е вода и сега има поне една крива биела и от там недобро изгаряне,бял пушек и тресене на празен ход. Мери компресия.
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ето това е звука имайте предвид,че е без нито едно гърне http://vbox7.com/play:55fafc260e На този клип към края се вижда белия пушек --> http://vbox7.com/play:a174891ac3 П.П. чукането в началото е от ритането на педала.

Коментар

През компа не се помага лесно, звънни, ела, ще го видим, ще обявим резултатите, после при необходимост ще търсим лек......
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ще мера компресията др. седмица да вида каква ще покаже.. На този двигател максималната е 31атм. нали ?

Коментар

Колко са криви?
                              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X