Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви става с дизелов двигател като засмуква въздух през горивото?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви става с дизелов двигател като засмуква въздух през горивото?

Питането ми произлиза от тази тема:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...84#post2714084

Нещо почна да изпушва при палене и да причуква /като аванс/ на студено. Иначе пали веднага, върви нормално, не харчи видимо повече, ама звука нещо се промени.
    Някакви идеи?

От: Какви става с дизелов двигател като засмуква въздух през горивото?

Пали трудно и работи неравномерно докато се обезвъздуши...
    А посочения от теб ефект обикновено се получава от калпава/пикаеща дюза/разпръсквач...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

С малко въздух си работи нормално,говоря за сравнително малко влизащ преди филтъра.Може да работи с месеци без проблем.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        С малко въздух си работи нормално,говоря за сравнително малко влизащ преди филтъра.Може да работи с месеци без проблем.
        Сега остава да уточниш и колко е това "малко" ?
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Пали трудно и работи неравномерно докато се обезвъздуши...
          А посочения от теб ефект обикновено се получава от калпава/пикаеща дюза/разпръсквач...
          При мен пали веднага. Където му викат от "четвърт оборот". Върви си добре, ама нещо си промени звука и някаква вибрация се появи. Проблема започна със зареждането на алпин дизел в Австрия. Ама от тогава съм издухал още поне 5 резервоара. Скоро смених и всичките консумативи. Чукането понамаля, ама си го има от време на време.
          Дюзите са проверявани преди 10к. Имаше 2 с леко изместени параметри и ги смених с нови.
          Но не вярвам да е от дюзи - тогава мотора тресе и на празен ход.

Коментар

На мен една дюза ми "пика" още от есента но това не се отразява като позагрее. Мисля, че не ще да е в това проблема.
            Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Ако съм разбрал правилно , става въпрос за дизелов двигател на Голф. Подобни симптоми се появяват като се разбие ангренажното зъбно колело на коляновия вал , двигателя променя звука , започва да трака.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                ..... Проблема започна със зареждането на алпин дизел в Австрия. .....Дюзите са проверявани преди 10к....
                Да разбираме ли , че дюзите са проверявани преди наливането на алпин дизела ? (колко резервоара си източил след това , няма вече никакво значение)

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                ...Ако съм разбрал правилно , става въпрос за дизелов двигател на Голф...
                Аз пък никъде не видях Пенчо да пише за Голф . Доколкото го знам , слез ЗАЗ-а , кията му е втората слабост
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Аз пък никъде не видях Пенчо да пише за Голф . Доколкото го знам , слез ЗАЗ-а , кията му е втората слабост
                  Така е. За Спортидж с Мазда мотор питам. Ама ми се случвало и на Пасат, Волво, Пежо.
                  Та за това питам не за конкретен мотор, а за наблюдения при работа с нафтови агрегати.

Коментар

На заглавието на темата отговорът е от нищо през трудно палене до прекъсване по време на работа и в граничния случай - безвъзвратно изгасване.

Горивният процес, когато изобщо се случва обикновено е нормален и рядко може да се наблюдават симптоми като промяна на звука (освен пропуските в работата) или на димността на изгорелите газове.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      и рядко може да се наблюдават симптоми като промяна на звука .
                      Точно за този рядък случай питам, ако някой има конкретни наблюдения.

п.с. Както и да е, предстои смяна на всичкото маркуч.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Питането ми произлиза от тази тема:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...84#post2714084

Нещо почна да изпушва при палене и да причуква /като аванс/ на студено. Иначе пали веднага, върви нормално, не харчи видимо повече, ама звука нещо се промени.
                        Някакви идеи?
                        Голф и Пасат 2/3 генерация.
                        За подгрев не съм сигурен.
                        Какви са симптомите, като смуче въздух?

Другия път ще хвърлям боб.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Не съм добре запознат точно с този двигател, но чукане може да се появи от леко изместване на аванса.
                          Не е лошо да се провери датчика на маховика на коляновия вал и евентуално показателите на умната дюза.
                          Не ми се вярва от гориво да се е получило.
                          Хеле па от австрийски Алпайн дизел.

ПП: Сложи временно един прозрачен маркуч между филтъра и помпата.
                          То ще си покаже дали дърпа въздух отнякъде.
                          Но ако дърпа въздух и нямаш възвратен клапан, горивото ще се връща в резервоара и ще ти пали трудно сутрин, или след продължителен престой.
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                            Не съм добре запознат точно с този двигател, но чукане може да се появи от леко изместване на аванса.
                            Не е лошо да се провери датчика на маховика на коляновия вал и евентуално показателите на умната дюза.
                            Не ми се вярва от гориво да се е получило.
                            Хеле па от австрийски Алпайн дизел.
                            Точно като на аванс звучи, ама умна дюза няма в двигател от 1959г.

Коментар

Точно затова казах, че не ми е познат.
                              Е, щом не се управлява от компа чрез реле, би трябвало все пак някакъв авансатор да има на помпата.
                              Вакуумен ли ще е, нямам идея.
                              Аз в тая насока бих ровил.
                              От дори хлабав ангренажен ремък и износена обтягаща ролка, е малко вероятно да измести центровката толкова, че да се усеща.
                              Освен ако прескочи зъб (примерно при палене с теглене).
                              Но тогава разликата в работата ще е осезаема на всички режими и пушека ще си го има доволно.
                              Вървежа и разхода също ще се променят.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X