Обява

Свий
Няма добавени обяви.

избило масло на Рено Меган Сценик 1.9 дт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• избило масло на Рено Меган Сценик 1.9 дт

Здравейте колеги от известно време Рендето ми лази по нервите . Първо изби едната дюза. След доста търсене намерих оборудвана глава. Монтирахме я сменихме гарнитурата на всмукателните и изпускателните колектори, гарнитура на главата и нови болтове. Колата запали , но след около 30 секунди работа изби масло. Първо помислих , че е избила гарнитурата на вакум помпата. Когато я свалих обаче видях , че до вакум помпата има един отвор 6мм и от него е избило маслото. На моята глава там има нещо като съчма. Това ограденото е мястото : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150225_008.jpg
Прегледи:1
Размер:58.8 КБ
ID:6081579 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20150225_009.jpg
Прегледи:1
Размер:57.1 КБ
ID:6081580 . Първото което ми дойде на ум е , че имам запушена магистрала. Свалих капака на клапаните но вала беше мазен. Имаше още какво да се желае , но не беше сух. Някакви идеи на какво може да се дължи избиването на тази съчма и как да реша проблема. Защото на мен ми идва една идея да нарежа резба 7мм и да навия едно късо болтче. Но щом от Рено са сложили съчма сигурно има защо.

От: избило масло на Рено Меган Сценик 1.9 дт

Така днес вкарах пистолета за въздуха в дупката от където изхвърли масло. Редуцир вентила беше настроен на 2 атмосфери да не стане някоя бела , когато пуснах въздух от всички дупки в главата започнаха да излизат пръски масло. Когато се заслушах се чува и свистене из под петите на разпределителния вал. Това ме навежда на мисълта , че е възможно там да си е нямало тапа (понеже в моргата ми изкараха 5-6 глави за рено почти идентични , но с минимални разлики доста гледах тази глава преди да я взема , но точно на тази дупка не видях има ли няма ли тапа). Та утре ще почистя леглото да видя дали има някакъв берт по навътре и ако има ще набия съчма. Въпроса ми е ако няма берт какво да правя , че ме притеснява съчмата да не влезе където не трябва ?

Коментар

Конструктивно е по лесно със съчма затова и производителя слага съчми! Нарежи резба и сложи лепило на тапата.

Коментар

Благодаря и аз си мислех за резба и тапа с осигурител за резби. Просто се чудех дали не греша

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X