Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ с Хюндай Пони - цапа свещи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ с Хюндай Пони - цапа свещи.

Вече не знам къде да пиша, кой да попитам, надявам се не греша раздела или форума, надявам се ако с решение, то да ме насочите към сервиз.

От скоро ми подариха Пони - 1.3 карбуратор, ръчен смукач, произведена 1992г, чист бензин без газова.
    Колата е супер, ама има един проблем:

Като е студена цапа свещи и не работи на всичките цилиндри, но малко да загрее и заработват и 4-те цилиндъра.
    Понякога пък си пали студена на 4-ри цилиндъра, ама в един момент нещо губи някой цилиндър и така докато да позагрее малко.
    Електрически проблем не е - сменени свещи, кабели, делко.
    Карбуратора го разглобих и прочистих - без промяна.

Възможно ли е проблема да е в главата ?
    Или пък някой вакуум клапан, ЕГР не знам и аз.

Дайте съвет.
    Или поне къде има някой, който да разбира какво прави по тези стари корейски машини ?
    За Пловдив става въпрос, ама стига да са свестни мога да ида и до друг град.
    Последно редактирано от Goblin; 09-02-15, 15:19.

От: Помощ с Хюндай Пони - цапа свещи.

Що не й премериш компресията за начало?
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Папа ли масълце?
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от ilirobus Преглед на мнение
        Вече не знам къде да пиша, кой да попитам, надявам се не греша раздела или форума, надявам се ако с решение, то да ме насочите към сервиз.

От скоро ми подариха Пони - 1.3 карбуратор, ръчен смукач, произведена 1992г, чист бензин без газова.

Колата е супер, ама има един проблем:

Като е студена цапа свещи и не работи на всичките цилиндри, но малко да загрее и заработват и 4-те цилиндъра.
        Понякога пък си пали студена на 4-ри цилиндъра, ама в един момент нещо губи някой цилиндър и така докато да позагрее малко.
        Електрически проблем не е - сменени свещи, кабели, делко.
        Карбуратора го разглобих и прочистих - без промяна.

Възможно ли е проблема да е в главата ?
        Или пък някой вакуум клапан, ЕГР не знам и аз.

Дайте съвет.
        Или поне къде има някой, който да разбира какво прави по тези стари корейски машини ?
        За Пловдив става въпрос, ама стига да са свестни мога да ида и до друг град.
        Напълно възможно е да е от главата. Аз имах такава случка. Малка пукнатина, която е отворена докато главата е студена. Така мокри свещ(и) докато е студена. След малко загряване пукнатината затваря и всичко е мед и масло. При мен антифриза намаляваше след време. Освен това когато свалихме свещите, по две от тях имаше малко повърхностна ръжда
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Клапаните на уплътняват.
          Сигурно гори масло като за световно и вътре всичко е нагар.
          Отделно и карбуратора може да е износен и да я дави.
          Свещите с правилното топлинно число ли са?

Коментар

Компресията е 9 атм. на всички цилиндри Може и уреда да не ми е особено точен, но е еднаква на всичките 4 цилиндъра.
            Свещите са с правилното топлинно число.
            Масло смених съвсем наскоро, имайки предвид че я имам колата също от скоро, така че не мога да кажа дали гори масло.
            Не губи антифириз, така че главата не би трябвало да е пукната.

Машината е на 150 хил. км. сигурни, подари ми я първия собственик.

Докато да загрее мирише яко на бензин и даже припушва леко.
            Възможно ли е това да е от гумичките на клапаните ?

Коментар

Напълно възможно е,дядото има такъв автомобил само че акцент с този двигател и при него се оказа гумички на клапани иначе двигателя направо мърка.
              0 8 76 36 8 542

Коментар

Какво значи цапа свещи - мазен или сух нагар?
                След дълъг път свещите как изглеждат?

Коментар

Свещите са с правилното топлинно число.
                  Съмнявам се. Така както го описваш са или студени свещи, или прекалено обогатяване на студено.
                  Ако не гори масло де.
                  Сложи за опит едни свещи с много високо топлинно число. Така ще пали нормално и ще върви докато разбереш дали имаш разход на масло или антифриз. Или прекален на бензин.

Коментар

Докато да загрее мирише яко на бензин и даже припушва леко.
                    Пребогата смес. Зле настроен автоматичен смукач и/или поплавък. Разглобяването на карбуратора може да е основна причина за това.

Ако не можеш да оправиш карбуратора, просто наший една газ и всичко ще се оправи.

Коментар

Всички ми казват да сложа газ, ама аз не искам.
                      Смукача е ръчен.
                      Свещите след дълъг път са черни - сухи.
                      Преди да разглобя и почистя карбуратора ситуацията беше същата, именно затова го и чистих, сложих го обратно като го направих да свети, със сменени гарнитури, но промяна нямаше.
                      Усеща се просто как докато да загрее работи на 3 или по-малко цилиндъра и в един момент като отлепи малко стрелката на температурата всичките цилиндри заработват и машината излита.

Коментар

Значи богата смес. Трудно, но намери някой да ти настрои карбуратора.
                        Ако беше писал откъде си, щеше да е по-лесно.

Коментар

Провери жилото, не можеш да дръпнеш смукача до край
                          Three witches watch three Swatch watches.
                          Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Жилото е ок, издърпва се, задейства си механиката на карба.
                            Карбуратора има точно два винта, които му се въртят - този за позицията на дросела, при отпусната газ и един, който тук http://dinamitry.eniko.ru/reports/mi...mikunipony.htm го наричат ,,Винт Качества''. Както и да ги въртя или позиционирам няма разлика, студен пак си ги прави номерата. Всички други винтове са си ''запечатани'' с боя от завода и не съм ги пипал. Съмнява ме да е от карбуратора, защото вече съм го проверил.
                            Иначе съм от Пловдив.

Чудя се какво върши така наречения от руснака в снимките от линка ,,Е/м клапан отсечки топлива'' ? Според мен това е клапан за да пуска бензина при подаден контакт.
                            http://dinamitry.eniko.ru/reports/mi...mikunipony.htm

Именно това е, че прави богата смес, докато е студен и не знам защо.
                            Взел съм всички гарнитури за главата, както и нови ремъци.
                            И ако не намеря решение скоро, ще свалям главата да видя какво става.

Коментар

А ти всъщност знаеш ли как се пали и подгрява кола с ръчен смукач?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X