Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВОЛГА (предварително запалване)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ВОЛГА (предварително запалване)

    Чух че някога волга са правили разработка на двигател който възпламенява сместа преди тя да е попаднала в двигателя, дори са го пускали сериино! Некой наясно ли е с метода и ако е, да даде конкретно инфо как става това и какъв е ефекта!
    За сега толкова от мене!
    4ао
    Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

  • #2
    Казва се форкамерно запалване и при него карбуратора и главата са различни. Идеята, че има отделна малка камера, където се приготвя смес, която се пали и в цилиндъра нахлува запален факел, който много по-бързо и добре запалва сместа. Произведени са няколко хиляди Волги с такива двигатели предимно за специалните служби и КГБ. По принцип двигателя отдава около 10-15% повече мощност и работи по-плавно. Това е така на теория, а на практика поради сложността на необходимите регулировки системата почти никога не работи – затова с течение на времето са заменяли тези глави и карбуратори със стандартните.
    VPetrov.photography

    Коментар


    • #3
      О, ефекта от взривяването на колекторите, карбуратора и летящата тенджера на въздушния филтър сигурно е потресаващ!
      Имаше такава история - факелно запалване. Цилиндъра цилиндър, а свода в главата е с много сложна форма и се явява форкамера. Свещта гръмва първо това малко количество смес в предкамерата, а после фронта на тая експлозия запалва целия обем. Всичко им е по-хубаво отколкото на обикновените, обаче газоразпределението се урежда много сложно, и никой не ги прави от края на 80-те. Смята се за история от миналия век, сега нали уж разни вихрови камери, сложни плазмени и прочее лазерни свещи ...

      Коментар


      • #4
        СХЕМИ!!!

        Схеми некаде може ли некой да даде на такав двигател или е невазможно! Ваобще в българия имало ли е такав модел или не! Искам да купа един такав звер да вида как е що е системата!
        4ао
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

        Коментар


        • #5
          Имаше ги в такситата ... Не мога да повярвам обаче че някое такси Волга е оцеляло от началото на 80-те до сега по наште земи.
          На знам на какво казваш схема. Разликата с обичайния е в геометрията на сводовете в главата и на гърбиците на разпределителния вал, те са малко ъъъ ... двугърби Карбуратор може и да изскочи от някое мазе, ама също едва ли ...

          Коментар


          • #6
            СХЕМА!!!

            Ми схема на двигатела рисунки нещо от сорта и т.н.! ясно е че главата има разлика но точно каде как искам да вида! Ще се поразтарся малко по обяви и т.н. може пак да излезен нещо! Се пак мерси за инфото поне сванах сащността на механиизма!
            4ао
            Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

            Коментар


            • #7
              Слагани са на първите серии ГАЗ-3102, някога на това му викаха "новата Волга". Пак тогава имаше и малки серии с дизели, обаче нямам идея какви.
              Всеки случай за да направиш такъв тунинг трябва да имаш или луди пари, или наистина приятелски моторен цех. И грамотен инженер.

              Коментар


              • #8
                НАМЕРИХ!

                Еидн пич от бургас има цяла волга на тази система ама нея продава и замения за никаква кола! Дава мнение че варвенето било бая повече от нормалното и разхода бил много по малак!
                4ао
                Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

                Коментар


                • #9
                  Естествено, заради по-пълното изгаряне разхода е по-малък. Мощността идва от по-равномерното горене. А заради значително по-симетричният фронт на вълната и износването е по-малко.
                  Такъв ценител и маниак изобщо няма смисъл да го питаш дава ли такова нещо

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X