Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на подгревни свещи на 307 2.0хди 136к.с.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на подгревни свещи на 307 2.0хди 136к.с.

След като четох във форума за смяна на подгревни свещи,реших да замеря моите.Разкопчах буксата която захранва свещите и с пробна лампа свързана към плюс на акумулатора,започнах да допирам до всеки от четирите пина на буксата.Резултата-само на единия пин ми светна лампата,което според това което съм чел означава че само една свещ работи.Колата е тази от заглавието,пали от раз(сега е топло),само дето подгревните и свещи се намират отзад на двигателя,някъде под предното стъкло и едвам навирам огледало зад двигателя за да видя някъде надолу и навътре че са свещите.Няма никакво място и достъп,а видимостта само с огледало.Ако се сменят трябва да се свали и ЕГР и някакъв топлообменник,които кой знае къде се държат.Та,дали да се захващам да се опитвам да ги сменям или да си карам така,от бая хора чувам че тези мотори до минус 10 без свещи палели.Бих я закарал да ги сменят но в Казанлък едва ли някой ще знае какво прави,затова ако се сменят,мисля аз да се опитам.А,ако някой го е правил това или се наема,бих закарал колата при него,така че ако има колега занимаващ се с подобни ремонти да свирка.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

От: Смяна на подгревни свещи на 307 2.0хди 136к.с.

Мисля, че този форум ще е по-компетентен на твоят въпрос, колкото до свещите, аз ги меря с ампермер. http://peugeotclub.info/forum/ Поздрави.
    Последно редактирано от белята; 09-11-14, 20:00. Причина: кривопис
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Там вече питах......Просто знам че тук има много компетентни хора и затова питам и тук.
      Yamaha Yz450F
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
        Бих я закарал да ги сменят но в Казанлък едва ли някой ще знае какво прави,затова ако се сменят,мисля аз да се опитам.А,ако някой го е правил това или се наема,бих закарал колата при него,така че ако има колега занимаващ се с подобни ремонти да свирка.
        Карлово ти е сравнително близо. В сервиза на Ситроен- на входа от към Казанлък, мисля че ще ти помогнат.
        Тошко се казваше шефът-тел.0888346800
        Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Благодаря за инфото,ще му звънна,ама като знам фирмените сервизи какви цени праскат.......
          Yamaha Yz450F
          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първо проучи и си направи статистика за тоя ДВГ, колко % от свещите се късат при развиването им! За сведение - само преди няколко дни един колега скъса 2, от 4 възможни - къса се върха (електрода) и обикновенно мястото е такова, че на място няма как да се вкара спец инструмент (дори и да го има в наличност) и трябва сваляне на главата.
            А иначе, колата не палеше студена, но проблема не беше в свещите и само се вкараха излишни проблеми в ДВГ.

Коментар

Андро за късането на свещите знам,знам и от къде се късат-от реотана,понеже като не работи една свещ и по нея се натрупват сажди и нагари и после като тръгнеш да я вадиш/развиваш и тя се къса.Разположението на свещите е зад двигателя,чиято задна страна е навътре в коша,под предното стъкло.Свещите са разположени както казах отзад,под около 45 градуса спрямо вертикалната ос на двигателя,като пред тях има един топлообменник с ЕГР клапана,които трябва да се отвият и изместят настрани.Най вероятно трябва да се работи с огледало/напипване.Ето линк в който има схема за смяната им(става дума за 407 но то е със същия двигател):http://peugeotclub.info/forum/viewto...D0%B8#p1228901
              Та,сега колата си пали от раз,но онзи ден,кой ли дявол ме накара да измеря на буксата на свещите с пробната лампа и ми светна само на единия пин,което според колеги е равно на 3 изгорели свещи.Не знам какво да правя-да я карам така и да видим дали ще пали,или да рискувам със смяната им,със всички евентуални последствия от това........Иначе няма никакъв шанс да се вкара каквото и да било за вадене на свещ при евентуално скъсване.Има хора на които са им ги сменяли(свещите) и не е имало проблем.Все още търся някой който може да ги смени.
              Yamaha Yz450F
              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Темата може да се финализира.Днес ги смених като за целта ми отне цял ден от сутринта до вечерта,работи се само с огледало и напипване-по никакъв начин не може да се види къде са свещите,камо ли самите свещи.Сваля се ЕГР-а и един топлообменник които също са зад двигателя.Работи се изцяло и единствено с огледало,легнал върху мотора.И четирите свещи бяха изгорели и не нагряваха.Благодаря на всички включили се в темата.
                Yamaha Yz450F
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X