Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло в антифриза на Пасат 2002

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло в антифриза на Пасат 2002

Здравейте колеги,
    Преди две седмици колата ми смеси масло с антифриз. Имаше загуба и на масло от около 1- 1.5 л ( три дена преди това маслото беше в нормата, не беше мърдало от половин година или по-то4но от когата и си купих колата, 6000 км изминат пробег за този период). Цвета на маслото си беше нормален ,леко тъмен с оглед на километрите, но нямаше и следи от примес( нито антифриз, нито пяна, нищо).Антифриза бе6е смесен с масло, сместа наподобяваше боза и беше до нивото на капа4ката. Колата вървеше и продължава да върви без никакви проблеми до ден днешен. След съвети със сервизи и майстори стигнах до заключението, че проблема е в топлообменника (алуминевото тяло, което е нали4но при моя модел Пасат 2002 В5 автоматик)и го смених в сервиз с чисто нов, като майсторите не са сменили антифриза а са про4истили по-голямата 4аст от маслото и са доляли 1 л антифриз, а в двигателя необходимото масло. От смяната до сега сам навъртял около 300 км и наблюдавам те4ностите. Антифриза е спаднал с около 1- 1.5 см и малко се е повишило нивото на маслото в него, но с около 0.5 см (което си личи при стояла кола когато маслото изплува отгоре. Маслото в мотора ми се струва, че е паднало съвсем леко(но приположение, че за половин година нищо ме притеснява леко). От скоро взе пак да ми свети лампи4ката за проверка на охладителната те4ност. Парното ми работеше когато пътувах на дълъг път, последните два дена не работи (карам само градско , къси интервали на ниски обороти). Смятам да прочистя охладителната течност. Има ли поводи да се самнявам в гарнитура, глава, блок и т.н. или да изчакам да сменя и да прочистя целия антифриз и тогава да анализирам ситуацията. Мерси за информацията предварително!!!

От: Масло в антифриза на Пасат 2002

Колега най напред прочисти охладителната система.По нещата които описваш може да са доста неща.но започни от промивката.Парното може да се е запушило от маслени налепи но може и да прави въздушна възглавница.Направи промивката и пиши какво става

Коментар

Колега,така както си го написал-да.Трябва.Но не мисля че си го диагностицирал правилно.Отиди в сервиз,като ти гледам симптомите,по-добре в няколко за диагностика на проблема.И пиши после.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Има една течност която оцветява ако има масло в антифриза. Аз брах ядове с предишната ми кола Golf 4 TDI, помпа дюза AJM (116 коня). При мен изчезваше парното и се появяваше избирателно. След смяна на водна помпа и радиаторче на парното го хванахме с въпросния агент. Нямаше признаци на гарнитура, оказа се около 1 мм на трети цилиндър. Та стандартната процедура, шлайф, леглата на клапаните, нова гарнитура и заспа. Карах го още година и нещо и го продадах че ми скъса нервите. Отиди в сервиз, аз бих почнал първо от гарнитурата. Въпросния агент струва десетина лева. Казвам ти го за да не минаваш по моите драми.

Коментар

За съжаление има вариант и за шупла в главата или вътрешна пукнатина.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Колега пиши какво стана с колата

Коментар

Здравейте,
              Промихме системата с оил радиатор клийнер и сипахме антифриз 4 л и останалото което влезна като вода беше около 1- 1.5 л( при положение че системата по характеристики от производителя събира 9л). Забелязвам че парното се вклиючва на по-високи километри 60-70 и нагоре. В града трудно. В момента мирише на ацетон охладителя от агента , които използвахме. Не е карана от прочистването колата сериозни километри.Маслото спаднало е леко още, но и то е за смяна( аз нз какво масло са доливали). Така че в скоро време ще сменя и него, за да разбера дали не е от експлоатацията тази лека загуба на масло.За сега не се забелязват следи от смесване. Има савсем леко отгоре следи от масло пак, но то просто няма как от едно промиване да се изчисти цялата система.Благодаря на всички за коментарите и препоръките !!!Ще пиша, ако се появят усложнения.За сега не се съмнявам за проблем в мотора. Нз дали и при тези показания дали да имам такива опасения.

Коментар

Казваш парното се включва на по високи километри извън града,а какви са показанията на температурата в градско и извън градско.Щото по това което чета може да имаш накъв проблем с циркулацията на антифриза

Коментар

Стига си до 90 градуса и не мърда.

Коментар

Първоначално публикуван от Ceco1988 Преглед на мнение
                    Стига си до 90 градуса и не мърда.
                    Това ясно но и в градско и в извънградско си ти държи тези градуси?Само че в извънградско имаш парно а в градско не така ли ?

Коментар

Да, така е.
                      За да не се притесняват русите шофьори, термометърът на таблото е с функция "комфорт". При температура на охладителната течност в диапазона 70 - 100 градуса, стрелката седи закована на 90. И русалките са спокойни и доволни от живота...
                      Диапазонът е по спомен и не претендирам за точност, но е нещо подобно...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X