Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Термостат или.........?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Термостат или.........?

Здравейте!
    Имам съмнения в изправността на термостата на моя автомобил-Пежо 307 2.0хди 136 к.с..Загрява бавно,при спускане на продължителен наклон без натоварване на двигателя температурата пада почти или напълно до долу на измервателната скала.Спускането е около 15-20 км и тогава го забелязах.Вчера пък ми направи впечатление че по маршрут който карам ежедневно и по който предния ден колата загря бавно,вчера загря много по-бързо.Днес я карам и стрелката едвам беше мръднала,беше в бялото на скалата,спирам,пипам горния маркуч,след термостата към радиатора и ми направи впечатление че маркуча след термостата към радиатора е топъл.А,все си мисля че при показания на скалата в самото начало(едвам отлепила стрелка),термостата не би трябвало да пропуска след себе си,към радиатора охладителна течност,докато не достигне до температурата на отваряне.Иначе на дълго,когато двигателя е натоварен си държи 80 градуса.Та не знам дали това е термостат или нещо друго,а термостата е към 120-130 лева и искам да съм на 100% сигурен дали е за смяна преди да го подменя.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

От: Термостат или.........?

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
    термостата е към 120-130 лева и искам да съм на 100% сигурен дали е за смяна преди да го подменя.
    Сменявай, защото после се добавя по една нула към цифрите. След това вече може да се коментира

Коментар

Аз с моята Мазда имах подобен проблем. Та значи есенно-зимно време карам по магистралата и стрелката долу. Топлото на макс и духа хладко. Аааа викам това не ми харесва. Викам ще те сменям и добре, че го направих. Беше заседнал отворен. Сега ходя съблечен в колата и температурата седи на средата независимо какви извращения права, все едно е залепнала. Термостата уж някакъв японски. Струваше 20 марки с уплътнението. Та мнението ми е: сменяй!

Коментар

Само че при мен при каране с висока скорост стрелката залепва на 80-90 градуса и имам много яко парно.
        Yamaha Yz450F
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Водата /течността/ охлажда горивният процес , ако даваш газ загрява , ако спускаш без газ се охлажда. Как е като работи на място , трябва за загрее ако всичко е наред.
          Преди години , ноември месец рано сутринта за да не ме видят без номер,тръгвам да регистрирам един мотор. Запалих го , загря на място , тръгнах към Бистрица и от там към КАТ , всичко беше наред докато започнах да спускам. След Бистрица температурата започна да спада , стрелката в бялото , и по едно време дори се включи вентилатора да "охлажда". До ден днешен този мотор си върви нормално , проверявал съм термостата , всичко е наред , но когато карам през студените месеци закривам част от радиатора.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Според мен изправният и добър ДВГ трябва да подържа работната си температура в тясни граници. При водното охлаждане независимо от режима по моите представи температурата трябва да бъде от 80 градуса до 95. За мен така работи загрялия четиритактов двигател. Температури от 40-50 градуса при дълго каране според мен са ненормални.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
              Здравейте!
              Имам съмнения в изправността на термостата на моя автомобил-Пежо 307 2.0хди 136 к.с..Загрява бавно,при спускане на продължителен наклон без натоварване на двигателя температурата пада почти или напълно до долу на измервателната скала.Спускането е около 15-20 км и тогава го забелязах.Вчера пък ми направи впечатление че по маршрут който карам ежедневно и по който предния ден колата загря бавно,вчера загря много по-бързо.Днес я карам и стрелката едвам беше мръднала,беше в бялото на скалата,спирам,пипам горния маркуч,след термостата към радиатора и ми направи впечатление че маркуча след термостата към радиатора е топъл.А,все си мисля че при показания на скалата в самото начало(едвам отлепила стрелка),термостата не би трябвало да пропуска след себе си,към радиатора охладителна течност,докато не достигне до температурата на отваряне.Иначе на дълго,когато двигателя е натоварен си държи 80 градуса.Та не знам дали това е термостат или нещо друго,а термостата е към 120-130 лева и искам да съм на 100% сигурен дали е за смяна преди да го подменя.
              Би трябвало да не затваря напълно от там и бавното загряване и при не натоварване изстиване а това че веднъж го прави веднъж не заяжда когато бавно тръгне да грее ако е на удобно място му подчукни корпуса би трябвало да оправи

Коментар

Ами на удобно място е долу-горе,само че се намира в един голям пластмасов корпус,и не е добра идея да се чука по него
                Yamaha Yz450F
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Извинявам се за спама, ама не мога да се сдържа. Как за термостат 100 лева, та даже и отгоре! Това да не е космическа совалка или ние караме каруци. Парите за нищо ги нямат!

Коментар

Ами точно за този модел е толкова.Не се чуди,при някои дизелови двигатели на Роувър/Хонда цените са сходни.
                    Yamaha Yz450F
                    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Бюджетно решение.Термостат от Рено 5 /и други/ Струва 8 лв.Откачаш горния маркуч и го напъхваш.Патрона да е към двигателя.Пробвано.

Коментар

Пробвано на конкретния автомобил ли колега?А какво става със стария термостат който се намира на другия край на пластмасовата тръба?
                        Yamaha Yz450F
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

А също така оригиналния термостат управлява със задната си "чиниика" "пряк" път на водата. Какво става при термостат от рено?
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Малко раздвижване по темата.Днес свалих термостата.самия термостат се разглобява на съставни части-пружини,патрона който се движи,тарелка.Обиколих големите вериги за авто части и никъде не намерих резервни части,само в Тех-ко ми го изкараха на един каталог но никога не са го внасяли в България.Цените варират от 240 за Гейтс,130 за Валео,и аз си взех за 71 на Варнет-целия корпус с датчика.Смених го и сега след като поработи колата всичко е ок.Благодаря на всички включили се в темата.
                            Yamaha Yz450F
                            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Не че нещо ма на Мерцедес е 50 кинта или там някъде.За 240 трябва да идва с водната помпа баси
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X