Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фабрична тапа или нещо забравено в главата на 307 2.0хди 136 кс.?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фабрична тапа или нещо забравено в главата на 307 2.0хди 136 кс.?

Здравейте колеги.Отскоро се сдобих с въпросния автомобил и сега малко по малко го обслужвам.Та,днес исках да сваля всмукателните колектори които са пластмасови,за да достигна до щуцерите за излишното гориво(ще сменям маркучетата и ''о''-пръстените на щуцерите)оказа се че всмукателния колектор е отлят заедно с капака на клапаните.Дотук всичко ок,свалям колекторите с капака и виждам че едни големи ''О''-пръстени,уплътняващи капака са за смяна,поръчвам нова гарнитура за капака на клапаните и 8 ''О''-пръстена които са разположени на главата.Всичко ще дойде утре и аз се заемам да почистя и забърша всичко навсякъде,за да може утре да сглобявам.На всеки цилиндър има по два всмукателни отвора,и тук идва странното.......В единия от двата отвора на първи цилиндър,разположени в главата виждам че отвора е запушен.Почуквам леко с една отверка,не е метал,оглеждам,няма никакво управление на тази ''тапа''.Вземам пинсетите и дърпам леко-излиза нещо като коркова тапа,като рибарска плувка,с почти същия диаметър като единия отвор на всмукателите на първи цилиндър.Сега се чудя,това някаква фабрична тапа ли е,която поради някаква причина е сложена там или е нещо забравено,или някой се е опитвал да затапва ЕГР-а,и от там е паднало нещо.Утре като дойдат гарнитурите,как да сглобявам-със или без тази тапа,много се чудя какво да правя,няма и до кой да се допитам.Ако някой колега може да помогне,ще съм благодарен.Колата е Пежо 307,2.0хди 136 коня,2005г.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

От: Фабрична тапа или нещо забравено в главата на 307 2.0хди 136 кс.?

Не мога да ти отговоря на питането, но ако постнеш някоя и друга снимка ще улесниш нещата.
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Доколкото разбирам от обяснението ти , това е отвора който води към единия от двата всмукателни клапана. Няма за какво да е затапен , най-вече с коркова тапа , затапвали са нещо друго и след попадането в отвора , корка е добил същия размер благодарение на вакума.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Снимка ще кача утре че не се сетих да снимам от учудване.Колата е 16 клапанова и точно това е единия от отворите които водят към всмукателните клапани.Диаметъра на ''нещото'' учудващо се доближава до диаметъра на тръбата на ЕГР-а.Та,все си мисля че са се опитвали да го затапят и от там,това ''нещо'' е попаднало в отвора за смукателните клапани.Утре след работа сглобявам и ще го снимам.
        Yamaha Yz450F
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Заводско там няма никакви тапи и тем подобни чудеса! Махай я а ЕГР-а го запушваме с гарнитурка изрязана от капачна на буркан Омния (тънка алуминка) пасва идеално
          Uaz 469 2.4 D MB
          KTM 600 ROTAX
          Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
          Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Значи Иво , тази тапа я запази.Ако някога се разкрие този творец да има с какво да му се запуши...ЕГР-а.
            Сега сериозно.Такава тапа няма място в двигателя.Сглоби си нормално.По въпроса дали да запушваш ЕГР-а( на Пежото).Ми той си има актуатор и датчик за положението му.А те си комуникират с компа.При некоректна работа ще се бърка качеството на сместа независимо , дали ЕГР-а е запушен , или не.Та ако смяташ , че тапата е била с цел запушване на тази система няма да е зле да му качнеш една диагностика на този модел.Успех!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Жеко,колата в Бг има един собственик и това е един доктор,от който я купих,а той като го гледам не прави разлика между болт и гайка.Знам сервиза в който са му правили колата,а там се водят ''майстори''.Довечера сглобявам и ще кача снимка на това което намерих в главата.За този модел,някой има ли инфо дали се затапва ЕГР-а,в смисъл за механично аз ще го направя(както си трябва )и а софтуерно трябва ли да се ''лъже'',и ако да как компа?
              Yamaha Yz450F
              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

То щом има тапа от някакъв вид и не дава грешки и да е трябвало да се лъже компютъра значи са го излъгали .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                  ... ще се бърка качеството на сместа ...
                  Колата е дизел

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                    Колата е дизел
                    Значи не си виждал грешка "проблем с потока на ЕГР-а"
                    Дизел,но с повече датчици и от съвременен бензин.
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Чувал съм, и това трябва да се провери в случая. За качество на горивната смес подсетих, тя все си е бедна тук.

Коментар

Сглобих всичко,наслагах маркучи,кабели,о-пръстени.Паля,всичко ок.Тръгвам да карам и турбото го няма,карам чист дизел а тази кола има много яко опъване като захапе турбото.Стискам маркуча от кулера,освен че не надува ами все едно и се свива навътре,все едно прави лек вакуум,а иначе маркуча като работи турбото е твърд като камък.Въпросната тапа се оказа струговано дърво-да точно така дърво.Външния и диаметър съвпада с вътрешния диаметър на металната тръба която влиза в колектора,мисля че е за ЕГР.Възможно ли е ако това наистина е било тапа която да затапва ЕГР-а(необяснимо как обаче се е озовала в един от смукателите на главата),и сега като я няма тази тапа турбината да не сработва?Закачихме я на комп-няма никакви грешки и никакви лампи по таблото не светят.Колата си пали и работи нормално но турбото го няма.........всякакво инфо ще ми е полезно.
                        Yamaha Yz450F
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                          Чувал съм, и това трябва да се провери в случая. За качество на горивната смес подсетих, тя все си е бедна тук.
                          Той само човек , и то българин , колкото по-обеднява по-жив гявол става
                          Иво , като не върви тази кола , поне пуши ли при повече от газта?
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Не съм забелязъл да пуши повече.
                            Yamaha Yz450F
                            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Да не си пропуснал някоя букса да закачиш при сглобяването , и за това да не сработва турбото , прегледай всичко внимателно.
                              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X