Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателно масло за Пежо 307 sw 2.0 hdi 136hp-вискозитет,марка,изисквания?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигателно масло за Пежо 307 sw 2.0 hdi 136hp-вискозитет,марка,изисквания?

Здравейте!
    Сдобих се с посочения в заглавието на темата автомобил,и сега искам да разбера какво масло да му сложа.Досега е каран с Фукс 5-40,като стария собственик ми каза че му давали 20 000 км след смяната,но аз не вярвам че маслото ще е добро след толкова голям пробег.В момента е на 10000 след смяната и искам да го сменя.Питам тук а не във форума на Пежо понеже във форумите на дадена марка има много сектанти и веднага биха ми казали-ами слагай Тотал да кажем.Да обаче аз ползвам сериозна отстъпка във верига магазини които са представители на Кастрол и Репсол и мисля да е с едно от двете масла.Има ли някакво специално изискване за този тип двигатели,при избора на масло?ФАП-а е изолиран софтуерно на конкретния автомобил.Мисля да е пак с 5/40,та споделете вашите мнения.Благодаря на всички отзовали се!
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

От: Двигателно масло за Пежо 307 sw 2.0 hdi 136hp-вискозитет,марка,изисквания?

На твое място бих карал поне до 15 000км с това масло.Маслото ФУШ е най-доброто от всички от теб изброени,оригинално се слага на мерцедес,и се произвежда само в Германия,лошото е че малко скъпо идва.
    0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
      Маслото ФУШ е най-доброто от всички от теб изброени,оригинално се слага на мерцедес,и се произвежда само в Германия,лошото е че малко скъпо идва.
      Фукс се чете. Останалото е истина.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Няма проблеми, слагай репсол или кастрол. Ако го взимаш от техко още по-добре, те са официални представители.

Коментар

Точно от Тех-ко го взимам и цената ми идва много добра,затова питах за тези две марки масла.
          Yamaha Yz450F
          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Ако двигателя не е износен(разбирай под 200000 км) - 5/40 е добре. Хубаво е да е полу или пълна синтетика. Ако обаче е над 200000-му сложи по-гъсто да речем 10-15/40. И задължително качествен филтър. Даже ако искаш направи промивка, но мисля че няма смисъл, освен ако предишния собственик не е наливал ракия. Поздрави и честито!

Коментар

Благодаря!По километраж е на 180 00 км,склонен съм да му вярвам понеже я купих от човек който лично си я е вкарал от Италия,не вярвам да е пипал километража.Ще и сложа 5/40 пълна синтетика и ще следя маслото,ще си покаже ако го гори.
              Yamaha Yz450F
              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
                Ако двигателя не е износен(разбирай под 200000 км) - 5/40 е добре. Хубаво е да е полу или пълна синтетика. Ако обаче е над 200000-му сложи по-гъсто да речем 10-15/40. И задължително качествен филтър. Даже ако искаш направи промивка, но мисля че няма смисъл, освен ако предишния собственик не е наливал ракия. Поздрави и честито!
                15w40 на комън рейл,това искам да го видя.
                0 8 76 36 8 542

Коментар

А като мине 300 000 км има и М 10 Д

Коментар

На моето 307 2.0 110hp му слагам само 5-40 пълна синтетика, но си го сменям на 10К. Засега не ми се е налагало да доливам масло. По километраж е 220К, а реално само то си знае на колко е

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                      А като мине 300 000 км има и М 10 Д
                      Маслото се избира според хлабините на двигателя и не само. Какво му е смешното?

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                        15w40 на комън рейл,това искам да го видя.
                        Прав си, че 15/40 си е проблем в зимата особено при комбинация с полу-умрял акумулатор. Горният ми съвет го казах като "принципен". Моите коли ги карам с 10w40 полу-синтетика. Не знам дали си карал Лада, но аз карах доста износена такава с такива хлабини, че на празен ход и рядко масло ми светеше лампата за маслото. Затова и навремето наливах по-гъсто. Като цяла съм имал повече проблеми от филтри, отколкото от масла. Но айде, че оспамих темата, за което съжалявам.
                        Живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                          Има ли някакво специално изискване за този тип двигатели,при избора на масло?
                          Самите Пежо препоръчват за hdi маслата Тотал Кварц полусинтетично 10/40, синтетично 5/40 (може да се сменя през по-дълги интервали) и Тотал Кварц ineo ecs anti pollution 5/30 (уж най-добро). Марката каквато искаш, стига да покрива техническите показатели, търси подробно описание на етикета. 15/40 е противопоказно само при наличие на филтър за твърди частици, за другите дизели може.

Коментар

[QUOTE=Asteri;2586709]Самите Пежо препоръчват за hdi маслата Тотал Кварц полусинтетично 10/40, синтетично 5/40 (може да се сменя през по-дълги интервали) и Тотал Кварц ineo ecs anti pollution 5/30 (уж най-добро). Марката каквато искаш, стига да покрива техническите показатели, търси подробно описание на етикета. 15/40 е противопоказно само при наличие на филтър за твърди частици, за другите дизели може.[/QUOTТ Това масло 15w40 по всяка вероятност е минерално и турбината на комън-рейла като го напече ще стане на чорбица.Ако някой от вас се е отворил къпака на кола нощно време карана продължително време със скорости 180-200 ще забележи как е червена като кюнците на печка кюмбе.Смятайте на какво става маслото ако е евтино.
                            0 8 76 36 8 542

Коментар

Виждал съм червена турбина нощно време като се вдигне капака след продължително каране на ''пуна газ'' така че знам за какви температури става дума.По думите на стария собственик това масло с което е сега колата се карало 20 000км но при мен това няма да стане,ще се сменя макс на 15 000км.При даване на контакт излиза един брояч,който сега показва 12 000км,брои обратно,явно се нулира като се смени маслото,само не знам от колко тръгва да брои надолу от 20 000км,или според един мой приятел от 30 000км,ако някой знае,нека сподели.
                              Yamaha Yz450F
                              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X