Здравейте колеги!
От доста време имам малък проблем с колата, може би от както я купих и взех да мисля за решение
. Колата е Мазда Демио 1999г. 1,3 16V 63кс.. Проблема е, че от време на време, не винаги, двигателя прекъсва точно на едни и същи обороти - около 2500 оборота. Някой път и при рязко подаване на газ за секунда забива муцуната и след това чак тръгва. На по-ниски и по-високи няма проблем. Оборотомер нямам по принцип, но по километража и една табличка която съм си направил стигнах до извода, че е на 2500 оборота, забива съответно на 52км./ч. на 3-та, 68км./ч. на 4-та и 82км./ч. на 5-та. Проблема се проявява най-често при студен двигател и при натоварена кола. От известно време е с малко намалена газ и съответно не върви много и на извънградско на 5-та на лек баир се проявява почти винаги. Днес най-сетне се наканих да разкарам катализатора и другата седмица ще ходя на настройки на газовата и искам да видим и този проблем с майстора.
Според мен основен заподозрян е ЕГР-а? Въпроса е какво се случва именно на тези обороти?
От доста време имам малък проблем с колата, може би от както я купих и взех да мисля за решение

Според мен основен заподозрян е ЕГР-а? Въпроса е какво се случва именно на тези обороти?
Коментар