Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател ACME VT 88 гърми (пука) в карбуратора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигател ACME VT 88 гърми (пука) в карбуратора

Дайте неква идея. По принцип водача на всмукстелния клапан е доста износен. Мове ли да е там проблема.
    0877 44I 88I
    Самурай 1,3
    Дискавъри ТД5

От: Двигател ACME VT 88 гърми (пука) в карбуратора

Щом пука през ауспуха виж та свали филтъра и форсирай и гледай цвета. Явно някой смукателен клапан не затваря. Не знам този двигател, но най лесно първо регулирайте клапаните и после ако трябва клапани, легла и други.

Коментар

Това е едноцилиндров въздухар. Гърми в карбуратора и проблема е че кат гръмне гасне.
      0877 44I 88I
      Самурай 1,3
      Дискавъри ТД5

Коментар

Да не си пипал нещо по магнета да си променил изпреварване тонапред назад
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
          Да не си пипал нещо по магнета да си променил изпреварване тонапред назад
          Пипах след като почна да пука, но центровката си е екстра. Пали от раз, работи 15-20 сек. гръмва във карбур. и филтъра и всичко приключва.
          0877 44I 88I
          Самурай 1,3
          Дискавъри ТД5

Коментар

С каква хлабина е всмукателния клапан?
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Валето Преглед на мнение
              Дайте неква идея. По принцип водача на всмукстелния клапан е доста износен. Мове ли да е там проблема.
              Може!
              Щом гърми в карбуратора е или това, или както казва "Стария" голямо предварение на запалването /центровката/
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                С каква хлабина е всмукателния клапан?
                Бях го направил 0,05 както е по книга но после го направих 0,2. Възможно ли е да е 0,05 и испускателен 0,1 или чета некоя фалшива книга.
                0877 44I 88I
                Самурай 1,3
                Дискавъри ТД5

Коментар

Изчисти карбуратора.
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                    Може!
                    Щом гърми в карбуратора е или това, или както казва "Стария" голямо предварение на запалването /центровката/
                    Центровката е добре, многократно я проверих а и не контри при палене както щеже да прави при голямо предварение.
                    0877 44I 88I
                    Самурай 1,3
                    Дискавъри ТД5

Коментар

Аз имам АКМЕ А330. Предполагам е подобен двигателя със стоящи клапани и карбуратора е на блока. Главата го играе ролята на капак единствено. Лошото е че няма вече резервни части за тези двигатели. За да гръмва в карбуратора, трябва да има не връщане на гориво. възпламенено в карбуратора. Моя двигател е с чукче и подава искра само веднъж на 4-те такта. Сега обаче се практикува подаване на искра на всеки оборот на КВ (демек 2 пъти за 4-те такта). Подава се искрата в края на сгъстяването и в края на испускането. Много е важно да не е отворен всмукателния клапан при подаване на втората искра. Това може да е проблема при колегата и заради това да връща в карбуратора. Предполагам се получава когато загрее.
                      Имах подобни ядове с една косачка с вертикален вал. Скъсала шпонката на маховика и превърта. Имаше моменти в които пали и работи и моменти в които гореше в карбуратора. Избягва малко центровката и започва да запалва в момента на отваряне на всмукателния клапан.
                      На този двигател не може да му се мени ъгала на подаване на искра. Единственото е да се регулира хлабината между маховика и магнета, а това помага за по-силна искра. Предполагам проблема е в чукчето. Провери първо дали не е залепнало.

Коментар

Пукането /връщането/ в карбуратора може да стане само през всмукателния клапан.
                        Или е проблем в клапана или е проблем в центровката.
                        Друго няма.
                        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                          Аз имам АКМЕ А330. Предполагам е подобен двигателя със стоящи клапани и карбуратора е на блока. Главата го играе ролята на капак единствено. Лошото е че няма вече резервни части за тези двигатели. За да гръмва в карбуратора, трябва да има не връщане на гориво. възпламенено в карбуратора. Моя двигател е с чукче и подава искра само веднъж на 4-те такта. Сега обаче се практикува подаване на искра на всеки оборот на КВ (демек 2 пъти за 4-те такта). Подава се искрата в края на сгъстяването и в края на испускането. Много е важно да не е отворен всмукателния клапан при подаване на втората искра. Това може да е проблема при колегата и заради това да връща в карбуратора. Предполагам се получава когато загрее.
                          Имах подобни ядове с една косачка с вертикален вал. Скъсала шпонката на маховика и превърта. Имаше моменти в които пали и работи и моменти в които гореше в карбуратора. Избягва малко центровката и започва да запалва в момента на отваряне на всмукателния клапан.
                          На този двигател не може да му се мени ъгала на подаване на искра. Единственото е да се регулира хлабината между маховика и магнета, а това помага за по-силна искра. Предполагам проблема е в чукчето. Провери първо дали не е залепнало.
                          Не е със стоящи клапани. Клапаните са си в главата и е с долен разпределителен вал с прътове който натискат кобилиците. Запалването е от динамомагнет който можеш да зацепиш както искаш. А искра подава два пъти за четирите такта. Днес занесох главата за проверка с налягане и вакуум. Ще пиша за резултата
                          0877 44I 88I
                          Самурай 1,3
                          Дискавъри ТД5

Коментар

Колега аз имам същия двигател и същия проблем но имам и други два проблема "като запаля и тръгна изведнъж умалява двигателя и като отнема газта и я подам плавно а не рязко и хоп лека полека тръгва и в косена така правеше. И си викам отварям те... и отварям главата и я обръщам на-обратно и сипвам една капачка бензин и тя си тече като лейка и хоп разглабям клапаните имаха слаб ръб минах го на струга ама леко само ги загладих всеки стругар го може гледам фтулките са на язви отивам до магазина за авто части и взех една шлайф паста качвам главата на менгемето и мажа клапана леко с шлайф паста и с Ловешката бормашина на бавни обороти започвам въртя и давам на-горе на-доло както действа клапана и хоп няма язви трия едрата шлайф паста и нанасям финната и пак така и без да е зглобен клапана с пружината обръщам и наливам пак бензин е ми няма да тече правя и другоя о готово работи а аз питах един спец на косачки от текезесйорско и той ми каза да ги регулирам и двата на 0,30 и до днес опя ги попът работи бечската та пушек се носи само да има кой да налива

Коментар

Първоначално публикуван от Uaz_3303 Преглед на мнение
                              Колега аз имам същия двигател и същия проблем но имам и други два проблема "като запаля и тръгна изведнъж умалява двигателя и като отнема газта и я подам плавно а не рязко и хоп лека полека тръгва и в косена така правеше.
                              И си викам отварям те... и отварям главата и я обръщам на-обратно и сипвам една капачка бензин и тя си тече като лейка и хоп разглабям клапаните имаха слаб ръб минах го на струга ама леко само ги загладих всеки стругар го може гледам фтулките са на язви отивам до магазина за авто части и взех една шлайф паста качвам главата на менгемето и мажа клапана леко с шлайф паста и с Ловешката бормашина на бавни обороти започвам въртя и давам на-горе на-доло както действа клапана и хоп няма язви трия едрата шлайф паста и нанасям финната и пак така и без да е зглобен клапана с пружината обръщам и наливам пак бензин е ми няма да тече правя и другоя о готово работи а аз питах един спец на косачки от текезесйорско и той ми каза да ги регулирам и двата на 0,30 и до днес опя ги попът работи бечската та пушек се носи само да има кой да налива
                              Е, нема такова дълго изречение в българския език!
                              Извинявам се за спама, ама не издържах!
                              Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X