Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешка P0421 Warm-Up Catalyst Efficiency below threshold (Bank 1).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Грешка P0421 Warm-Up Catalyst Efficiency below threshold (Bank 1).

Преди няколко дни за сефте в движение ми светна жълтата лАмба .. бързата проверка с телефона през блутут ОБД2 показа P0421 Warm-Up Catalyst Efficiency below threshold (Bank 1). Според книгите - или катализатор или пък кислороден датчик - ламбда сонда. Изчистих грешката и засега е мир и спокойствие, но ми се иска превантивно за взема мерки.

В допълнение - от няколко месеца усещам от време навреме миризмата на втасали яйчица ... Колата се кара само с високо октанов бензин и е на 114 хиляди км. Двигателя е 3,8 6G75 на Мицубиши.

Предполагам че катализатора е позадръстен и затова я има миризмата и съответно грешката.
    Има една добавка Cataclean, която съм купил и твърдят че уж работи, но засега не съм я слагал - защото чакам да стигне 1/4 резервоар за да я сипя.

Имал ли е някой подобен проблем и решимо ли е "прочистването на катализатора" и системата по някакъв начин??

Предварително благодаря за отзивите и съветите.

От: Грешка P0421 Warm-Up Catalyst Efficiency below threshold (Bank 1).

http://seafoamsales.com/sea-foam-catalytic-converter/

Бавно я караш,един Италиански тунинг на магистралата с педал в ламарината за 20 минути няма да и се отрази зле.

Втори номер е смяна на карализаторите,а третия номер е пьрвия линк горе,може и да се подобри макар,че аз на пробна кола бяло зайче голяма разлика не усетих.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Босе - мерсаж за съвета - знаеш че морската пиЯна ми е слабоС. Тя ми е за резерва ...
      Само да поясня за всеки случай - става дума за позапушен катализатор и миризма на ичица .... И понеже гледам има опашка да помагат и споделят (съвсем не святаф че съм първия с подобен проблем, ма нейсе ) - Невольооооооо ...

Коментар

При теб няма как да го избиеш лесно,може да вземеш друг по-отпушен и вместо 400 единици ще пуска 600 или 800 по спомени ма си трябва рязане и заварки.

Чистене не знам,някои ги свалят и чистят ма това за оригинален който при мен е 450 кинта и имам 4 броя,ако е издрьнчал вече се сменя с нов за 120 - 150 кинта и пееш.

Как се чисти знам ма иска сваляне и резултата е съмнителен.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

По нашенско ние изпразваме катализатора, ошашваме втората ламбда и уала.
          Не знам при вас този номер дали минава. Ако тестът ви е само през OBD буксата е минал.

Коментар

Тц,плякат му тръбите в ауспуха та при мен даже само оригинални или одобрени за Калифорния минават,такива да си заваря докато се мотам в Аризона не минават,и колата не минава проверка.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Де е Калифорния, де е Канада... Може при него да върви номера?! Предполагам, че не обаче.
              Може наистина едно добро подгряване да му помогне. предвид студения климат и ако кара предимно на къси разстояния.

Коментар

Бе и ония са малко комунисти та едва ли ще им пуснат гювеч толкова,навират им тръбите и на тях как и на нас на 2 години.

Цяла генерация също върши работа,никаква цена на моргата ма трябва да те гони голям мерак.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Тук морги има .. ма мойта бела лястовица едва ли ще я има на склад. Нови от дилъра - мерси. Там обажда на 1000+ и са двенки катализаторчетата.
                  Не дрънка .. засега - само пуска пръдливи газове. Вчера му сложих добавката и я поразтрих тука на едно баирче тип Предела с повечко обороти. Като се прибрах миризма вече нямаше - ламБата и тя си трае. Сега ще карам така до празно и после ще заредя и отново добавка тип морска пЕня.

Дано това да му е. Че малко ми се чини да му е рано да сменям катализатори и сонди.
                  Тук може да е комунизъм, ама засега тестове за емисии нема (което е интересно,че във Ванкувър има, а тук - тц!)

Имам вариянт за поставяне на едни удължители на самите датчици (ползват се едни 18 мм втулки, които са оригинално за свещи но се разпробиват за да влезе датчика и да стане удължителя), но това засега чака - ако пак обади , тогаз.
                  Та надявам се да му е това. Рапорт даден.

Коментар

ЕЕЕЕЕ това да ти е проблема значи,няма ли някой Сьрбин,Руснак или Българин механик наоколо да я спретнат по нашенски?

Повечко газ да загрее и изгори всичката гняс вьтре и ще се получи номера,Италиански тунинг дет му викат.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Немаме си Боби тук, Босе. Разчитаме на собствени средства и умения.
                      Тукашните са едни златни тикви безподобни .. (златни - щот са от 90 на час нагоре). Ако имах подемник и повечко инструменти няма и да помислям и за сервиз.

Както се вика - Това е Минке положението, дръж се естествено

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X