Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диагностика на електрическа ГНП "Зексел"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диагностика на електрическа ГНП "Зексел"

Малко предистория: Колата е "КИЯ Спортидж" 2001г. 2.0ТДИ. Взех я в началото на 2012г. с два проблема в помпата (задрал авансьор и "тръгнала" електроника), в резултат на това колата пуши и трака когато е студена и мени оборотите във всякакви режими на натоварване. На пръв поглед звучи страшно, но само е досадно. Колата си пали и в най студеното време, върви идеално и харчи нормално. Вече съм изминал почти 40 000, но съм решил все пак да я сменя тая помпа. След доста четене по форума разбрах, че най добре е да се смени въпросната помпа с механична такава. Намерих си доста читава такава, обслужих и тествах я и сега отлежава на тавана. Намерих и майстор който да извърши замяната (това се оказа голям проблем), НО наскоро един приятел я извърши тази гимнастика на неговата КИЯ (замени електрическата с механична). Когато я покарах неговата кола нещо не ми хареса динамиката и след смяната (разбира се причините може и да са 100 други) макар, че с новата помпа му дава много приличен разход в София. Както и да е.
    Намерих си и електрическа помпа която искам да тествам и ако е о.к. първо да сложа нея, пък ако сдаде и тя по някакви си причини чак тогава да слагам механичната (така или иначе я имам).
    Проблема сега е, че търся майстор в София който да я тества и евентуално обслужи тази помпа (електрическата). Необходими са проверки не само на механичната част, но и на електрониката (все пак на старата ни помпа е прецакана именно тя).
    Давайте идеи?
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

От: Диагностика на електрическа ГНП "Зексел"

Сигурно ли е, че помпата е проблема?
    ТПСа проверен ли е?

Коментар

Категорично. Нали и пред вас го сменяхме този датчик.

Коментар

Помня ли вече??
        Успех с начинанието!

Коментар

kiki.t Пита ли го, дали той не би свършил тази работа? Има негова тема за ремонт на ГНП и там фигурира и Zexel
          Кирил Тодоров - 0888794435, 0878171117 Дизел сервиз, Г.Н.П. BOSCH- VP44/30, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID), помпа-дюза, комън-рейл.
          Суперскан България - www.decbg.com

Успех!
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря колега, ще му звънна на човека за да видя какво ще каже и когато имам положителни резултати ще опиша тук.

Коментар

За близкия месец и половина-два колегата няма да може да ми свърши работа. Търсенето продължава!

Коментар

Боби в Студентски град монтира механични помпи на Киа , а и не само на Киа. Тел. 895556662

Коментар

Знам го Боби и точно при него ще ходя когато реша да слагам механичната помпа. Проблема е, че имам и електрическа ( с каквато съм и в момента) и ми се ще АКО е в ред първо нея да сложа.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                    Знам го Боби и точно при него ще ходя когато реша да слагам механичната помпа. Проблема е, че имам и електрическа ( с каквато съм и в момента) и ми се ще АКО е в ред първо нея да сложа.
                    Добре . Отиди да ти е диагностицира!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X