Малко предистория: Колата е "КИЯ Спортидж" 2001г. 2.0ТДИ. Взех я в началото на 2012г. с два проблема в помпата (задрал авансьор и "тръгнала" електроника), в резултат на това колата пуши и трака когато е студена и мени оборотите във всякакви режими на натоварване. На пръв поглед звучи страшно, но само е досадно. Колата си пали и в най студеното време, върви идеално и харчи нормално. Вече съм изминал почти 40 000, но съм решил все пак да я сменя тая помпа. След доста четене по форума разбрах, че най добре е да се смени въпросната помпа с механична такава. Намерих си доста читава такава, обслужих и тествах я и сега отлежава на тавана. Намерих и майстор който да извърши замяната (това се оказа голям проблем), НО наскоро един приятел я извърши тази гимнастика на неговата КИЯ (замени електрическата с механична). Когато я покарах неговата кола нещо не ми хареса динамиката и след смяната (разбира се причините може и да са 100 други) макар, че с новата помпа му дава много приличен разход в София. Както и да е.
Намерих си и електрическа помпа която искам да тествам и ако е о.к. първо да сложа нея, пък ако сдаде и тя по някакви си причини чак тогава да слагам механичната (така или иначе я имам).
Проблема сега е, че търся майстор в София който да я тества и евентуално обслужи тази помпа (електрическата). Необходими са проверки не само на механичната част, но и на електрониката (все пак на старата ни помпа е прецакана именно тя).
Давайте идеи?
Намерих си и електрическа помпа която искам да тествам и ако е о.к. първо да сложа нея, пък ако сдаде и тя по някакви си причини чак тогава да слагам механичната (така или иначе я имам).
Проблема сега е, че търся майстор в София който да я тества и евентуално обслужи тази помпа (електрическата). Необходими са проверки не само на механичната част, но и на електрониката (все пак на старата ни помпа е прецакана именно тя).
Давайте идеи?
Коментар