Добър ден! Колеги, как се процедира, като мотора дръпне вода. Става въпрос за дизел, имах една преживяване с насмукване на вода от въздушния филтър и последва огасване на мотора.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
"Удавен" Двигател
Свий
X
-
От: "Удавен" Двигател
Колега ако си врътнал ключа и си го изгасл навреме добре но ако е изгаснал сам лошо. Сваляш свещите разкачваш въздушния фитър да не засмучи вода превърташ на стартер докато спре да излиза вода завиваш свещите и... въртиш да палиш дано да имиш късмет.
Коментар
-
Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнениеКолега ако си врътнал ключа и си го изгасл навреме добре но ако е изгаснал сам лошо. Сваляш свещите разкачваш въздушния фитър да не засмучи вода превърташ на стартер докато спре да излиза вода завиваш свещите и... въртиш да палиш дано да имиш късмет.
Коментар
-
Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнениеКолега ако си врътнал ключа и си го изгасл навреме добре но ако е изгаснал сам лошо. Сваляш свещите разкачваш въздушния фитър да не засмучи вода превърташ на стартер докато спре да излиза вода завиваш свещите и... въртиш да палиш дано да имиш късмет.Всеки трети е шести
Коментар
-
Споделям от личен опит.
Бум във водата, колата угасна. Опитвам да запаля, стартера блокира и всичко по таблото гасне. Втори опит, пак същото.
Въже и на сухо и светло. Две биели ни се усмихват от изплезения блок.
Опел астрa 1.7d
Коментар
-
Първоначално публикуван от zzlatanov Преглед на мнениеСподелям от личен опит.
Бум във водата, колата угасна. Опитвам да запаля, стартера блокира и всичко по таблото гасне. Втори опит, пак същото.
Въже и на сухо и светло. Две биели ни се усмихват от изплезения блок.
Опел астрa 1.7d
Най-често от водния удар прави мизериите по биелите, някога обаче, при късмет, водата навлиза в такова време, че съвпада с изпускателния режим на двигателя и може да минеш метър, дано си от тези РосенеЗа Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
1.9 АФН изгасна сам ,резултат една биела по къса (крива) с около 5 мм , след обезводняване пали но пуши заради единия цилиндър ,отърва се само с една биелаТеч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
Коментар
-
Щети няма за сега. Мотора запали след водния удар, няма промяна в работата на двигателя, нито чука, нито пък пуши. Извадих веднага въздушния филтър и след няколко опита и доста бял пушек запали. Та ще трябва да се прави шнорхел, че дойчовците не са го домислили туй.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнениеЩети няма за сега. Мотора запали след водния удар, няма промяна в работата на двигателя, нито чука, нито пък пуши. Извадих веднага въздушния филтър и след няколко опита и доста бял пушек запали. Та ще трябва да се прави шнорхел, че дойчовците не са го домислили туй.Всеки трети е шести
Коментар
-
Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнениеВзе ми го от устата !
Лично аз за възкръснал дизелов удавник не съм и чувал ! В болшинството от случаите го отнасят биелите ..Колата си пали и върви без проблеми, само дето малко повече почуква, ама това е временно...докато си умре от естествена смърт
Всеки трети е шести
Коментар
-
Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнениеЛично аз за възкръснал дизелов удавник не съм и чувал ! В болшинството от случаите го отнасят биелите .
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=169365На сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар