Имаме нормален, здрав(в смисъл не е болен и не е известно да е боледувал тежко) V8-ак.Разделена изпускателна с-ма, за всеки ред цилиндри.Сега в студа отчетливо се забелязва, че пуши различно от двете страни.От едната много повече и много по-плътен пушек, от другата страна по-малко и по-рехаво пуши.Важи и за V6-ци, V10-ки и V12-ки.Сигурно и за V4-ки.Та зададения ми въпрос е защо?Отде да знам, предполагам нещо термичното натоварване на отделните редове и отделните глави не е съвсем еднакво.Както знаем то и два абсолютни еднакви цилиндри не съществуват.Та знам ли какво да отговоря...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отново за ве-образните и пушеците
Свий
X
-
От: Отново за ве-образните и пушеците
Двете генерации са за двете банки цилиндри. Те винаги работят при различни условия, затова и компът ги следи поотделно. Имат различни данни за сместа и отделни грешки за едната или другата. Винаги тримовете за смесообразуването им са различни, а и катализаторите им могат да са в различно състояние. Нищо чудно няма в това да пушат различно.
Коментар
-
Такива рядко се срещат.Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеГенерацията абсолютно симетрична ли е?
А то и на мен не ми е чудно, ама на хората им е чудно и искат просто, ясно и елементарно за разбиране обяснение, което и да е убедително че маторя им няма проблем.Като им кажа просто, че няма проблем, такива са нещата обусловени от много фактори и да карат спокойно, те ми викат, че им омаловажам проблемите.Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеДвете генерации са за двете банки цилиндри. Те винаги работят при различни условия, затова и компът ги следи поотделно. Имат различни данни за сместа и отделни грешки за едната или другата. Винаги тримовете за смесообразуването им са различни, а и катализаторите им могат да са в различно състояние. Нищо чудно няма в това да пушат различно.Всеки трети е шести
Коментар
-
Късметлия!И през новата година само нормални клиенти да ти се падат!Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеЗатова е компът в колата и OBD системата - включваш го към четеца отвън, ако не изкарва на вътрешния дисплей и пише кое как е. Вътрешна информация, от това по-точно - здраве
Всеки трети е шести
Коментар
-
Не стана ясно какъв е осмака, но аз за такава грешка "гори масло" не съм чувал, така че компа едва ли ще се обади за това.. чувал съм обаче за ремонт от типа - "вадя лампата от таблото и грешката изчезва".. Май само се надяваш всичко да е наред.. един вид - те заводско са така, понеже идеално еднакви неща няма, затова едната страна пуши яко, а другата само с повод..
Виж бял ли е пушека (масло), син/черен (бензин/дизел - богата смес/непълно горене), после търси проблема..
Коментар
-
Значи както някога - пичът излиза от пещерата и тряска с бухалката квото му се изпречи. После почва да му бърка в ауспуха и да го души.
Много преди да усетиш на щеката, че ти липсва масло, ще изпищят катализаторите. Така че има грешка за всичко, само да има кой да чете и да мисли.
Коментар
-
Значи, не омаловажавам и опита с окото, ръката и носа, но като си представя някога, за да добия представа какво става в цилиндъра, завивах стъклена свещ, която можеше всеки момент да ми разцепи тиквата. А сега мога да си седна вътре, да си пусна климатика и музиката, и на таблета да виждам живи данни за горене и куп други.
Това не означава, че пак няма да бръкна в ауспуха и да подуша, но си е къде по-друго.
Коментар
-
4.4 бензин, BMW.Първоначално публикуван от I&V Преглед на мнениеНе стана ясно какъв е осмака, но аз за такава грешка "гори масло" не съм чувал, така че компа едва ли ще се обади за това.. чувал съм обаче за ремонт от типа - "вадя лампата от таблото и грешката изчезва".. Май само се надяваш всичко да е наред.. един вид - те заводско са така, понеже идеално еднакви неща няма, затова едната страна пуши яко, а другата само с повод..
Виж бял ли е пушека (масло), син/черен (бензин/дизел - богата смес/непълно горене), после търси проблема..
Масло не гори, нищо му няма, нормално от единия ред излиза повече пушек, та и проблем няма и по-добре да не се търси такъв, щото тогава ще се намери някакъв със сигурност
Обаче човека ме гледа с недоверие и в очите му се чете, че ще почне да обикаля всевъзможни майстори.Близки сме, казах му да ми се довери, да сипва гориво и газ, ама...някои съвсем пресни собственици на Х5-ци и други такива, са ъъъ...доста чувствителни.
Всеки трети е шести
Коментар
-
Всички сте решили, че щом пуши различно всичко е наред.., явно като излиза от магазина и пуши еднакво, тогава нещо не е наред..?? Модерния колега с таблета ме изкара пещерен човек.. той май за коли втора употреба не е чувал, с превъртяни километражи, извадени катализатори, сменени изпускателни системи, заминали свещи ламбди, разпръсквачи помпи и др., дето работят в някакъв среден режим и извадени лампи по таблото да не се виждат грешките.. Аз до колкото разбрах не са го закачали на диагностика мотора..
Коментар
-
Не. Но дали пуши еднакво или различно обикновено няма отношение към това дали е добре или не е добре. Но понякога има."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Случая не е такъв, автомобила е практически нов.Първоначално публикуван от I&V Преглед на мнениеВсички сте решили, че щом пуши различно всичко е наред.., явно като излиза от магазина и пуши еднакво, тогава нещо не е наред..?? Модерния колега с таблета ме изкара пещерен човек.. той май за коли втора употреба не е чувал, с превъртяни километражи, извадени катализатори, сменени изпускателни системи, заминали свещи ламбди, разпръсквачи помпи и др., дето работят в някакъв среден режим и извадени лампи по таблото да не се виждат грешките.. Аз до колкото разбрах не са го закачали на диагностика мотора..Всеки трети е шести
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар