Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замина турбокомпресора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замина турбокомпресора

Та така, замина си турбото на моя Isuzu Trooper 3.0. Сега се чудя какво да го правя - препоръчват ми да го рециклирам - 800-900лв. Въпросът е къде?
    Другият вариант гледам продават в ebay нови от Китай и Хонг-Конг за малко над 500лв, ама пък са китайски и ще се бавя с доставката.
    Втора употреба от морга отпадна като вариант.
    Приемам всякакви съвети
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Замина турбокомпресора

Аз бих рециклирал старото, китайското не се знае от какво е направено. А по въпроса къде, в София има, ама малко ти е далеч
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Мойто турбо Андро го носи да го рециклират,видях го преди да го монтира и изглеждаше,като ново. Ако той помни да каже колко пари беше,ама ми се върти цена около 600 лв. Не помня точно щото правихме и др. неща. Определено след ремонта го усещам кога почва да работи,преди това незнам дали е работило,ама си беше пълна трагедия. Мисълта ми е,че добре са се справили,а и бързо го направиха...

Коментар

Благодаря Боби за препоръката! Иначе, съвети за работи (особено за прецизни механизми), които ги прави друг не се наемам да давам в нета, щото съм брал ядове, разбирай аз го отнасям. То и за това, ако чукнеш в нета ще видиш мнения от осанна, до разпни го по тоя въпрос. Ще пиша на лични на колегата. Поздрави!

Коментар

Да. И аз чета, чета и все се намира някой да каже нещо лошо за някого. То няма как. Чакам си личното

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
            ...китайското не се знае от какво е направено...
            Знае се. Ако си късметлия оставаш с едни пари назад. Ако не си - малко след монтаж на такова разбираш нагледно от какво е направен двигателя.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Значи остава да разбера къде да го пратя за рециклиране.

Коментар

Звъннах на Митко Турбото и човека каза, че за това турбо няма части и не се ремонтира в България. Съответно намерих фирма и поръчах "заводски рециклирано" от чужбинско за 1550лв. Хората твърдят, че е по-добро от нашите рециклирани и гаранцията е една година.

Коментар

Турбото се оказа дело на Turbo's Hoet, което звучи доста добре.
                  Provides trucks, trailers and parts throughout Europe. Based in Belgium.
                  В събота като го монтираме ще видим.

Коментар

Я, преди да го монтирам да питам. В деня, когато се издъни турбото, сутринта като го запалих показа 0 на манометъра за масло и светеше лампата за маслото. Веднага го угасих и проверих маслото. Беше доста под минимума. Долях 1 литър масло и го докарах на ниво. Пак запалих, но пак 0. По принцип като няма налягане на масло в дюзите този двигател не върви, макар че после се сетих, че те са 2 помпи Реших, че манометъра се издънил и понеже бях на 200км от дома тръгнах. След 300-400м манометъра изведнъж проработи. След още 40км се издъни турбото. Има ли вариант маслената помпа да не е работила и после да се е "самооправила" или има вариант да е било от това, че още тогава турбото е харчило доста масло? Аз преди да го монтирам ще проверя дали подава масло през търбата към турбото, както и колко трябва да е налягането на маслото, но се притеснявам от това самооправяне на налягането...

Коментар

Дано да е читаво направено

Хм ... а поради 'що се стигна до заминалото турбо Пробег ли ?!? натоварване ли ?!?
                      Явно с основание нещо не му се носи добра слава на въпросния мотор
                      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Турбото ако не е от липса на смазване е заминало от пробег - 260 000км. Дето се вика - таман му беше време. Той беше почнал да гълта масло, но понеже имах проблеми с гарнитура на картера, помислих, че пак е от нея.

Коментар

Мирише на заседнал клапан от някой дребен боклук. Изчисти помпата цедката и клапана. Малка цена в сравнение цената на още едно турбо.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X