Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Гранд Чероки 2.5 дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Гранд Чероки 2.5 дизел

Здравейте.
    Проблема е ,че джипа набира до 2000 оборота и след това все едно е без турбо. Ходих на 2-3 места за диагностика, като само на едно от тя ми казаха , че е заминал дебитомера и от там е проблема. Пробвах с три дебитомера, от които един беше същия номер, но проблема си остава. Някой има ли идея какво може да е?

От: Проблем с Гранд Чероки 2.5 дизел

На мен ми се бе спукал маркуч на вакум към датчика на турбото

Коментар

Да ама защо до 2000 оборота набира.

Коментар

Първо си пусни темата в джип форума. Второ кажи има ли датчик за налягане на турбото /МАР, щото аз комплектация с МАР и МАF не съм срещал, ама знае ли човек/. И трето кажи пуши ли черно, като даваш сила и "не набира".

Коментар

Ами не пуши черно.Филтрите се сменят редовно.Къде та търся този датчик?

Коментар

Привет , колега. Виж темата за самодиагностика , виж дали има запаметени грешки и сподели. Иначе ще получиш всякакви предположения , като почнеш от педала за газ...Успех!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от vesko30 Преглед на мнение
              Ами не пуши черно...
              "Ами" значи няма гориво ... Почваш от резервоара, и стигаш до помпата - трябва да илиминираш "тапа" някъде по системата. Ако там всичко е ОК - ел. система за управление - комп, датчици, помпа.

Коментар

залагам на маркучи от и към турбината... чисто нови са луди пари....
                обиколи моргите, огледай се за разглобено чероке като твойто, разгледай се за въпросните два маркуча.
                Ако отидеш и кажеш какво търсиш - отговора ще е 500лв.
                Ако отидеш и се правиш на чалнат и като видиш това, което ти трябва и случайно попиташ кво ще искат за тия маркучи - 20-30лв ще е отговора...
                личен опит...
                аа.... цената за нови е 1100лв във вест ауто...

Коментар

Благодаря за отговорите колеги. При самодиагностика ми показва 55 и 12 едното е начало и край на процеса, а другото е откачен акумолатор преди няколко паления. Като форсирам на място маркучите на турбото са твърди до към 2000 оборота, после леко омекват.За запушване по системата не мога да кажа. Проблема се появи изведнъж докато карах колата,опитах се да зануля километража, тогава нещо изписка и джипа заби нос. Не зная дали е съвпадение. Този проблем го имам повече от година.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X