Обява

Свий
Няма добавени обяви.

интеркулер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• интеркулер

Здравейте колеги! Търсих из гугъл търсих из форуми никъде нищо което ме интересува...Не знам дали това е раздела в който трябва да задам този въпрос извинявам се ако не е.. та въпросът ми е следния за интеркулер специален радиатор ли трябва да е или може да е и като радиатора за охлаждането на водата? Извинявам се за глупавия въпрос но не разбирам особенно много от двигатели и затова питам колкото и смешно да ви звучи.знам за какво служи и как работи но се чудя и незнам дали става да се монтира обикновен воден радиатор за интеркулер.Благодаря предварително

От: интеркуулер

Радиатора е Специален до толкова, че да може да има необходимия дебит и ... да издържа на налягането на въздуха преминаващ през него.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

От: интеркуулер

Водните радиатори обикновено са по-държеливи на налягане, ама тая работа с дебита не знам как ще стане.

Коментар

От: интеркулер

Има още една подробност,водния радиатор е разделен по средата а интеркулера не е.

Коментар

Съвсем по различен начин се смятат. Дебита и топлоотдаването са съвсем различни. Налягането не е толкова определящо. Водния радиатор НЕ става за интеркулер. Имам няколко кулера които мисля да разпродавам гаражно наскоро. Какво точно ти трябва?
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
            Има още една подробност,водния радиатор е разделен по средата а интеркулера не е.
            Това дали е разделен по средата зависи от геометрията на двигателя, а не дали е воден или въздушен. Ако входа и изхода трябва да се озоват от една страна (рядко при въздушните, но често при водните) имаш две половини.

Относно топлоотдаващата способност Джамбазов е прав, но водните определено са с по-голяма. Само дебитът ще е кахърен.

Коментар

Водния радиатор е с по-малки 'тръбички' и съпротиивлението на флуида е по-голямо. На практика може да стане, но загубите на налягане ще са неприемливи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X