Обява

Свий
Няма добавени обяви.

1/2 дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 1/2 дизел

Трябва ми дизелов двигате около 15-20 к.с . Имам дизелов двигател 1,7 от Фиат Регата и желание да използвам 1/2 от него,т.с да работят 2 бутала. Ако някой е правил подобни преработки ще съм благодарен да го сподели.

От: 1/2 дизел

Съмнявам се да стане... Мисля че Булдозерите Ц-100 имат подобна система като са на място да работят само на половината цилиндри, но само съм чувал... Това се прави с цел като трябва примерно да работи на място 5-10 мин. да не се гаси, понеже паленето му не е лесно. Защо ти е при положение че имаш място и цял двигател го караш да работи само на 1/2.
    Кольо Динев

Коментар

Защото оригиналния двигател е бензинов 12 к.с,а този на фиата 56 к.с .

Коментар

Ами има на приемливи цени малогабаритни двигателчета едно и дву цилиндрови с подобна мощниост. Може голям двигател да се преработи на малък. Даже при конструирането на двигател се иработва прототип от един цилинтър с който се правят изследванията. Уча в Русенския унивеситет спец. Трансортна техника и технологии. Имаме няколко корабни двигателя одрязани и се ползват за демонстрации само с един и два цилиндъра, но при тебе подобна преработка ще излезе в пъти над себестойността на нов малък двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от pkbdkt Преглед на мнение
          Защото оригиналния двигател е бензинов 12 к.с,а този на фиата 56 к.с .
          От тия 56 коня, поне половината отдавна са ждръгави, а някой даже мъртви, още повече , че целият табун се събужда някъде на 3500 об/мин.
          Реално ще си имаш 12 коня при 1500-1800.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Няма никакъв проблем да накараш един дизел да работи с по-ниска мощност. Просто няма да му се натиска педала и всичко ще е наред.

Иначе трябва да му направиш няколко неприятни работи, а той с нищо не е виновен.

Подозрението ми е, че искаш да плаваш с него. Ако е така, има смисъл да го оставиш целия и да го ползваш в ниски режими.

Коментар

От зимата се ровя в нета и двигателите,които намирам са на цена около 1000 лв и нагоре.Фиатовия го взех за старо желязо и не случайно се спрях на него.При диаметър на буталото 83 мм се набиват ризи от москвич и ремонта излиза много евтино.Вече съм в напреднала фаза по монтажа на фиатовия двигател на тракторчето.Направих преходна плоча и с картера /камбаната/ от скоростна кутия на жигула двигателя пасна все едно е заводско изпълнение.Преработих и феродовия диск,защото на тракторчето първичния вал е с 8 едри шлици.Идеятя взех от клипче в youtube , как разрязаха фордов двигател и го направихи да работи на тракторче.С времето прецених плюсовете и минусите и реших да направя нещо такова,но с отстраняване на слабости,които според мен бяха допуснаха в клипа.

Коментар

Прикачени файлове

Коментар

Това с рязането на двигателя и т.н си е леко безумие - препоръчвам ти да не го правиш.
                  Вземи прочети някоя книжка и ще разбереш повече що - наи малкото е че ако резнеш 2 цилиндъра хич не ми е ясно как ще балансираш тва дето е останало....
                  Не ми се влиза в дълбоки обяснения- например бензиновите мотори имат съвсем друг начин на въртене- чудя се как да го обясня по елемнтарно -....
                  това че вала се върти и с очи не се вижда друго е така ама ако вземеш да мериш с уреди е друго.
                  На навтовите печки е мноооого по неравномерен хода -то и затова тракат -щото става експлозия а бензина си гори плавно.
                  Моя съвет - таман си натаманил дизиела- на помпата слагаш ограничител да не дига повече обороти и същевремено обедняваш сместа - хем ще гори по малко -хем по малка мощност.....експериментално малко и ще е ок.
                  Единствения дефект които виждам е че всичко след мотора - кутия ,диференциали и въобще каквото е там е сметнато за доста високи обороти -с гаранция 12 конското бензиново моторче не вади тия 12 коня на 1500 оборота а неиде из висините ....
                  Ама тука нищо не може да се направи......освен ако не смениш кутията и т.н и т.н ..ама става голяма свадба.

Коментар

Бензиновите двигатели за мотоблокове са нискооборотни. На моята фреза максималните са 3600. Така, че не е чак толкова страшно.

Отделно от това-може да се сложи ограничител на оборотите, или да се намали горивото, или колегата да се закълне, че няма да дава много газ...
                    Според мен няма да има никакъв проблем машинката да работи и с този двигател. Стига да не се натоварва много над това за което е предвидена. Но като се има предвид, че трансмисията все пак е мислена за трактор, макар и малък-мисля, че няма да има ядове.
                    Все пак леко с газта...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Книги не четох,но това кеето бях намислил е вече факт.За смяна на скоростите и дума не може да става.Защото скоростите за трактора изпълняват ролята на рама.На бензиновото двигателче УД-25 са приблизително 3500 ,а на регатовия 1,7d - 4600 об/мин.За разликата при горенето между бензина и дизела,т.с детонацият проблема е решен с големината на маховика.Двигатея не го срезах

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X