От: Виско муфа на перката-как да разберем дали е изправна?

Е това вече е нещо логично. Колега ще обясниш ли и принципа на действие - в смисъл кога може да се се спре с прословутия навит вестник и какви са признаците за неработеща правилно виско муфа???

Първоначално публикуван от stefan stoev

Преглед на мнение

и.т.н.Общо взето е до усет.Ако при некарана кола виското се върти без никакво усилие това е сигурен признак че е останало без силикон .Освен това зависи и от самата марка.Силикона е с различна твърдост(агресивност на зацепване)и зависи дадения производител как е изчислил че трябва да се върти виското при него.Аз моя силикон го купих от Мерцедес и на всички слагам от него но ми казаха че има разлика.На МЛ-а който карам никога не съм чувал да му се включи виското(което е оригиналното и не е ремонтирано) а колата не загрява.Значи все пак се охлажда и без виското да е агресивно зацепило.Май май нищо не можах да обясня
 и.т.н.Общо взето е до усет.Ако при некарана кола виското се върти без никакво усилие това е сигурен признак че е останало без силикон .Освен това зависи и от самата марка.Силикона е с различна твърдост(агресивност на зацепване)и зависи дадения производител как е изчислил че трябва да се върти виското при него.Аз моя силикон го купих от Мерцедес и на всички слагам от него но ми казаха че има разлика.На МЛ-а който карам никога не съм чувал да му се включи виското(което е оригиналното и не е ремонтирано) а колата не загрява.Значи все пак се охлажда и без виското да е агресивно зацепило.Май май нищо не можах да обясня ,ако се наложи ще пробвам пак
,ако се наложи ще пробвам пак

Коментар