Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана подгревна свещ на 1.3 Мултиджет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скъсана подгревна свещ на 1.3 Мултиджет

Е сменяш после гарнитура на глава, колектори, разкачаш ремък/верига....не е сложно, ама за една свещ.
    If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Абе не е толко сложно свалянето на главата на това нещо. Нито па е скъпо. Фиат е все пак.
      Абе не е толкова сложно ама трябват едни шишове за разпределителните валове,тапите на болтовете на главата се отвиват почти като свещите а и самите болтове са рибе!

Коментар

На OM606 3 броя ми скъсаха едни врачански умници и ухилени ми заявиха: Ще сваляме глава.
        Един пич в Ботевград (голям сервиз, не му помня името) ги извади и 3те без особенни проблеми , докато аз разглеждах града сиреч , 2-3 часа.

Хванах го на последната ... извади ги по начина който Вени е показал по-горе.
        Пробиване, резба, болт ... обратен чук (незнам как се казва) и много мамата на тия дето ми ги скъсаха.
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
          Има ли чалъм да се завари болт или гайка за свеща? Или за срез за отвертка?.
          Няма чалъм... къса се..

При мерседес свещите се отвиват с динамометричен ключ, настроен на 30Нм, ако се не лъжа ( не ми се чете из бумагите)

Ако ключа изщрака, обикновено се дава гедорето с по-дълга тръба за удължител в ръцете на кибичещия собственик на колата, с думите - абе, я напъни малко, че нещо кръста....

След малко - ааа, какво стана бе, що си скъса свещта? Сега, знаеш ли как се сваля глава?...

Коментар

Е за една свещ не си струва. Може и без свещи. Ако има комресия. Има машини все пак които палят без свещи зимата.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
              Е за една свещ не си струва. Може и без свещи. Ако има комресия. Има машини все пак които палят без свещи зимата.
              Има да, ма тоя мотор не е от тях.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сдобих се с метчик и плашка с лява резба 5 мм. Вътрешния диаметър на свеща е 4.23 мм а външния 7.
                Ще успея ли да му навия резба вътре?
                Идеяа ми е да хвана някакво твърдо желязо като удъжител от гедоре да го пилна на струга на 5 мм и да го навия докато опре широката част отгоре на свеща.

Страх ме е само да не се скъса че ще е малко тънко.
                Ники

Коментар

Дерзай.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Лепиило ще позваш ли? Някакъв локтайт осигурител на резби?

Коментар

Няма смисъл.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Старата резба ли ще опиташ да отвиеш с това? Много е тънко - не е ли по-смислено да се ползва за опъване, вместо усукване? някой конструктор трябва да се изкаже. Но за да опъваш, трябва да изчистиш старото резбово съединение.

Коментар

Вземи си дълъг болт 5мм от вюрт например със къса резба на който пише поне 10,8 или 8,8.Отрежи му резбата и си нарежи лява,инак вариянта да пробваш със някакъв неизвестен(от говнолин)ще завърши със усукване и късане,успех.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Колега, нещо не мога да разбера каква ти е идеята.

В счупената свещ пробий глух отвор ф4.8

В него нарежи резба М6 - може и лява да е, ама няма никакъв смисъл от това.

Разпробий резбата, с която свещта е завита в главата. Разпробиваш на диаметър, равен на вътрешния диаметър на резбата в главата - така, че да изчистиш резбата от свещта, без да нараниш резбата в главата - това изисква точно съосие между оста на свредлото и оста на отвора за свещта в главата.

Като изчистиш резбата, завиваш болт или шпилка в новонарязаната резба М6, и с гайка изтегляш остатъка от свещта.

Или разгледай отново линка, който съм дал по-горе

Успех!

Коментар

Да ся три пъти да е свалил главата и да я е качил обратно. Фиат е това бе. Има пет болта на кръст.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение

В счупената свещ пробий глух отвор ф4.8 ...

М даа,две десети са напълно достатъчни за да счупи метчика...
                                http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...uUXz_pyEoEFkpA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X