Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за ТУРБО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси за ТУРБО

Някои има ли представа дали може на турбодизелов двигател TDI да бъде изолирано(махнато) турбото?
    Как става и има ли фтални последици ако двигателя остане без турбина(става ли да се махне само вала с перката в турбината а корпуса на турбото остане зака4ен)???

И защо искаш да направиш това????
    Какъв е смисалът!!!
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

интересуваме дали е възможно?
      Имам един спор с колеги

Коментар

Ами какво ще правиш с хлабините на клапаните при турбо са различни от нормалния дизел.Сменял съм на голф турбо но сменях колектора и промених хлабините на клапаните.При TDI незнам то4но как ще е но по логиката би трябжало да се промени и газоразпределението според мен. Ако е заминало Турбото как е компресията мерил ли си я. И колко ти искат за друго турбо./Във Варна има турбо сервис не лош.

Коментар

Трябва да му е сериозна щетата на това турбо щом искаш да го махаш!
          Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Може. Ще се промени звука. Ще тегли лошо. С времето ще се поврежда все повече.
            Това ако компютъра разреши изобщо да тръгне. Там нали по идея мери разни напори, преди и след ...

Коментар

с приятели обсъждахме този вапрос и имаше разли4ни мнения и за това реших и тук да попитам
              въпроса ми е теорити4ен
              на практика нямам проблеми с турбо(за сега)

Коментар

Е, теоретически е това. Само че ако искаш пак да ти отговоря някога, спри да буташ числа в думите. В таблицата за умножение няма букви. А културата на американските негри не ме привлича с нищо.
                Има няколко типови конструкции. Измъкването само на турбинката, или изгарянето И, рядко ще спре мотора съвсем. А разкарването на цялата система обикновено е съвсем невъзможно, това са големи железа, двигателят ще се окаже разглобен(((

Коментар

Rodna re4 omaina sladka 6to zvu4i6...! Профанизация!

Коментар

В случая вероятно е само това, и съм склонен да простя на момчето, сигурно е на няколко години. Лошото е, че има и убедени, тогава с тях разговора е ... друг. 1 000 години учения свят се е зверил да говори на латински, от цялата история се оказва че и езика е извратен, и освен няколко термина в анатомията друго смислено няма. После 300 години пак разни просветени се мъчели с френския, после 20 - с немския ... Сега някви се мъчат да пробутат някъв бейсик инглиш с подуенски акцент за световен език, след сто години от това ще има нещо в компютърната терминология ... ако тогава изобщо има компютри. Именно от тия напъни тъй и си отива англоезичната цивилизация. Фарисеите винаги са били лоши ъъъ ... служители. Презирам слугите на робите, докъде трябва да стигнеш за да си червей в кучешко лайно .. както пък казват китайците))

Коментар

може да се махне турбото - като се сложи тръба на мястото му или като се остави само корпуса... и в двата случая резултата е повече от плачевен - все едно на Боинг 747 да му отрежеш крилата и да го ползваш за автобуус

за тая "операция" трябва да бесят!
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Нищо лично! Просто ме напират устопсувни матерни сквернословия! Яд ме е на хората,които забравят че имаме 1300 години култура и подражават на нация с 200 годишна история, на която културният елит се побира в телефонния указател на Джулюница!

Коментар

Мерси за отговорите по темата!
                          Там където работя пишеме грозно и доста на латински .До сега никои не си е позволявал да ми коментира правописа!Мисля че е дребнавост да се прави от една буква "ч" тема с неочаквн краи.....

Коментар

Принципно може, и съм го правил не веднъж .... само да може да се придвижва автомобила все пак ...
                            Като се скъса оста на пътя и тече масло (може и вода) на всякъде ...
                            Оставя се "охлюва" на частта към изпускателния колектор, запушва се с кръгла планка, точно на мястото на двиг, колело и се стяга с неговите болтове .. (вероятно 4)
                            А компресорната част се демонтира на цяло и се преправят маркучите от и за интеркулера ...
                            Двигателя е спънат до нема и къде .... ама .... ВЪРВИ ... все пак !

Ако има и компютър .. тоест ЕДЦ ... влиза в авариен режим... ама пак може да върви ..
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Нищо лично приятел! Вапроса е принципен.Все още в нашите училища се пише на кирилица,пък кат гледам си достатачно грамотен щом можеш да пишеш,па макар и грозно!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X