Извинявам се ако темата не е за този раздел ,модераторите да я преместят където е по-правилно. Имам следния проблем и моля за някакви съвети.Ще обясня възможно най-подробно. Взехме един Форд Ескорт 1.8 д - 1995 година , мисля ,че е 65 к.с с помпа Бош. На следващия ден сутринта ми направи впечатление ,че пали след 4-5 секунди въртене и след като запали няма проблеми след това,може би като престои няколко часа тогава. Смених филтри,сложих клапан за обратна нафта,обезвъздуших. Проблема си остана. Подгревните свещи са здрави ,загряват за около 3-4 секунди. Проверихме и релето. Казаха ми ,че компресията не е наред и от там е проблема. Замериха я -25 атмосфери,казаха ,че е нормално.Последно ме посъветваха обогатителя да проверя,представлява едно жило с ампула . И той е здрав. Сега предположението е за дюзи ,макар че оборотите са ми стабилни и след като запали ги държи стабилни . Другото мнение е да ми регулират някакво предварение на помпата и нямало да има проблем. Дайте съвети или ако някой кара такава кола какво да пипам. Дразни ме това бавно палене или може да е нормално ,но аз съм свикнал на другите да палят веднага въпреки ,че и те са дизели. Благодаря за всички съвети предварително.

Коментар