Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход на гориво

Цитат от руски форум :
    В последнее время все чаще компании во время рекламы используют слова о том, что их автомобили тратят минимум топлива и являются просто-таки рекордсменами по экономичности. Однако за свои слова надо отвечать. По крайней мере, в США.Именно в Америке Агентство охраны окружающей среды обнаружило, что данные компаний Hyundai и Kia о расходе топлива автомобилей являются заниженными. Оказалось, что модели Hyundai Elantra, Genesis, Azera, Accent и Veloster, а также Kia Sportage, Optima, Rio и Sorento тратят заметно больше, чем обещает производитель – вместо обещанных 5,9 л компактные Hyundai требовали 6,1-6,4 л. А у некоторых моделей погрешность составляла более 1,7 л на 100 км пути.

После разбирательства руководство Hyundai и Kia приняло решение компенсировать покупателям стоимость перерасходованного топлива. В общей сложности компенсацию получат около 900 тысяч автовладельцев, которые купили Hyundai и Kia за последние два года. Для этого им надо будет приехать к дилеру, который перепишет данные пробега и рассчитает количество потраченного сверх нормы топлива. По словам корейцев, ошибка в реальных и заявленных данных связана с разными способами замера расхода топлива. Однако каким образом Hyundai и Kia считали расход топлива, не сообщается.

От: Разход на гориво

Това не е нищо друго освен начин за справяне с конкуренцията – наи лесния –намираш им кусур и готово......
    В америката всички лъжат за разхода – тука потребителя е куха леика и го лъжат отсякъде - досега не съм видял някои да обявява СРЕДЕН разход на гориво, пробутва се НАИ ДОБРИЯ разход –демек това дето колата някакси може да направи пускат я по един наклон отгоре надолу и казват - колата гори УП ТО ХХ мили за 1 галон ,Нахалството обаче не стига дотам – на много места е ЕСТИМЕИТЕД -демек предполагаем .....
    Та в цялата тая лакардия Хюндаиците бяха обявили на Акцент ,Елантра ( само тях гледам по рекламите ) 40 мили за галон.... На акцента мотора е 1,6 а на Елантрата 1,8.
    На Додж Дарт мотора е 2Л и тои по реклама е 40 на галон....
    На Додж РАМ каде 6 литра мотор има голяма реклама върху сградата на Краислер - за това говедо пише че е 389 коня и правел 25 мили за галон ....
    М даааа Краиислер (другите Форд и ГМ са със същите локуми) въобщене лъжат ....да ма Америке Агентство охраны окружающей среды нещо тях не ги забелязва ....забелязват само конкуренцията....

Само за Инфо – Елантра 2л от 2005г с ръчка –прави от 32 до 43 на галон- смено.

Коментар

С мойто каране на смесено магистрала / 130,че повече ще излети от пьтя / градско сьс светофари и без много да ги натискам Тойота Камри ми дава 22,Корола даде 29.Сьс сьщото каране 20 годишен 2 тона Бенц дава около 21 до 20,но някак си не те е страх,че ще излети в канавката на втора с 25.Е верно,че едното го настьпваш много за да трьгне,а другото си вьрви нормално,но не сравнявам нова с нова,а 2 нови с 2-3 стари.

И да,знам че темата не е Колко малко ми харчи колата,,но да ми дават ПРЕДПОЛАГАЕМО по 35,а тя горката да прави по 22 някак си не е правилно.Много напьнат Бенци дава около 9,мнооооого отпусната Королката сьм сигурен,че ще даде и 35,но нито едното има кой да го кара така,нито другото им стиска да го стискат толкова,на нормално каране 35 през крив макарон.

Рама няма скорости,няма аеродинамиката,няма килата да прави над 20,но пьк има конете да прави 15-18,но 25 ще ги направи ако се движи след ТИР с около 60 с натряскани гуми до 45.Не казват обаче кой и как ги ПРЕДПОЛАГА тия цифри,за засичане даже и не говорят.

Разхода е миля на галон,така го мьтят тук,да не се чуди някой какво е настьпано Бенци дето дава 9.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Карайте докато има бензин ,че виж какви мрачни прогнози за цената му са се задали.

Коментар

Тая "новина" я слушах днеска по радиото, докато се возех в поредната американска бангия, взета под наем /някакъв Chevrolet беше/. 900 000 коли от марките Хундай и KIA харчели повече от обявеното. Хундай Елантра бил фрапираш с 5 галона на миля в повече. Май е бил обявен за 40 галона на миля. След много оплаквания са били замерени и се установило разминаването. Двете автомобилни компании са се съгласили да плащат разликата на всички оригинални собственици. Ако караш средно по 15 000 мили на година, разликата била около $88 на година. Точно тази разлика ще бъде плащана на собственика докато е собственик на колата.
          Ако им бяха верни мерките, нямаше да се съгласят да плащат милиони долари. Или май "кой го хванат, той оре..."

Viva V8/330 hp !!!
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

АКМ - ако мине.

Нали помниш Форд Ескейп на никакви мили / 15 000 да речем / как ни даде 21 среден разход при положение,че го карах леко градско и леко магистрала като половината време бяхме сьс 70 годишен пичага на предната седалка.Ми дават му 23 градско и 33 магистрала.

21 на миля пак да кажа е 330 коня осмак на 2.3 тона 20 годишно тенеке ако го глезиш.Това не сьм го натискал много и си ги изхарчи,че и го засякох пьлно/пьлно за майтап.Хареса ни като колица,като разход да го обясняват на тоя дето духа.

Да споменавам ли,че на Приуса рекламата му е до 90 мили на алон или около 10 пьти по-малко от това което харча аз като го риткам?10 ПЬТИ ПО-МАЛКО,аз колко и да харча то харчело 3 пьти по-малко от 4 цилиндрова колица 1500 килограма.3 ПЬТИ ПО-МАЛКО,онова да харчи 6 на 100,това харчело 2.Някой да споменава обаче колко километра може да мине?Ми не ма на кой му пука,спокойно си льжат тия с лошата математика.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

И моя принтер принтирал ...наисе страници в минута. На 3% изписамо по страницата... Ама трябва да им се разровиш в стандарта.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                Карайте докато има бензин ,че виж какви мрачни прогнози за цената му са се задали.
                Предполагам предизборно (днеска тука има избори ) бензиня в нашия щат или поне дето съм аз с 3,30.... а беше 4 – 4,10 преди 1 месец....
                Така че нищо ново под слънцето –прогнозите са такива щото се знае кога са изборите и съответно какво се прави преди избори....

Кофтито е че не мога да се запася с 10 тона ....

Коментар

Не бе,някакъв научен институт ли или нам кво беше предрекъл че петрола свършвал до 20 години та за това ,той и моя Додж си ги тори 22в града и 16извън него ама с галене.Даже и жена си не съм галил толкова

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    . Или май "кой го хванат, той оре..."
                    Да де ама що все НЕ американски производители хващат......и то след много оплаквания ...еее ма и ги измислят едни опашати......
                    Аз не съм го тествал но даже по теория лично за мене е възможно – Елантрата последния мотор е 1800 кубика - 40мили на галон е 5,88литра на 100км
                    Акцента пък е 1600кубика –какъв е проблема да направи 5,88на 100км
                    Като пуснаха коч Дарт в магазина –отивам до един дилар дилар до нас и викам –ще си купq Дарт ама ако напишеш черно на бяло в договора че гори 40 на галон ...ония вика - ааааа не такова не мога да направя – ходи вика в Краислер да ти го напишат.....

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                      Не бе,някакъв научен институт ли или нам кво беше предрекъл че петрола свършвал до 20 години та за това ,той и моя Додж си ги тори 22в града и 16извън него ама с галене.Даже и жена си не съм галил толкова

Таковата не е ли на обратно,как така харчи по-малко в града?

И искам у вашия Щат,тук си е $ 4.15 галончето което е ниско,беше 5 и горница или маааалко над 100 кинта резервоара.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X