Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с мотора на УАЗ 3909

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с мотора на УАЗ 3909

    Карам УАЗ 3909 с двигател 4178.Преди 1 година прегорих гарнитурата на главата и започна да навлиза масло в охладителната система. Поради заетост около 3 месеца карах така: наливах вода и масло и карах, за да не вдига налягане, наложи се да сваля капачката на радиатора, защото налягането на "бозата" започна да пука водните съединения.Свалих главата, ремонтирах я смених и гарнитурата и възстанових мотора. Промих системата еднократно с вода и веро и подкарах автомобила.Всичко беше наред до един момент в който, при контролно отваряне на радиатора, това всъщност беше първо след запълването с вода се оказа, че във радиатора има лек примес на масло - т.е. "боза" , много рехава, но "боза". Парен от каша, таратор духа, та и аз незабавно свалих главата и въпреки, че не констатирах дефект на гарнитурата, ремонтирах отново главата, надух я, за дефект, и тъй като нищо не се констатира, сложих нова гарнитура и отново възстанових двигателя. При зареждането с вода обаче установих, че при предния ремонт не съм промил разширителния съд и много вероятно от там да се е замърсила системата. Промих го , и сега отново промивам системата с веро. Немога да си обясня има ли друго място където маслото да се смесва с водата, след като причината твърдо не е в главата на двигателя. Най вероятно е в главата на водача, но каквото и да е трябва да се оправи. Ако имате някъква идея,ще съм благодарен за всякъкви мнения!

  • #2
    От: Проблем с мотора на УАЗ 3909

    Не знам какъв е точно двигателя. Имам предвид че на повечето двигатели газ ризите са дебели (мокри ризи). Навремето баща ми като купи първата газка (газ53) мешеше вода и масло. Проблема беше в блока. Рузите са набиват и между ризата и блока се слага дефтунга. Обаче под дефтунгата в блока имало шупла и меши вода и масло от там. За това и я купихме на много изгодна цена почети нова. Така мазахме с различни смоли, калай слагахме, мъчихме се да наваряваме алуминия, но така и не се оправи. Оправянето стана с нов блок. Волговите и уазковите двигатели са на същия принцип направени и от това оплътнение може да се получава мешенето. Ако е някаква друга модификация с друг вид ризи и блок проблема може и да не е от там и да си го излекувал. Силно се надявам да нямаш вече проблем.

    Коментар


    • #3
      От: Проблем с мотора на УАЗ 3909

      Ако проблема е в ризите ,или техните уплътнения, щеше да попада вода в маслото, а не както е при мен, масло във водата. Един специалист ми каза,че тази смес е много устойчива и предвид на това че системата е замърсена, много време ше изхвърля по-малко от "бозата". По малко, по малко, ама като не отпениш се събира много и създава погрешни изводи. И сега отпенвам.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X