Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee 2.1 на олио ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Cherokee 2.1 на олио ?

След като филтрирах известно количество с доста затруднения, ми доде идеята първо да смеся нафтата и олиото после да филтрирам, няма ли да е по-лесно ?

Поздрави !

Коментар

Защо си усложняваш живота с помпи и други подобни.
      Аз оставях олиото да се отделят твърдите боклуци от него и на другия ден го източвах на самотек само горе долу чистото.
      После го прецеждах през дунапрен 1 см дебел и наливах директно, никакви проблеми. Но преди това бях сменил всички филтри. Да не ти пука че отзад мирише на фритюрник , то си мирише от зад .
      Разлика във вървенето не виждах но ми се струваше че гореше по малко( може и да си внушавам ).
      Успех и газ.
      По добре късно от колкото никога .
      Нула89781нула019

Коментар

Първоначално публикуван от aptt Преглед на мнение
        Защо си усложняваш живота с помпи и други подобни.
        Аз оставях олиото да се отделят твърдите боклуци от него и на другия ден го източвах на самотек само горе долу чистото.
        После го прецеждах през дунапрен 1 см дебел и наливах директно, никакви проблеми. Но преди това бях сменил всички филтри. Да не ти пука че отзад мирише на фритюрник , то си мирише от зад .
        Разлика във вървенето не виждах но ми се струваше че гореше по малко( може и да си внушавам ).
        Успех и газ.
        Предполагам, че олиото което ти ползваш не е много замърсено. При мен след прецеждането с дунапрен /два пъти/ след 2-3 дни се утаява нещо подобно на фин прах на дъното на тубата. Утаеното от 10 литра при мен спокойно ще задръсти филтъра. Направих и финно филтриране на вече утаено олио 10 дена - с хартия от шварц кафе - 20 гр се цедяха цяла вечер. Резултатът е, че към филтрирането трябва да се подходи серьозно. Братята германци също акцентуват върху доброто филтриране /изчистване/ на отработеното олио - явно има защо.

Преполагам, с олио прецедено на око може да се кара и да няма веднага видими последствия, но впоследствие най-вероятно ще се наложи да се обърне нужното внимание.

С чисто олио при мен мирише на ресторанска кухня - даже приятно.

След като филтрирах известно количество с доста затруднения, ми доде идеята първо да смеся нафтата и олиото после да филтрирам, няма ли да е по-лесно ?
        Загрей го - ще се филтира по-лесно.
        Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
        Бахти, как се изказах...

Коментар

Първоначално публикуван от kiss9402 Преглед на мнение

Ще тече по-лесно,но се връщаш в изходна позиция,защото ще се наложи по-голямо количество да филтрираш.Оттам и повече съдини ще изцапаш,и въобще.....Пробвай както е писано(що да се мъчиш излишно!),задължително го загрявай до 100-те градуса,да се изпари водата която е в шарлана!После като поспадне(към 60гр. да речем)температурата,почваш да филтрираш-хем вискозитета вече е променен в твоя полза,и става по-бързо!!!После си меши както си искаш.....ма се чудя,защо го мешате въобще?Бухаш чисто,бе човек!Ще подгрееш веднъж повече,отколкото на нафталин и си готов!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bon40 Преглед на мнение
            Ще тече по-лесно,но се връщаш в изходна позиция,защото ще се наложи по-голямо количество да филтрираш.Оттам и повече съдини ще изцапаш,и въобще.....Пробвай както е писано(що да се мъчиш излишно!),задължително го загрявай до 100-те градуса,да се изпари водата която е в шарлана!После като поспадне(към 60гр. да речем)температурата,почваш да филтрираш-хем вискозитета вече е променен в твоя полза,и става по-бързо!!!После си меши както си искаш.....ма се чудя,защо го мешате въобще?Бухаш чисто,бе човек!Ще подгрееш веднъж повече,отколкото на нафталин и си готов!!!
            -----------------------------------------
            + 1
            По добре късно от колкото никога .
            Нула89781нула019

Коментар

Притеснявам се да слагам 100 % олио, машинката все още ми служи добре, а другото което исках да ви попитам е дали трябва да смесвам нафтата и олито в външен съд и след това да сипвам в резервоара или направо да си слагам в нафтата олио както си е в резеервоара ?

благодарско !

Коментар

Притеснявам се да слагам 100 % олио, машинката все още ми служи добре......
                Нямам намерение да ви навивам за олиВцето(щото полза от тая работа,нямам никаква-пък и не търся!),най-малко защото от 7 годинки насам,вече почна трудно се намира,точно защото в началото народа подхождаше доста резервирано!Но,каквото било-било,взех си 'петте пари' вече!Сега,ако мога с нещо да ви помогна-ще помагам............докато някой ден,пак си взема нафтова печка!!!!!!

p.s-мешай ги в съдина,и после в резервоара.

Коментар

Няма нужда от нагряване на 100 градуса,в олиото никога няма вода, ако падне в гореща мазнина веднага се изпарява това са някакви митове, това ви го казвам от опит от близо 2 тона прецедено олио.
                  0 8 76 36 8 542

Коментар

Повтаряме написани неща, това вече не е конктретно за тази кола.
                    Странни идеи виждам - глицерин и отстраняване на вода с нагряване. Водата е най-лесното за махане, просто се утаява за минути, ако мазнината не е втвърдена. А предишна тема написахме и какви са проблемите с двигателите и как да се смекчат.

Коментар

Няма нужда от нагряване на 100 градуса,в олиото никога няма вода, ако падне в гореща мазнина веднага се изпарява това са някакви митове, това ви го казвам от опит от близо 2 тона прецедено олио.[/QUOTE]

....ами,тъй де .Ако е в гореща мазнина,се изпарява!Ма,ако не е била гореща?Като си прибирах 'месечната рента',бая л*йна съм виждал в съдовете,дето им оставях за събиране на мазнината.Включително и сапуняк,който се получава ако има остатъчна водица с други боклуци!Затова-да ми е мирна главата(нищо,че се е утаила водата),профилактично си позволявах да нагрявам до 100-ка мазнинката,но това в началото-като бях 'Тома Неверни'!!!Даже,като имаше кой да ми носи метанол(подарък),съм си правел и бйодизел-това пак,щото се 'корках'!После(както съм писал по-горе)почнах тарикатската-прецеждам няколко пъти,и хоп в резервоара!

Повтаряме написани неща, това вече не е конктретно за тази кола.
                      Странни идеи виждам - глицерин и отстраняване на вода с нагряване.....[QUOTE]

Прав си,повтаряме нещата,но виждам че колегите подхождат боязливо,и за това ги поощрявам .Колкото до странните идеи.....не мисля,че са странни,но всеки сам си преценява!Макар,че глицерина си е някаква енергия все пак,но когато имах възможност(метанол)го махах.

Коментар

Не разбрах от къде вода в олиото, което е източено от фритюрника? Нали е било вряло при пърженето и водата я няма. Колкото до прецеждането - дунапрен, добре, но и идеята с перденцето на два-три ката не е лоша. До сега ситна утайка не е минавала. Преди горивния филтър, един проточен за нафта също е добра идея. Да снимам ли пердето ?
                        Георги Кулишев
                        Ямбол
                        0889 42 00 74

Коментар

Първоначално публикуван от kulishev Преглед на мнение
                          Не разбрах от къде вода в олиото, което е източено от фритюрника? Нали е било вряло при пърженето и водата я няма. Колкото до прецеждането - дунапрен, добре, но и идеята с перденцето на два-три ката не е лоша. До сега ситна утайка не е минавала. Преди горивния филтър, един проточен за нафта също е добра идея. Да снимам ли пердето ?
                          Ами може. В Нет-а масово се тиражира филтрирането с крачол от дънки - има и снимки - така, че пердето нещо изостава.
                          Все пак имаше коментари, че ако искаш да филтрираш през 1u няма как да стане без напор. Цеденето през крачол/перде най-вероятно не е 1u ама от прочетеното тук май е достатъчно. Финното което остава след такава филтрация отива в горивния филтър - съответно се налага по-честата му смяна.
                          Нека колегите минали вече по този път не се сърдят за левашките въпроси. Както всеизвестно за българина е, че колата е по-скъпа от жената, което обяснява ревностния подход към всички нововъведения.
                          Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                          Бахти, как се изказах...

Коментар

А палmмово масло става ли? То насякъде е само такова !

Коментар

А палmмово масло става ли? То насякъде е само такова !
                              Става но като изстине става на мас.
                              0 8 76 36 8 542

Коментар

Е това го знам . Тука има доста заведения които си хвърлят мазнината на боклука, но всички използват палмово масло, няма слънчогледово олио.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X