Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee 2.1 на олио ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Cherokee 2.1 на олио ?

Не си спомням кой колега от тук си караше гегата с отработено моторно масло вече не 'нам си коя година.Имаше автосервиз,та му идва горивото не само евтино,но и пари му дават да го вземе чиста атмосферна дизеларка беше.Порови се и потърси темата(в една от тези за олиото е) Интересна е.По негови думи единствения проблем е,че карал по много и не му оставало време да работи.В "Темпо"сега има чисто олио по 2.20лв

Коментар

Първоначално публикуван от kiss9402 Преглед на мнение
      Чак до масло не бих прибегнал, но за оливце доста се блазня. Днес отивам по кръчмите да изджанкам някои друг литър и почвам рафинерията (само да не ме изгонят от вкъщи ) ама те като го надушат колко е далавера и няма да мога да се докопам до черока.

Поздрави и благодаря на отзовалите се, определено ми дадохте куража да поекспериментирам !

Следва продължение ...
      Трансформаторното масло - най-доброто гориво за дизеловия мотор. С двигателно няма да имаш грижи, прецеждай го, както се прецежда шарлана - фуния с мрежичка, в нея на два ката парче от тюлена втора употреба завеса. Сега е топло, палиш и караш. Ако има интерес, ще драсна два-три реда и за "тунинг" на ГНП-то. Разбирай увеличаване на максималните обороти и изключване подаването на гориво при по-високите обороти. Може да го докараме до 100 кончета При мене се промени вървенето -тегли сериозно.
      Георги Кулишев
      Ямбол
      0889 42 00 74

Коментар

Първоначално публикуван от bon40 Преглед на мнение
        То,с филтирането няма да имаш проблем,ама с глицерина в това ползвано олйо(ако са пържени месца особено).....
        А какво точно се прави ако е пържено месо в олиото? Това по какъв начин влияе положително/отрицателно на работата на дизелов двигател?
        Навсякъде пишат, че трябва да се ползва олио, в което е пържено зеленчуци. А ако е пържено свинско, пиле, риба?
        Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
        Бахти, как се изказах...

Коментар

Хм, то ако стане тунинга направо ще фракне черока, проблемът е че трябва да му се направи основна профилактика и преглед на целия двигател основно- турбина, дюзи, цилиндри и сичко което се сетиш. Че вмомента едвам върви, но го чакам още малко да направи 300.000 и ще го отваряме. Тогава ако го нагласим и унинг ще му спретнем. До тогава време бол.

Относно олиото, вчера събрах двайсетина литра и днес смятам да го прецедя, пък утре тестове, стига да остане време,
          Поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от kiss9402 Преглед на мнение
            Чак до масло не бих прибегнал, но за оливце доста се блазня. Днес отивам по кръчмите да изджанкам някои друг литър и почвам рафинерията.........

Бе,да ти кажа,че и до масълце ще стигнеш след време-само да ти падне!Все си мисля,че с олйото ще ти е трудно да намериш,щото то който на време се е светнал за 'далаверата',вече се е уредил отдавна да си взема своето-ма знам ли,може аверчe с заведение да имаш.Макар,че има вариант да почнеш да цакаш,с повече стотинки литърчето-то затова й стана по 90ст/л. вече.Като си спомня,преди 7-8 години съм купувал на 20ст/л,и все се чудеха:'на тоз будала,за какво са му тез лайна'!Пък,тогава най-вървеше лафа:'за производство на маджун го ползвам' .Навремето беше голямата далавера-който обади връзки,захлеби големите бързооборотни заведения:макдоналдси,кеефсита,хепита.........,и хоп в бензиностанцйите!!!Та,такива ми ти работи...

P-S. Ооо,намерил си за тестове значи.Мятай я утре и пиши за резултата!
            Последно редактирано от bon40; 18-04-12, 14:48.

Коментар

А какво точно се прави ако е пържено месо в олиото? Това по какъв начин влияе положително/отрицателно на работата на дизелов двигател?
              Навсякъде пишат, че трябва да се ползва олио, в което е пържено зеленчуци. А ако е пържено свинско, пиле, риба?[/QUOTE]

на 1 въпрос - ако си прочел цялата тема,в раздела с горивата,там колегите са написали че трябва да се внесе 'реактив',за да се отдели глицерина от мазнината.
              на 2 въпрос - отрицателно влияе (по принцип)
              на 3 въпрос - в раздела за горивата,си постнал какво би се получило(евентуално),ако в мазнината е пържено 'месце'

P.S-един съвет,ако позволиш-не задълбавай чак толкова,слагаш каквото ти е на сърце и подкарваш каруцата!Ако,не си я прежалиш поне малко-хич не се хващай на хорото!Макар,че пак казвам-аз съм повече от доволен!!!
              Последно редактирано от bon40; 18-04-12, 18:02.

Коментар

P.S-един съвет,ако позволиш-не задълбавай чак толкова,слагаш каквото ти е на сърце и подкарваш каруцата!Ако,не си я прежалиш поне малко-хич не се хващай на хорото!Макар,че пак казвам-аз съм повече от доволен!!!
                +1
                Много добре казано
                По добре късно от колкото никога .
                Нула89781нула019

Коментар

Навсякъде пишат, че трябва да се ползва олио, в което е пържено зеленчуци. А ако е пържено свинско, пиле, риба?
                  на 1 въпрос - ако си прочел цялата тема,в раздела с горивата,там колегите са написали че трябва да се внесе 'реактив',за да се отдели глицерина от мазнината.
                  на 2 въпрос - отрицателно влияе (по принцип)
                  на 3 въпрос - в раздела за горивата,си постнал какво би се получило(евентуално),ако в мазнината е пържено 'месце'

Благодаря за коментара. Бе и аз немога да ти кажа дали съм прежалил мулето или не.
                  По принцип съм като Гестапо - варя компота докато от кайсийте останат само костилките - проверявам, опитвам, експериментирам и най-вече питам ...

А в чистото олио от магазина няма ли глицерин?

Екпериментите продължават.

Поздрави
                  Последно редактирано от DimitarNikolov; 19-04-12, 18:03.
                  Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                  Бахти, как се изказах...

Коментар

Такаа.. първите 20 литра олио (по-точно 18 - 2 изяде кучето) са изразходвани. Съоношението което ползвах е 50:50 оли нафта. Резултати:
                    +(плюсове):
                    - горивото ми излиза на полвин цена;
                    - двигателя работи една идея по-тихо (може и да си вношавам);
                    - няма проблем при паленето сутрин (не че е студено около 50C);
                    - вървенето си се запази;

-(минуси)
                    * без спецялно пригодена система за филтриране станах като мангал от нефтена рафинерия след взрив, гаража стана мазен, похабих сумати туби;
                    *ами освен неудобството не се сещам за други минуси);

Експеримента утре продължава с 30:70 нафта олио, ако не ме линчува някоя гладна глутница котки !

Поздрави !

Коментар

Експериментите продължават........[/QUOTE]

Ми,дай да ги видим тез експерименти де!Като гледам,май само питаш-опити никакви!Давай по-смело,я виж колко мнения 'изсърба' вече,какво се моташ

Коментар

Експериментите продължават........

Ми,дай да ги видим тез експерименти де!Като гледам,май само питаш-опити никакви!Давай по-смело,я виж колко мнения 'изсърба' вече,какво се моташ[/QUOTE]

Експеримент 1:

Олиото и нафтата трябва да се смесват преди да сес сипе в резервоара. Днес исипах 2 л. чисто олио и след около 10 км. замириса на препържено олио за около 3-5 километра.
                        В един английски форум четох за това. Ако не се смесят олиото се утаявало на дъното и помапата засмуква само него, което товарело доста някои помпи. Днешния експеримент го доказава.

Досега филтрирах олиото с няколко слоя дунапрен - резултата е, че остава остава фина утайка и олиото е като боза. Проучвам цените за помпа и филтри 1u. Опитах с бензинова помпа от 124-ка, ама нищо не стана. Помпата изкара 1 литър и спря. Пък може даи дошло времето.
                        Бахти, как се изказах...

Коментар

..без спецялно пригодена система за филтриране станах като мангал от нефтена рафинерия след взрив, гаража стана мазен, похабих сумати туби;
                          [/QUOTE]

Ами,така си е - 'сухо дупе,риба не яде',нали знаеш!Важното е да не ти бърка в джоба,другото се преглъща!Аз,така й не си автоматизирах процеса по никакъв начин,всичко си беше на 'самотек',от началото до края.Вярно бавно става,но нямах бърза работа-като си ходех на село,си прецеждах оливце 25-30л. за седмицата,и пей сърце!Но,вече нямам 'дизеларка',и скоро няма да мога да си взема,пък и трудно вече се намира олиВце и масълце!

Коментар

Порови във Фолксваген форума-раздел дизелови агрегати...има няколко теми по този въпрос.
                            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Експеримент 1:

Олиото и нафтата трябва да се смесват преди да сес сипе в резервоара. Днес исипах 2 л. чисто олио и след около 10 км. замириса на препържено олио за около 3-5 километра.
                              В един английски форум четох за това. Ако не се смесят олиото се утаявало на дъното и помапата засмуква само него, което товарело доста някои помпи. Днешния експеримент го доказава.

Досега филтрирах олиото с няколко слоя дунапрен - резултата е, че остава остава фина утайка и олиото е като боза. Проучвам цените за помпа и филтри 1u. Опитах с бензинова помпа от 124-ка, ама нищо не стана. Помпата изкара 1 литър и спря. Пък може даи дошло времето.[/QUOTE]На помпата трябва да и създадеш налягане за да работи с олио,измисли някакъв кран след нея за да е постоянно под напрежение,аз ти препорачвам помпа за източване на мръсна вода-потопяема, потапяш я във варела с олио и след нея връзваш филтър за вода , има ги в бриколаж гледай да е 15 микрона не по малко и си готов, ако е студено може малко да го загрееш олиото с бързовар 2 киловата.ц ц
                              0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                                Експеримент 1:

Досега филтрирах олиото с няколко слоя дунапрен - резултата е, че остава остава фина утайка и олиото е като боза. Проучвам цените за помпа и филтри 1u. Опитах с бензинова помпа от 124-ка, ама нищо не стана. Помпата изкара 1 литър и спря. Пък може даи дошло времето.
                                На помпата трябва да и създадеш налягане за да работи с олио,измисли някакъв кран след нея за да е постоянно под напрежение,аз ти препорачвам помпа за източване на мръсна вода-потопяема, потапяш я във варела с олио и след нея връзваш филтър за вода , има ги в бриколаж гледай да е 15 микрона не по малко и си готов, ако е студено може малко да го загрееш олиото с бързовар 2 киловата.ц ц
                                Благодаря за отговора. Гледах потопяемите помпи, но ми се струва, че са с много голям дебит. Иначе на Gardena имаше някакви намалени в Baumax на 100-120 лева.
                                За сега съм се спрял на периферна помпа.В Бриколаж има едни на РАйдър - 55.00 кинта.
                                Незнам дали циркулационна помпа би вършила работа. В Net-а има за 100-на лева.
                                Филтрите по маркетите са масово 250u. Питам за 1 u - всеки вдига рамене. В къщи намерих един нов филтър, на който пълнителя изглежда нещо като намотани памучни конци - нямам идея колко микрона е. За сега ще опитам с него.
                                Бахти, как се изказах...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X