Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизел в бензина...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дизел в бензина...

Здравейте!

Новичък съм, и от сега да си призная - лаик съм.

Та наскоро с баща ми се сдобихме с един дърт мерцедес G-класа, 88'ма година, бензин - 2.3 литра.
    Върви - пушка.

Обаче наскоро спрял бащата да долее резервоара, и някъв пишман "бензиджия" дали нарочно, дали по грешка - му сипал към 20 литра нафта - толкова място имало в резервоара. Ефектът - черни пушеци, загуба на мощност, яко претрисане на двигателя... може и още екстри да е имало, не бях там, само слушах разказа и псуването. Успял да се докара докъдето пътува, доливал бензин, после двигателят работел нормално, по негови думи.

Питането ми е: Да очакваме ли проблеми с двигателя след тая гадост? Какви може да са?

Поздрави
    Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
    Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

От: Дизел в бензина...

Първоначално публикуван от feersum Преглед на мнение
    Здравейте!

, после двигателят работел нормално, по негови думи.

Питането ми е: Да очакваме ли проблеми с двигателя след тая гадост? Какви може да са?

Поздрави

99% не би трябвало.

Коментар

Къде е ся Ясен да каже що трябва да се кара на газ ))

Добре е да се промие системата щото работи на доста високо налягане - да не е останала парафин от нафтата. Иначе ако няма промяна в работата на мотора няма притеснения.

С един или три резервоара е гейката - питам че да знаем за концентрацията на нафтата.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За карането на газ - не сме много привърженици с баща ми, най-вече защото не караме толкова много, че да избием парите от читава газова уредба.
        С един резервоар е колата. Как става това промиване?

Иначе наистина няма промяна в работата на мотора, или поне и двамата не можем да усетим такава.
        Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
        Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Няма нужда от промиване! От опит ти казвам, наливал съм нарочно подобен компот на Вектра А 1.6 и няма никакъв проблем, работил съм на бензиностанция и подобни смеси съм вземал без пари единствено ако нафтата е много сипвах добавка за повишаване на октана.
          Вектрата върви без проблеми вече пета година!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X