Здравейте колеги.
Извинете ме ако темата не е за този раздел.
Колата ми е Деу Тико 3 цилиндъра карбуратор.
Сега, когато температурите паднаха установих, че имам проблем с автоматичния смукач.
Независимо дали е на газ ( основно палене ) или бензин, когато е студен двигателя нямам високи обороти ( смукач ).
Та,
Почистих и смених мембраните и гумичките на изпарителя. ( за протокола: Landi SLE-90, монтиран 2006г.)
Карбуратора го разглобих основно, и почистих със спрей за карбуратори.
Продухах всички канали и жигльори.
Карбуратора "светна".
Вакуумните маркучи са здрави и читави ( не съм ги сменял )
http://prikachi.com/images/802/4104802m.jpg
Антифриза циркулира през термо-ампулата ( позиция № 7 от снимката) и тя си работи нормално.
т.е. Сутрин на студено буталото й, е прибрано до оргиналното си положение, и след загряване се премества ( излиза ) както си му е реда.
Лостовата система на клапата си работи нормално.
НО!!!
Въпреки това. Нямам високи обороти.
Трябва да подавам газ с крака, докато загрее малко и стабилизита оборотите. В противен случай двигатела гасне.
Дайте идеи, каде и какво да пипна, че да се оправят оборотите.
Извинете ме ако темата не е за този раздел.
Колата ми е Деу Тико 3 цилиндъра карбуратор.
Сега, когато температурите паднаха установих, че имам проблем с автоматичния смукач.
Независимо дали е на газ ( основно палене ) или бензин, когато е студен двигателя нямам високи обороти ( смукач ).
Та,
Почистих и смених мембраните и гумичките на изпарителя. ( за протокола: Landi SLE-90, монтиран 2006г.)
Карбуратора го разглобих основно, и почистих със спрей за карбуратори.
Продухах всички канали и жигльори.
Карбуратора "светна".
Вакуумните маркучи са здрави и читави ( не съм ги сменял )
http://prikachi.com/images/802/4104802m.jpg
Антифриза циркулира през термо-ампулата ( позиция № 7 от снимката) и тя си работи нормално.
т.е. Сутрин на студено буталото й, е прибрано до оргиналното си положение, и след загряване се премества ( излиза ) както си му е реда.
Лостовата система на клапата си работи нормално.
НО!!!
Въпреки това. Нямам високи обороти.
Трябва да подавам газ с крака, докато загрее малко и стабилизита оборотите. В противен случай двигатела гасне.
Дайте идеи, каде и какво да пипна, че да се оправят оборотите.
Коментар