Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с автоматичния смукач на карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с автоматичния смукач на карбуратор

Здравейте колеги.
    Извинете ме ако темата не е за този раздел.

Колата ми е Деу Тико 3 цилиндъра карбуратор.

Сега, когато температурите паднаха установих, че имам проблем с автоматичния смукач.
    Независимо дали е на газ ( основно палене ) или бензин, когато е студен двигателя нямам високи обороти ( смукач ).

Та,
    Почистих и смених мембраните и гумичките на изпарителя. ( за протокола: Landi SLE-90, монтиран 2006г.)
    Карбуратора го разглобих основно, и почистих със спрей за карбуратори.
    Продухах всички канали и жигльори.
    Карбуратора "светна".
    Вакуумните маркучи са здрави и читави ( не съм ги сменял )

http://prikachi.com/images/802/4104802m.jpg

Антифриза циркулира през термо-ампулата ( позиция № 7 от снимката) и тя си работи нормално.

т.е. Сутрин на студено буталото й, е прибрано до оргиналното си положение, и след загряване се премества ( излиза ) както си му е реда.
    Лостовата система на клапата си работи нормално.

НО!!!
    Въпреки това. Нямам високи обороти.
    Трябва да подавам газ с крака, докато загрее малко и стабилизита оборотите. В противен случай двигатела гасне.

Дайте идеи, каде и какво да пипна, че да се оправят оборотите.

От: Проблем с автоматичния смукач на карбуратор

Това, че виждаш, термосиловият елемент да се движи, не означава, че се движи достатъчно и в правилния интервал. Смолите, с които тези елементи се пълнят, си стареят и е напълно нормално след години да имат нужда от настройка или даже подмяна. Виждам, че срещу буталото му има регулировъчен винт - или поне така изглежда от картинката. Може би си струва да го повъртиш в посока развиване.

Този карбуратор не го познавам, но в тези, с които съм се борил, в ръководството има норма колко трябва да е отворена дроселовата и обогатителната клапа за дадена температура и това се настройва. Или пък какви трябва да са оборотите на празен ход при определена температура.

Друг фактор да се изгубят режимите на студено е маслото - ако карбураторът се държи адекватно срещу масло 5W40 (съвсем приемливо течливо при -10 градуса) няма никаква причина всичко да е същото с масло 20W50 (не съвсем течливо при същите условия) или М10Д (= пача, пак при същите -10 градуса)

Коментар

Чисто любопитство: какво блокира двойната вакуумна клапа? И колко е трудно да се объркат маркучлетата към нея?
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Това, че виждаш, термосиловият елемент да се движи, не означава, че се движи достатъчно и в правилния интервал.
        Виждам, че срещу буталото му има регулировъчен винт - или поне така изглежда от картинката. Може би си струва да го повъртиш в посока развиване.

Този карбуратор не го познавам, но в тези, с които съм се борил, в ръководството има норма колко трябва да е отворена дроселовата и обогатителната клапа за дадена температура и това се настройва.

Друг фактор да се изгубят режимите на студено е маслото - ако карбураторът се държи адекватно срещу масло 5W40

Преди години, когато закупих колата (на20К) ,направих маркери на лоста Поз.3 ( тогава беше зима )
        Та,
        тези маркери, са направени на много студено ( затворен ), и на топло ( включена перка на радиатора )
        Сега всичко си съвпада, както си е било преди.
        Затова приемам, че термо-ампулата, и лостовата система си функционират нормално.
        Това е и причината да не се бъзикам с регулировачният винт, който си видял.

Ами маслото ми винаги е такова 5w40.
        Така, че и това отпада.

tef4o
        Чисто любопитство: какво блокира двойната вакуумна клапа? И колко е трудно да се объркат маркучлетата към нея?

Ами маркучите също са ми маркирани. ( + това единият идва по-къс, ако се опиташ да го преместиш )

Ето как изглежда вакум системата
        http://prikachi.com/images/931/4137931Y.jpg

Елементите с червено ги няма при мен ( варианта с катализатор )
        Със синьо съм ти маркирал маркучите, за които питаш. ( В и С )
        Ето и още инфо.
        Така нареченият BVSV клапан. Той всъщност трябва да доотвори клапата за 2-ри стадий.

http://prikachi.com/images/936/4137936g.jpg

Започвам да се съмнявам, че някой от клапаните ми прави номер.

Коментар

Първоначално публикуван от Mc Queen Преглед на мнение
          приемам, че термо-ампулата, и лостовата система си функционират нормално.
          Няма основания за подобен оптимизъм. Имаш няколко елемента, работещи на челен контакт и значи - износващи се.

Друг възможен източник на подобни беди е сервоусилвателят на спирачките. Като му се поизносят клапаните или като му поостарее маркучът за вакуум, започва да пропуска въздух към смукателните колектори на двигателя и да обеднява сместа. Това проличава първо на студено, а ако упорстваш да не го оправиш - и в работна температура. Май не всички тиковци имат серво, не зная.

Възможно е и пропуск на въздух от някъде другаде.

Подобни на описаните симптоми дават и износени изпускателни клапани на двигателя (с недостатъчна топлинна хлабина).

Коментар

Клапани 100% не са.
            Но. виж за сервото вече ме натисна на стара болна тема.
            Ама, и в него не съм сигурен.
            Понеже миналата година смукача ми е работил, а проблема със сервото си ми е по-стар.( И сега го имам, ама вече му свикнах )

Добре де,
            за спорта ще пробвам да видя какво ще стане като развия регулиращият винт на термо-ампулата.
            ( преди това ще го премеря колко стърчи )
            После ще пиша какъв е ефекта.
            Ако нещо друго ти дойде на акъл казвай.
            Приемам всякакви идеи, мойте се изчерпаха ( освен да шунтирам този BVSV клапан )
            Мерси за съветите.
            Последно редактирано от Ясен; 12-12-11, 23:26. Причина: линк

Коментар

Първо шунтирай сервото. 1-2 дни все ще издържиш без него. Определено е достоен кандидат, още повече че е проблем от дълго време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X